Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
I jucer i danas algoritam prodaje po 205..i ja mislim da je to erste..a na 215 su uz erste prodavali i ovi sta su kupovali po 200..tako kontroliraju cijenu od 200-215
Pasti će, neće pasti, pasti će, neće pasti…100 različitih mišljenja i očekivanja. 🙂
Ovo bi bilo dobar posao za neku kladionicu. 🙂
Što se tiče rasprava o tome da je u zadnje vrijeme prodavao Erste fond, ja iz donjeg prikaza ne vidim da se broj dionica dotičnog fonda smanjivao. Jedino ako je možda jučer bilo transakcija s njihove strane.
Nisam vidio nijednu transakciju s “ALGO” oznakom danas..barem ne dosad.
S time više i brže iskrca, ali zabije dionicu. Unese podatke u taj algoritam i ode na marendu ili što već…
Gledam transankcije na zse.he i na nekima piše ALGO.
Moram priznati kako to nisam primjetio do sada ali dobro je znati kada algo rasprodaje.
Kad se pojavi ta oznaka ALGO na zse.hr to znači da nevidljivi bid ili offfer guta sve na toj cijeni dok se ne izvrši zadana količina.
Sada je na offeru ERNT na 197 EUR. Sve šta se stavi na bid po toj cijeni nestane odmah ili unutar par trenutaka.
Kad bi sad stavio netko 4000 komada na bid na 197 EUR, izvršio bi se automatski i omogućio ovom fondu da izađe odmah vanka.
Jučer su opet prije i nakon podneva bile ove transakcije s oznakom ALGO.
Algoritamsko trgovanje koje fond koristi?
Kad to upale, bude razorno za cijenu, ali fakat ide brže. Dok je upaljeno, ako hoćemo, možemo se krcat do mile volje po skoro pa najnižim cijenama. A zanimljivo je kad su zadnji put palili – tri do dva tjedna pred Q3. I sad opet, dva tjedna pred Q4. Vjerojatno je jučer opet bio EP kategorije B, ali nije bio jedini, niti je cijelo ovo vrijeme jedini koji prodaje.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53281
Valjda im ne treba za kruh da idu odmah prodavat 🙂
Nije mi sad jasno da li im je firma otpustila dionice ili kupila van burze. Ako je otpustila čemu onda cijene? A čemu bi kupovala ako ih ima? Ne mogu na više mjesta misliti , gledam košaricu.
Obično prodaju kad se izglasa dobra dividenda..a dobra dividenda se izglasa jer su rezultati odlični..zato su i dobili nagrade..to je garant da će FI biti odličan…
Čemu cijene… te cijene su tu iz poreznopravnih razloga..da se odredi kolika je osnovica za te primitke.. to je vrsta dohotka, ali ne u novcu ni u materijalnim stvarima, nego u nematerijaliziranim vrijednosnim papirima.
Jel ti to zadovoljavajuć odgovor?
Daj primjere za to što tvrdiš i kakve to veze uopće ima s ičim?
alt666: “Obično prodaju kad se izglasa dobra dividenda.”
Dajte, molim Vas, još malo pojasnite ovo.
Dakle, najprije dobiju dionice kao nagradu, potom se izglasa DOBRA dividenda i kada imatelji nagradnih dionica vide da će dividende biti dobre tj. izdašne, onda brže bolje prodaju na tržištu prije nego stignu dobiti dividende? Tako ste mislili ili sam nešto pogrešno povezao?