ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 05:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Q4 uobičajeno ima najjače prihode, ali i veće rashode, pogotovo zbog radnika.

Ne sumnjam da će biti solidne dobiti, makar djeluje da je “požurila u Q3”, koji je inače tanak.

Novčani tokovi su bitni. Ako ne bude novca u velikim količinama, ne treba se nadati nikakvim izdašnim dividendama.

Kad se pogleda KODT, godinama mu je FCF bezveze pa je opet sjajio i prošle i ove godine, a nije ni da matica ima ne znam koje količine gotovine… Ali očito su drugačiji pogledi na drugačije kompanije i njihove dionice.

Nije li Ero nedavno zaposlio 200 novih radnika! Kažem ja, netko tu mulja zbog jeftinijeg dokupa.

lojtra, 31.01.2024. u 11:48

Nije li Ero nedavno zaposlio 200 novih radnika! Kažem ja, netko tu mulja zbog jeftinijeg dokupa.

Radi se o Spanu, a sad za ernt ne znam.

Al trebat ce ljudi i njima .

https://www.ericsson.com/en/news/2024/1/ericsson-authorized-as-cve-numbering-authority

Nastavak trenda zapošljavanja obilježio je i ovu godinu. U Ericssonu Nikoli Tesli radi najveći broj softver developera u Hrvatskoj, a u 2023. godini našem se timu pridružilo više od 200 novih, uglavnom visoko obrazovanih, stručnjaka iz STEM područja. 

https://www.ictbusiness.info/poslovanje/ericsson-nikola-tesla-u-2023-nastavio-s-novim-zaposljavanjima-istrazivanje-i-razvojem-novi-proizvoda

U tekstu piše da se dosta investiralo.

U usporedbi s Q4’22. na Q3’23. su imali 14,5 milijuna eura manje. Od toga je skoro 8 otišlo na tu znamenitu dividendu. Ali i da nije isplaćena, bilo bi 6,5 milijuna eura manje nego na početku prošle godine.

2020. i 2021. se samo gomilao taj “Novac iz poslovanja” iz kvartala u kvartal, a od 2022. curi dosta, Q1 te godine (očekivano) negativan i onda opet Q1 2023. negativan. U ovoj godini je kumulativno hrpa novca otišla na povećanje zaliha. Zalihe trenutno 29,5 milijuna, od čega WIP vrtoglavih 23,3 milijuna… Golemi/preveliki WIP može biti i loša stvar.. upućivati da se “puno toga radi, a ništa se ne uspijeva dovršiti”. Naravno, ovo nije takva firma i nisu to uobičajeni “proizvodi”.

Kaze presjednica uprave da su dobit u prva 3 miseca imali 81,7%.Šta tu treba više dodati.Kaze da su zaposlili mislim oko 200 novih ljudi.Očekivanja u 2024 g su rast prihoda i rast dobiti.Šta se tu ima više dodati.Pogledajte gdje se cijena ernt drži na razinama kao  da je gubitas.Ako presjednica uprave tako kaže onda mislim da nema potrebe baviti se nekim špekulacijama.Ernt definitivno vrijedi više.Pa pogledajte span koji je izašao na burzi i po kojoj cijeni a gdje je sad.Ero se mora odključati.Erste i jos neko ko izlazi ne mogu dugo ovako trajati.Uskoro ce FI ,uskoro ce prijedlog divke koji nece biti ispod 8 eura a uskoro ce i ero zauzeti svoje mjesto gdje pripada.Živi bili pa vidjeli!

na eri se magla prodaje uspješno več neko vrijeme a ovaj jučerašnji članak došao je ko naručen, ili stvarno naručen, da se nastavi nisko sakupljanje u unaprijed postavljenu mrežu……ovdje žedni idu preko vode po vodu……a dok tako žedni idu preko vode, krokodili ih jedu……ili umjesto “d” mogu stavit i “b”……

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/it-postao-strateska-industrija-pa-naletio-na-superizbornu-godinu-treba-nam-implementacija-15421345

Da li je taj Vuleta bio u top 10?

l   , pojavljuje se u top 10 po stanju 19.09.2023. sa 5458.

Možda je to naš prijatelj Yield?

@lojtra

😘

New Report

Close