Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Ivica Vuleta je i pred neko duže vrijeme bio u Top10 pa onda neko vrijeme nije pa sad opet je…
Ona dva PBZ skrbnička su bila “tu negdje” po količini pa je onda jedan dosta ojačao, a drugi oslabio…
Ericsson će krenut kada se izredaju svi ovi šrotovi gubitaški ,kapitalizirani,dokapitalizirani,stečajni,predstečajni,nadstečajni,korumpirani itd. šta sve skupa zarade čiste love 100 k €.Evo još samo da krene Haludovo nekim porastom od 20-30 %. Onda dolazi vrijeme za Ero i njegovih 2 % :)). Hbg kocka je to. Adrenalin. Zato se okorjeli kockare klade .Samo da uplate nešto. Da se vrti, da srce radi.Nije im do dobitka. tj.je ali to je manji faktor. Nema profita bez rizika.
Ericsson će krenut kada se izredaju svi ovi šrotovi gubitaški ,kapitalizirani,dokapitalizirani,stečajni,predstečajni,nadstečajni,korumpirani itd. šta sve skupa zarade čiste love 100 k €.Evo još samo da krene Haludovo nekim porastom od 20-30 %. Onda dolazi vrijeme za Ero i njegovih 2 % :)). Hbg kocka je to. Adrenalin. Zato se okorjeli kockare klade .Samo da uplate nešto. Da se vrti, da srce radi.Nije im do dobitka. tj.je ali to je manji faktor. Nema profita bez rizika.
Nevjerojatno je koliko se razlikujemo mi koji ulažemo u ERNT od ekipe na tim dokapitaliziranim šrotovima.
Mi kmečimo kad dobijemo divku od 2,7% i stalno smo oprezni, a okorjele kockare nekakvim “inverznim inženjeringom” pokušavaju sami sebe, ali i sve ostale uvjeriti da je dokap – i to onako pošteni, od 50% – dobra stvar. Naravno “dobra stvar” je i dugoročni dug od preko 50% kapitala. Što veći dug to bolji…jer kažu mi: “Tko god nije imao neki svoj biznis ne razumije da je tuđi kapital jeftiniji od vlastitog.” Pa naravno, da. Meni to ima smisla ko šintaru cucke jaloviti, ali to sam samo ja. Mogu zauzvrat postaviti tezu:”Tko god nikad nije poslovao u okruženju dosta visokih kamatnih stopa(pritom ne mislim na ove smiješne aktualne stope), nema blage veze što veliki dug napravi biznisu ako samo nešto zapne.”
Ali all time favorite mi je i dalje da investitor ulaže u firmu ne da bi ona stvarala dobit, nego da ju kasnije skupo proda nekome “pa onda zaradi”. Taj netko će doći i vidjeti – ‘aha, to je firma koja ništa ne zarađuje, ima ukupno 100k dobiti ako je sretna da ne posluje s gubicima…mhm..njena dionica na burzi je bila toliko i toliko..hm.. a ništa, platit ću ja za to najmanje 50% više od te cijene…jer ja ipak neću ulagati više u to, nego brati dobit, a onda odmah pada s neba čim ja uđem u vlasništvo.’
Nije mi jasno zašto onaj tko je do tada sve te godine toliko ulagao po cijenu dobiti da bi kasnije od toga imao koristi, tj. da bi veće/velike dobiti krenule kad on završi sa svojim investicijskim ciklusom…zašto bi on to onda prodao nekome trećemu ako je velika dobit takoreć iza ćoška, samo što nije stigla? I stizat će iz kvartala u kvartal? Zašto jednostavno ne bi stao s ulaganjima i obirao vrhnje? Nego to dati nekome trećemu za koliko točno novca? I što taj treći zna o tom poslu, koliko je uopće spreman platiti? Ono što on vidi je da nije proizvodilo ništa novca do tada… To bi najviše koristilo upravo onome tko je cijelo to vrijeme ulagao i čiji je to bio biznis..upravo onome tko ga najbolje poznaje..
