Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Istresao je Erste, ali su i neki drugi istresali.. On preko pola dnevnog prometa, ali i drugi su dali svoj doprinos.
Koliko uopće dionica imaju ovi od 11. do 20. mjesta? Nisam nikad uzimao knjigu dioničara i iznenađuje me da su s toliko malo i dalje u Top10.
da, nevjerojatno da su s malo više od 3000 dionica u top 10. Kolega, tebi još malo fali.
Nisam na samo jednom računu, osim da sve prebacim na neki skrbnički i da se vidi moje ime pa da i meni Ive smisli nadimak. Do tada sam g. Y, ko onaj iz dobrog stripa(crtanog romana?) i bezvezne serije.
Ajmo branko kockica zvizni bar 170 komada.Toliko ih imaš na bidu do 205.Ne valja ti ovo ništa :))).Matica u problemu ,negativan novčani tok,zaposlenici prodaju. :)))
Dobit ti nikakva .Hbs 20-30 mil.€ godišnje.To ti ovaj hotel u Dubrovniku napravi samo za novogodišnje blagdane.Ajmoo, bu ti šefovi ponosni. Bonus ne gine
Moja procjena je plus 27 milijuna eura..to je potencijal isplate dividende od 20 eur po dionici iliti 10%..😉
eto još jednog razloga za pad cijene! ono što je dobro za uposlenika, nije dobro za dioničara!!!
Ima veze i s dioničarima… Ovisi koji su unutra..to je isto bitno za rast cijene dionice.. Kad ja izađem iz neke, e onda ona poraste..i ne staje.. kad uđem, odmah stane, čak pada.. Samo imam milosti prema dioničarima drugih firmi pa se ne krcam. ZABU da kupim, sruši se na 14 eura, ako ne i niže… Dionice kojih se ja dodirnem pretvaram u 💩.
dobro je znati! želite dakle reći da vas treba izbjegavati pošto imate moćan alat i sve što dodirnete pretvarate u ….
Ovo je neupitno da je podcijenjena dionica..a i neupitno bi bilo da erste ne izlazi da bi vec bila na 250 eur..jer na ovoj razini cijene svake godine zarade da mogu isplacivat 10% dividende..ne treba tu biti puno pametan..to što neko koristi erste pa kontrolira cijenu na nizoj razini od normalne..to je vec drugi par opanaka..ali kad ernt izglasa jaku dividendu onda tek tada dionica ide na mjesto gdje zasluzuje..
Podcijenjena je neupitno, to se slažem.
lol tko to “koristi Erste” i “kontrolira cijenu na nizoj razini od normalne”? Erste ovaj i onaj sa slabim količinama koje već neko duže vrijeme ima ne bi mogao ništa po pitanju cijene da postoji veliki interes na kupnji. Kad izloži ALGO nalog, svatko dovoljno jak i dovoljno zainteresiran bi mogao to sve riješiti u manje od minute. Kupovali su veće količine skrbnički i g. Vuleta, ali ne i fondovi i sama kompanija. I nema naznake da će biti velike navale, osim ako baš bude extra Q4, ali koliko bi to dobar trebao biti, kad se već očekuje dosta dobar jer je na ERNT Q4 uvijek jak? Može biti i da je dobit “požurila” u Q3 pa Q4 bude tak tak. Prihod očekujem jači, iz očitih razloga, a dobit tko zna kakva će biti? Cijela priča s dividendom je prenapuhana. Nije nebitna, ali daje joj se preveliki značaj.
Gdje su svi ti kupci koji navaljuju na papir ko Rus na Mjesec? Bude dana da se DOSLOVNO NIJEDNA dionica ne kupi/proda. Pogledaj KODT… Pojeli su onaj prodajni nalog ko da je ništa… Ne kažem da su zato geniji, ali postoji velik interes, kakav na ERNT izostaje.
kaj podrazumijevate pod jakom dividendom? ako zaboravimo lanjskih 6 eura, dividendni prinos je godinama bio vrlo solidan. prosječno deset eura, odnosno 4-6% na cijenu. ne vjerujem da je to prodavačima bio motiv izlaska.
ili očekujete zbog problema matice izvanrednu kao prije deset godina? ondašnjih 320 kn ili 42,5 eura, odnosno preko 20%!!??
I to s maticom se prenapuhuje. Ericsson je prastara kompanija koja već desetljećima ima mali rast. Od 1987. do danas, sa reinvestiranim dividendama, povrat na dionicu matice je nekih 550%. Naravno, cijena dionice se prepolovila u zadnjih par godina, ali ni 1000% u 37 godina nije rast usporediv s Microsoftom i sličnom zvjeradi. “Problemi” koje matica ima više izviru iz nekih velikih poslovnih odluka u koje su dosta olako ušli(Vonage), kao i problema na američkom tržištu. Potonji će im se uskoro pretvoriti u takve probleme da će imati i previše posla – megaugovor s AT&T, a budućnost nosi i mnogo toga drugog. Prihodi matice su i više nego sigurni. Profitabilnost je 😒, a i keša bi im moglo faliti. Ako će keš pribavljati kroz izvanredne dividende od svojih kćeri i unuka, to će samo srušiti cijene njihovih dionica. Prvo ih povećati kao reakcija na vijest pa kasnije, kad dođe red na valuaciju, srušiti. Daleko je bitnije da Ero radi goleme dobiti i da tiska novac.