ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 07:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

A šta ćeš kad ima toliko boljih prilika… Prvenstveno nekretnine po tri i pol hiljade eura po kvadratu, ali i više… A tek potentnih dionica..toliko potentnih da im se cijene kreću u okomitim uzlaznim linijama…

Ovdje je problem sto uz erste izlazi i jos neko drugi..od milje eura erste je izbacio samo 200 000…pitanje je ko kupuje i ko prodaje🙈

Velik dio što je Erste rasprodavao kupovali su trejderi, što sitni, što malo veći… Neki su u nekom plusu pa rasprodaju i hvataju nove prilike.

Ključna du iduća dva mjeseca tj. fundamenti.

Tu ili letimo ili padamo.

nikako se ne mogu oteti dojmu da to majka ima prevelik utjecaj na kćerku iako je ova gotovo potpuno samostalna. kako kćer vezana na majku može gore kad ova već neko vrijeme ore po dnu i vuče je dolje?

Kolega je na drugome forumu objavio analize Intercapitala. Oni smatraju da će dobit(ne prihodi?) znatno pasti u ovoj godini u odnosu na 2023. Ne znam točno po čemu smatraju da je profitabilnost bila pod pritiskom. Profit je enorman.

Ali fakat fali interesa za kupnju ove dionice u većim količinama. Kao da je premazana 💩💩💩. Tako ju burza tretira. Uopće nema interesa. Na nekim drugima se pak ponašaju kao pijani milijuneri. To je barem neki moj dojam.

Matica troši gomilu novca, ali će budući prihodi biti puno veći. Ne bojim se ja za njih. Dokazuju se ko market leader svaki put. Smatram li da je ispred njih teška godina? Da.

istina… zašto onda ne imati i maticu?

Matica nije dovoljno profitabilna, nego gubi novac i gubit će ga još neko vrijeme. Plaćaju, tj. trebali bi plaćati svima pa i ERNTu..Moraju se zadužit 420 ili koliko milijuna da sve plate…

Sve mi se čini da Erine poteškoće s “dinamikom plaćanja pojedinih kupaca” najviše izviru iz potraživanja koja imaju baš prema majci.

Na bilanci su Eri Potraživanja golema..Proizvodnja u tijeku ne znam kad je bila ovakva. A keš flou mršav. Vjerojatno se zato nisu zalijetali i ne zalijeću s nekim velikim dividendama. Vide da zapinje i žele biti sigurni, a ne ispucavati. To se zove odgovorna uprava. Gordana itekako zna znanje.

Naravno, što se tiče matice…uvijek se može kupiti budućnost… u tome i je ta “igra” kod dionica. Ja ipak volim stabilnost, da znam na čemu sam.

Ako Ero ima potraživanja od matice onda bi to tribalo biti rješeno sa kreditom koji matica podigla.

Ako se netko pobojao da neće moći dokupiti po povoljnijim cijenama eto prilike.

Ja ću ipak na hold dok ne vidimo da li je matica od kredita stavila što kćeri na račun, po mogućnosti još prošli mjesec. Da nam se ljepše vidi.

Palo nekome na pamet da je Interkapital okrenuo pilu naopako. Svašta. Nitko ne trza na njihov grafikon , samo Ero.

Opet se kupci guraju na bidu. Čim je stala kupnja daju i za niže. Spustite će i do 205 a možda i niže da iskipaju do kraja. Samo strpljivo.

Posljednjih dana nije Erste prodavao.

New Report

Close