Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Spalato. Imate na str.481 tu Vašu inf. na kojoj je čak kolega Crikva1 naveo o kojem poslu se radi ali razlog brisanja može a i treba biti kada to ne potkrijepite s linkom.
a zaboravismo i 52 miliuna eura bez pdva ugovorenog posla koji je objavljen 08.12.2023…….da nije žalosna ovakva bi trgovina bila smiješna…..
a zaboravismo i 52 miliuna eura bez pdva ugovorenog posla koji je objavljen 08.12.2023…….da nije žalosna ovakva bi trgovina bila smiješna…..
Vjerojatno ni neće idući tjedan davati po/do 209.
Nemam namjeru ikoga nagovarati na išta…nikada to nisam radio pa neću ni sada, ali imam osjećaj da idući tjedan neće više davati po/do 209. Tko god je u fondu napravio procjenu, odluku ili što već, iz ne znam kojeg razloga, pogriješio je. Iluzorno je očekivati da će ADRS i VIDU dati bolje povrate na uloženo od ERNT u idućih nekoliko godina. Ali dobro..u tome je i ta “igra”. Možda sam ja u krivu, a oni u pravu. Gle koliko će samo keša ući u Adris iz Croatia osiguranja. Treba im, ulagat će dosta…
Vec dugo nisam stigla otvoriti neki financijski izvjestaj. Prvo slobodno vrijeme sam iskoristila za financijski izvjestaj Ernt Q3-2023. Ono sto mogu vidjeti da su svi pokazatelji u poboljsanju, posebice oni koji se vezu za ostvarenu dobit. U posljednje vrijeme objavljuju i informacije vezano za nove ugovore u znacajnim iznosima.
Ukratko:
–> Prihodi od prodaje na razini proslogodisnjih u istom razdoblju te iznose 205,9 mil €.
–> Operativna dobit viša u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 82% te iznosi 24,7 mil €.
–> Neto dobit viša u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 95% te iznosi 20,5 mil €.
–> Novac na racunu iznosi 55 mil € (na kraju prosle godine iznosio 70 mil €).
–> Stabilna bilanca; udio kapitala 39%.
Vidim da Erste plavi izlazi, ali to cini vec godinama polako, a u posljednje vrijeme i nesto agresivnije. Primjerice, u 03/2021. godine je imao 4,03% udjela, odnosno 53.680 komada, a trenutno tek 7.478 (po posljednjim objavljenim podacima). Vidim da Erste plavi, uz Ernt, prodaje i HPB, a kupuje Adris. Imaju svoju poslovnu politiku i to je ok.
Dakle, s obzirom na sve, ja sam i danas dokupljivala po 209 €. S obzirom da imam namjeru jos, a posebice da Erste plavom jos nije puno preostalo pa bi cim prije, molim svakog tko ima bilo kakvu negativnu informaciju ili u izvjestajima vidi nesto sto nisam uocila da mi cim prije javi. 🙂
Svi ovi poslovi su sitnica naprema onom šta je globalni Ericsson napravio sa AT&T. A navodno još traju pregovori za dodatni posao. Jednako unosan.
E sad. Zašto spominjem globalni sa našim ERNT. Zato šta sve te poslove rade naši djelatnici. Sve više ide preko leđa hrvatskih radnika nego li švedskih i španjolskih. A prava parica je upravo u toj pari šta globalni Ericsson daje našem po zaposleniku. Lepeza.
Vec dugo nisam stigla otvoriti neki financijski izvjestaj. Prvo slobodno vrijeme sam iskoristila za financijski izvjestaj Ernt Q3-2023. Ono sto mogu vidjeti da su svi pokazatelji u poboljsanju, posebice oni koji se vezu za ostvarenu dobit. U posljednje vrijeme objavljuju i informacije vezano za nove ugovore u znacajnim iznosima.
Ukratko:
–> Prihodi od prodaje na razini proslogodisnjih u istom razdoblju te iznose 205,9 mil €.
–> Operativna dobit viša u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 82% te iznosi 24,7 mil €.
–> Neto dobit viša u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 95% te iznosi 20,5 mil €.
–> Novac na racunu iznosi 55 mil € (na kraju prosle godine iznosio 70 mil €).
–> Stabilna bilanca; udio kapitala 39%.
Vidim da Erste plavi izlazi, ali to cini vec godinama polako, a u posljednje vrijeme i nesto agresivnije. Primjerice, u 03/2021. godine je imao 4,03% udjela, odnosno 53.680 komada, a trenutno tek 7.478 (po posljednjim objavljenim podacima). Vidim da Erste plavi, uz Ernt, prodaje i HPB, a kupuje Adris. Imaju svoju poslovnu politiku i to je ok.
Dakle, s obzirom na sve, ja sam i danas dokupljivala po 209 €. S obzirom da imam namjeru jos, a posebice da Erste plavom jos nije puno preostalo pa bi cim prije, molim svakog tko ima bilo kakvu negativnu informaciju ili u izvjestajima vidi nesto sto nisam uocila da mi cim prije javi.
”tvrtka je ostvarila negativan novčani tok od poslovnih aktivnosti, što je posljedica dinamike plaćanja kupaca te odgode u finalnoj realizaciji pojedinih projekata. No iz Ericssona ističu da očekuju da će novčani tok od poslovnih aktivnosti biti pozitivan do kraja godine.”
Evo valjda je ovo negativno.
Od idućeg tjedna možemo samo nagađati koliko su prodali.
Osim ako netko ne kupi Knjigu dioničara pa javi.
Ericsson NT potpisao 15 milijuna eura vrijedan ugovor s Telekomom Kosovo
Plus poslove kaj matica ugovara, mislim da ovdje nece biti zime 🙂
da, sa današnjim danom ovi su vjerovatno ispali iz top 10 jel u srijedu su imali cca 6500……al nećemo morati puno nagađati jel oni su ovaj tjedan do srijede sudjelovali sa 80-90% prodaje…….vodeći se time oni su nakon sljedećih cca 7000 protrgovanih vani……za to su dovoljne 2 minute ili 2 klika jaćih igrača ili 2 tjedna ovotjednih prometa pa da GI čekamo na nekim puno normalnijim cijenama jel ovdje su trenutno od prodavatelja luđi jedino kupci koji okljevaju jel i ovi su malo došli pameti i podigli letvicu pa sad umjesto na 195 dave na 209…….