ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 13:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Od prije dva dana još 4883. Ima valjda i forumaša koji prodaju. Sretno vam bilo.

22.02.2024.
Objava rezultata poslovanja Ericssona Nikole Tesle za 2023. godinu

Ja sam na pbz skrbnicki ali ja sam kupovao..tu su mali dioničari skupno..erste je kočio cijenu a ne pbz ..tako da od iduceg tjedna očekujemo lagani uzlet😉

Bilo bi im bolje, svima koji namjeravaju kupit, da se naslažu na Bid tako da tamo stoji nekoliko tisuća dionica, već po kojoj cijeni im odgovara, tako da olakšaju klikerima u fondu da mogu samo kliknuti jer ih očito nikakva prodaja po Asku ne zanima.

Kupnja po Asku zanima one koji valjda spavaju zadnjih desetak mjeseci pa klikaju “216!”, a dok god traju klikanja po Bidu, nema puno smisla to raditi. Drugo bi bilo kad bi fond bio izložen na Prodaji, ali rijetko je izložen i uglavnom se povuče, tj. ograničava se samo na Day Order. To trgovanje nije nikome jasno, osim njima, ali oni vode igru, barem još to neko kratko vrijeme. Nejasno je da nisu nikog zvali tko bi kupio te ostatke još kad su imali petnaestak tisuća dionica. Još je čudnije da se nitko jači nije gurao u dionicu zadnjih nepunih godinu dana.

Uglavnom, još tih tjedan-dva-tri, koliko će to već trajati, nema puno smisla gristi Ask.

Sve u redu a što ćeš reći onima kupcima koji uključe komp tek dok dođu s posla i vide da je cijena 250kn a sad mogu kupiti po 215kn. Ili onima koji jedanput tjedno pogledaju zse.

@lojtra

Reći ću im da navečer, umjesto da peglaju kičmu uz Netflix, pogledaju kako se “trguje” zadnjih nepunih godinu dana – redovito je tamo nakon podneva, tj. nakon jedan sat cijena osjetno niža nego sada prije podneva. Često opet nakon 15 sati bude još jedno iskrcavanje po Kupnji.

Ako spoje točkice, shvatit će da im je bolje izložiti kupovni nalog po cijeni istoj i nalik onim najnižima koje su bile prethodnih trgovinskih dana.

Komp se uključi i na poslu… rade kompovi po cijeli dan… Nalog se zada popodne za sutradan ili kad ih već poklopi. Klik klik klik na 216 sada nema puno smisla.. Kad Experti izađu, onda će biti drugačija priča. Ali sada…dok tirada i dalje traje…?

Ovdje je čudno što sam ernt ne kupi vlastite dionice kad imaju toliko casha..ali dobro..ostat će više za dividendu pa je moguće s obzirom da imaju dosta casha i nove ugovore da iznenade uz redovnu i sa izvanrednom dividendom..mislim da ce dionica up iduci mjesec pred objavu rezultata za 2023 u godinu..neto dobit bi trebala skočit i 90% u odnosu na 2022.u god..a i tada erste ne bi trebao imat vise niti jednu dionicu..za sada po mojoj procjeni im je ostalo malo.vise od 3000 kom

alt666, 26.01.2024. u 08:03

Ovdje je čudno što sam ernt ne kupi vlastite dionice kad imaju toliko casha..ali dobro..ostat će više za dividendu pa je moguće s obzirom da imaju dosta casha i nove ugovore da iznenade uz redovnu i sa izvanrednom dividendom..mislim da ce dionica up iduci mjesec pred objavu rezultata za 2023 u godinu..neto dobit bi trebala skočit i 90% u odnosu na 2022.u god..a i tada erste ne bi trebao imat vise niti jednu dionicu..za sada po mojoj procjeni im je ostalo malo.vise od 3000 kom

Možda se oni striktno drže plana i programa. Kupuju tad i tad bez obzira na cijenu a otpuštaju u zacrtanom vremenu. A možda im i paše niska cijena radi višeg dividendnog yielda. Ako je cijena 285 i oni daju 8 € netko će reći ; pih , pa to je samo 2.8%.;).

Sve je to manje bitno ako nešto vrijedi a Ernt itekako vrijedi.Kome nije dobar neka ide .Neka mu je sa srećom. Tu nije ništa napuhano a prava vrijednost će prije ili poslije doći na svoje.Žalosno je šta za otključavanje vrijednosti je ponekad dovoljna dividenda.Najnoviji primjer je Cros koji se sad traži po duploj cijeni od iznosa predložene dividende  a do prije tjedan dana nitko ga nije ni doživljavao. Da Ernt da 15 € divku cijena bi bila 300€ makar na na računu imali 2 €.

https://zimo.dnevnik.hr/clanak/traje-tajni-lobisticki-rat-za-stotine-milijuna-vrijedne-poslove-kako-rat-sad-a-i-kine-utjece-na-zabranu-huaweija-u-hrvatskoj—824832.html

Dividenda ne bi trebala biti ispod 10 eur a to je solidnih 4,6% u odnosu na sadašnju cijenu..mada mi ovdje sve miriše na izvanrednu dividendu..budemo videli..

Nisam  siguran da bi trebala bit toliko ali neće biti manja od 8 eura šta je super dividenda!

ne znam…. i prošle i pretprošle g se očekivala izdašnija divka. a ono šipak! izvanredna…još manje znam… eventualno na račun matice…?? s druge strane, kaj je to njoj ako i bude izdašna? kap u moru! upravo pročitao da su se zadužili za 420 milja eura!!

New Report

Close