Erste definitivno odusta od daljne prodaje vec četvrti dan.Erikson proda 130 komada iz prvih 10 za svoje potrebe.Taj koji prodaje vjerovatno je pri kraju a mozda je i prodao šta je mislio .Mislim da rasprodaja je pri kraju ali sačekajmo vidit cemo sutra…
Tako ćemo pričat do kraja kolovoza, da je “prodaja pri kraju”…
Kolege, nije problem jer nema prodaje, nego nema dovoljno kupnje, u prvom redu kupnje jakih. Dionica im je uj fuj iz nekog razloga. I to bi moglo trajati još godinu, dvije, realno… Ne treba se ovdje nadati brzim i naglim zaradama..Ako bude, super, ali ovo nije Ahilej, ovo je kornjača. Ja u toj kornjači namjeravam dugo čamiti…ali nije to za svakoga…to ljudima treba biti jasno.
Mislim da ovo Ero nije prodao, nego je dodijelio vlastite dionice u programu nagrađivanja. Sutra bi to mogli objaviti.
Ma erikson i nema loš volumen trgovanja neznam kad je bilo ispod 50000eura pa na više.Čim iskoči neka info ide to samo tako.Lipo je sta je erste prikočija tako da nema nekog razloga da to ne krene.Ako jos neko i od velikih a nihe iz prvih 10 znaci da je<4000e.To se istopi ko sladoled.Ovo je dionica koja i na najmanju info agresivo reagira i gore i dole.Nadam se ovom prvom.
“Ovo je dionica koja i na najmanju info agresivo reagira i gore i dole.”
Očito si ju nedavno kupio jer je lani na svaku info u konstanti (po -1 i više %) reagirala prema dolje. Zapravo, što bolja info, to više prema dolje – primjer Q3’23.
“Nadam se ovom prvom.”
Jedino nadanje preostaje. Ovdje se nadaš, a na drugom forumu si 💯 siguran.
Nažalost se i ulaganje u ovu value dionicu pretvorilo u nadanje. U zadnje dvije godine izgubio sam samo na ERNT i na ATGR. Ironično jer su to dvije goleme kompanije sa možda i najboljim upravama. Što bolja uprava, to lošija dionica. To je ZSE, uz neke iznimke tipa VLEN(ali čak i VLEN je dugo bila nigdje…)…
baš me zanima na kaj se budu sveli upisi ovdje kad prestane ovo brojenje dionica prodavača. kaj bude onda krivo ako cijena ne bude rasla?
sve pohvale argumentiranim činjenicama i razmišljanjima pojedinih realnih forumaša, a sve ostalo su samo želje i nadanja.
baš me zanima na kaj se budu sveli upisi ovdje kad prestane ovo brojenje dionica prodavača. kaj bude onda krivo ako cijena ne bude rasla?
sve pohvale argumentiranim činjenicama i razmišljanjima pojedinih realnih forumaša, a sve ostalo su samo želje i nadanja.
Onda bu se nesto drugo brojalo 🙂
Uvijek je nada da cemo zaradit, al da, ne treba ni jednu dionicu dizat u nebesa. Kupit i bit strpljiv. Ili ne kupit. A moze se i prodat kupljeno, dal s minusom ili s plusom, ovisi kak nam grah padne.
Imam izmedju ostalog i tih papira pa bumo vidjeli.
Jedina “utjeha” je da ovdje nadanja barem izviru iz fundamenata.
Ionako se svi vole kleti u “dugoročnost”, ali kad treba otrpiti volatilnost nekoliko mjeseci i par godina, nema ih nigdje. U međuvremenu i oni daju svoj osobni doprinos toj volatilnosti tako da prodaju dionicu i krenu s tim utrškom u potragu za drugim “boljim prilikama” na kojima kasnije zarade ako su sretni, ali zarade premalo, pogotovo u usporedbi s onim tko je u međuvremenu dočekao veći rast cijene i još cijelim putem brao dividende. Ako nisu sretni, ne zarade ništa, a ako imaju peh, još pogube novac i pritom dobro nahrane brokere i erarij. Na ERNT je moguće izgubiti, ali nikad puno kao na dokap-šrotovima.
Da mi netko ponudi “igru” u kojoj ću u golemom broju klađenja, u pola slučajeva gubiti 10%, a u pola dobivati 15% ili 20%, uvijek bih prihvatio. Izgledi su previše u koju korist da bih to odbio…