ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 09:31
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Meni je čudno da vlasnik stoji na 49%..da nije u stanju kupit još 1% i imat 50+1 dionicu🤷‍♂️

Gledao sam pred nekoliko godina intervju s G. Kovačević, gdje je bilo i pitanje o tih 49,07%. Razlozi su u povijesti…vuku se još od 1995. godine.

https://www.ericsson.hr/pretvorba-i-privatizacija

Namjera je u tim ratnim vremenima bila da to nekako uvijek ostane ujedno i hrvatska firma.

To je sve osim hrvatska firma..pola dividende ide u Švedsku a pola kupe mirovinci čiji su vlasnici njemci i austrijanci..u Hrvatskoj ostane mozda 10% od dividende..ko Zaba..diže naš bdp a 97% love ide u Italiju..

Pa za to smo se opredijelili kao narod i država 1990. Sve političke opcije koje su se tada pojavile na izborima su u svojim programima imale kapitalizam i slobodno tržište. Tržište nikad nije uistinu slobodno ako inozemni investitor nema pristup tuzemnim biznisma.

17 radnih dana do fi.Očekujem vrlo dobre rezultate za 4/4. Sudeći po prva 3 kvartala , takvi će i biti. Gordana se nada pozitivnom novčanom toku. S obzirom na dobit i “malu” dividendu lani , ove godine očekujem minimum 8 €. Erste je postao nebitan s obzirom na količinu koju ima iako mi je želja da izađu skroz čim prije.Dosadili više. Targeti? O tome se ne voli baš pisati ali ajmo ovako. Ne računajući recimo izvanrednu dividendu niti eventualno jače ratno rasplamsavanje ili sl. kratkoročni targeti su: 224 € do 22.02. , 233  nakon 22.02. te 242€ kod objave redovne dividende najvjerovatnije početkom travnja. Sve odokativno naravno.

Slobodno napišite vaše kratkročne targete.

Erste već par dana ne prodaje, bit će da nas malo zeza. Sada mu ni 215 nije dosta.

Barem nema redikulozno napuhnutu valuaciju na kojoj će neki tako dobiti po prstima da neće znati di im je glava, a di zadnjica.

Hoće li se rizičnim proizvođačima mrežne opreme omogućiti poslovanje?

Divka je sigurno iznad 8 e ,sad koliko neznam ali cu saznati.

Meni je target do srpnja 191,50 eura.

Y   nikad dosta a?

New Report

Close