ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 22:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dyonicar

Stvar kako gledaš,  mene ne podsjeća.

Ima optimizma, inače nebi kupovali ali ima dosta i opreza

Običavam povremeno poslušati ekipu od 80+ godina sa dugogodišnjim stažem na tržištima i iako mi nisu presudni u kreiranju investicijskih odluka svakako imaju određeni ponder. Sada kad unisono ‘pjevaju’ o anomalijama u najvećim ekonomijama, kad pogledam u kakvom je stanju Kina, kako se sve više kompanija on-shore-a i kako se iz mjeseca u mjesec količina (samo USD) smanjuje za po ~100 mlrd, znate što? Meni sve to skupa nikako ne miriše na bilo kakav uzlet dionice ERNT, osim na kratki period ako ponude neku veću dividendu, a to pak sumnjam da će se desiti jer su sigurno i sami svjesni da ako se u 2024. iskeširaju morat će dizati skupe kredite za godinu dana.

Ne kažem da traderi neće zaraditi, ali meni je makro trend jasan. Neću ponovo u ERNT dok dionica ne padne na ~150 €, koliko se god činilo da je sad jeftina. Iako je ERNT naš blue chip, stabilna firma sa redovitom dividendom i nevelikim oscilacijama u cijeni, obveznice, u situaciji kad se globalna novčana masa smanjuje, svaka logika i fundamenti padaju u vodu pa mi t-bills i novčani fondovi, u kombinaciji sa zlatom izgledaju kao puna šaka brade.

Zadnji put sam pisao prije x godina, vidimo se za koju godinu opet. Pozdrav svima i s(p)retno s novcima. 🙂

A za druge dionice, to ne važi, samo za Ernt? Svašta. Koji si razred i koji smjer?

Imam dojam da neko kontrolira dionicu od 200-215 eur

Ja imam dojam do tih razina ni nema neke prave prodaje, a čak i tamo je to sve dosta tanko.

Ono što gledamo je kipanje po Bidu po cijeni koju opet iznova određuje prodavatelj. Pravilo je da kupac, a ne prodavatelj diktira cijenu, ali ne i ovdje i na još pokojem izdanju. Meni diktirana cijena odgovara, pogotovo dugoročno. Kome ne odgovara, nema što ovdje tražiti. Ovo je tzv. strong moat, deep value i dividend stock, a ne growth stock.

Uvijek pri ulaganju treba gledati koliko bih na ovome mogao zaraditi, a da budem zadovoljan i koliko bih mogao izgubiti, a da mi je to prihvatljivo. Ovo zadnje malo tko gleda kad ulaže u growth stock.

Yieldchaser: “Meni diktirana cijena odgovara, pogotovo dugoročno. Ovo je tzv. strong moat, deep value i dividend stock, a ne growth stock.”

Dugoročno, kažete, odgovara Vam. Možda ste u pravu, no čini mi se da ovdje ima dosta onih koji računaju (ili su računali) s relativno velikim postotnim dobitkom na brzaka. Ne izgleda kao na brzaka.

Ne izgleda uopće na brzaka. Nit ima potrebe za time… Iako, da, neki imaju/imali su tu potrebu.

Nadokupio jos danas..smanjio ulaz ..mada mislim da ce na 200 biti big fight..

Odavno napisah samo strpljivo dok se EPlavi ne istresw do kraja, da može onda ići do 205 pa i niže. Ovdje cijenu prodaje odlučuje kupac jer se Plavac mora istresti.Čekaju da kupnja ojača. Nekad dočekaju kao nedavno na 215 a prije toga i na više. No kada čekajući ne dočekaju veću ponudu onda prosipaju i za manje kao danas a i prije do 191. Imaju još malo, cca 2-3 tisuće, a to bi im mogli pokupiti na ovim razinama a moguće i za cca 200, ako se ne guramo jedni pred drugima. Vidim neki pišu nebulozne da firma ne vrijedi pa zato cijena pada. Ili nemaju pojma kako se kupuje kad je ponuda velika i mora se prodati ili je neko tko skuplja na veliko pa bi osim od EPlavog pokupio još i od drhtavim ručica. Plavac će sigurno prodati do FI a s njim i drhtave ručice zajedno sa burekdžijama zadovoljnim sa sićom. Poslije toga pa u narednih 1-3 godine ćemo vidjeti pravu vrijednost ERNTa Svoje loše dane su imali i Končari i HPB i ZABA, Podravka. Ako I.T nije u fokusu budućnosti onda pozovimo svisca da sve zamota i …. Samo strpljivo, ponavljam po tko zna koji put.

Ne vjerujem da će pasti na 200 eura. Odlučio sam ne prodati i odoh poslom u grad. Pazite mi na dionice.

znaci ipak ce pasti 😀 a nis, pripremit cu kes za dokup.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Moja je prognoza ..jaka potpora na kupnji 200-205..ako bude odličan FI onda bi mogli probit začaranu granicu od 215 e..Ersteu je jos ostalo cca 3000 kom..to ne bi smio biti neki problem za proboj😉

New Report

Close