Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Činjnica je kod ernt da je firma koja dobro radi,imaju lipe prihode i dobit,isplaćuju divku.Imaju dobre ugovore.Problem je ovdje samo jedan a to je da taj erte plavi izlazi i da ima oko 9000.Neznamo prodaje li sve,na kojoj razini ,to samo znaju oni i broker koji im odrađiva.Koliko ce to trajati je upitnik a da vrijedi više vrijedi.Pa zbog tog fonda dionica je stagnirala.Nije dionica pala zato sta ne vrijedi.Erste izlazi iz njemu poznazog razloga.Moze on jos oborit dionicu ali cemo imat cijenu iznad 250e u ovoj godini to je sigurno.Prosle godine cijena max bila je 255eura i ovi su je oborili.Kome se ne žuri mislim da je ovo zicer.Da je uvijek bolje kupit jeftinije naravno da je ali ono sta svi zelimo je target a on će bit 250e.Firma u petak potpisuje dobar ugovor a idući tjedan bit ce službeno objavljen.Sada nek svak radi prema svojoj savjesti!
e-Svjetnik ? Ovih 1.88 mil.€?
erste nije prodavao ni 8.1. ni 9.1……oni su si izgleda sprašili ernt portfelj prinos u minus prošle godine koliko su planirali, a ove godine će ako uopće budu i prodavali imati lijep pozitivan prinos u odnosu 1.1. pa do prodaje, ako ponavljam, uopće i budu prodavali ove god…….tako da, dok se eventualno ne pokaže suprotno, dionicu su 8 i 9 kapitalizirali trejderi podpomognuti kontrolorima leta kojima je 5-10% puna šaka brade i kojima je za shodno bilo ubit kravu zbog jedne šnicle a onda je jućer “lokalni štemer” koji renovira kupaonicu u panici zakucao da može platiti kaparu majstoru……ako su je jućer zakucali experti, e onda im stvarno treba dat veeeeliko priznanje jel su več na početku godine pobjedili u kategoriji čiji naziv neću napisati jel nije primjereno…….ako su oni već sutra ćemo znati pa im treba urućiti triple E nagradu naziva E. extra experti……
sad vidim da su 9- tog prodali čak 33 kom al ne mijenja bitno cijelu priću…….nakon dugo vremena kupit ću si kokice i pivo gledajući ovu tragikomediju……bit će malo dosadno jel kraj znam ali neka zanimljivost će biti prisutna jel ovak puno loših režisera i to sve u jednom filmu rijetko se viđa pa film svako malo gubi radnju, poantu i smisao…..
Nije mi jasno zašto se gurate da kupujete na cca 200 kad EPlavi prodaje i prodat će i za 195. Ima još nekoliko tisućica za prodati. Nakon toga ćemo svi platiti i više od 200 jer neće biti velika ponuda na prodaji.
Barem sam ja sebe poslušao kad nisu mnogi drugi. Krenulo se u napad prerano i prenaglo. Burek majstori iskoristili priliku dok je EPlavi na skijanju.😉
Hehe, kolega @redizajnlos je dobro potkožen, s lijepim prosjekom. Ne brinem se ja za njega, da će propustiti ikakav rast.
Danas se svi guramo na Bidu ko sardine, a nigdje kamikaze da nam kipa.
In the coming years, we will see an acceleration of major trends: such as electrification, sustainable energy transition, supply chain resilience and automation. At the center of these trends will be mobile connectivity. A mobile-first world is going to demand high-performance, differentiated networks in order to enable new use cases.
To take this next step in digitalization, we must go beyond the “best effort” connectivity of 4G and unleash the power of 5G. Forward-thinking governments can play a pivotal role in shaping policies that pave the way for progress. For example, Singapore and India – have already developed advanced digitalization plans built on 5G.
By contrast, Europe is at a crossroads. The region has fallen behind in economic growth and job creation especially in tech/digital sectors. A key driver on this is underinvested network infrastructure, as well as to lead with regulation. It’s time to change this, or Europe risks being an industrial museum without digital companies. The digital future will happen; it’s just a matter of where it happens first and where jobs will be created.
To je izjavio
Börje Ekholm ,
President and CEO at Ericsson
Bah…odavno su u toj dionici i imali su je u tonama. Ne izlaze oni s nekim gubitkom. Vidi se da ulažu u turizam i obveznice.. Prodaju ERNT i HPB. Očito je nekakva politika fonda da se ide van iz ITa i krati banke i da se opet puca na taj turizam.
Možda ja kao netko tko je i preinvestiran u IT/5G kroz ERNT imam neku svoju iskrivljenu sliku u vezi potencijala rasta i velike konkurencije, a pogotovo raznih rizika vezanih uz turizam pa ne vidim taj potencijal kojeg oni vide. Opet se vraćamo na taj isti rizik – ni percepcija rizika nije ista kad nisi u investiciji sa svojim vlastitim novcem. Dakle, tu se ne radi samo o percepciji (ne)zadovoljavajućeg prinosa, nego i prihvatljivog rizika.
Yieldchaser: “Očito je nekakva politika fonda da se ide van iz IT-a i krati banke i da se opet puca na taj turizam. Možda ja kao netko tko je i preinvestiran u IT/5G kroz ERNT imam neku svoju iskrivljenu sliku u vezi potencijala rasta i velike konkurencije, a pogotovo raznih rizika vezanih uz turizam (…)”.
Prodaju i onda s time pucaju na turizam, kažete. I čudite se. Pa i FL je prodao onaj dio ZABA-e i utržak, ili većinu, navodno uložio u RIVP. Ok, malo se zeznuo s tajmingom i sa cijenom. No, svejedno, koji su to rizici vezani za turizam?
nebitno je sta erste izlazi ,rastopit ce se i tih 8500 komada ali fascinantno je sta taj erikson zaposlija 200 ljudi,logika nalaze da valjda i za njih ima posla.
kažu da se na burzi nikad ne zna, ali ovdje se sve zna……nakon izvješća za q3 jasno je da ovdje nikakvi miseriji ne postoje i da firma posluje bolje nego unazad dugo, dugo vremena……”problem” su samo ovi experti koji na sreću imaju relativo malo još i s obzirom da se GI 2023 bliži a onda i najava divke otići će to relativno brzo a onda drž’te gaće poljećemo……
bilo bi dobro da im i trezor malo “pomogne” na ovim smiješnim cijenama jel prije ili kasnije će kupovati iovako pa bolje jeftinije nego skuplje…….
kao razočarenje ostaje činjenica da kao i na nekim drugim sigurnjacima kroz zadnjih cca 3 godine nitko od velikih nije našao razlog da se počasti nego sve prepuštaju nama malima……još je luđe što im market to sve nije pokupio na 195- 200 kad su se nudili pa će sad morati malo skuplje……..na tome im hvala, ali ne kužim onda smisao njihovog postojanja gdje je na marketu cilj zaraditi pare i prodati skuplje a oni rade sve obrnuto……
uglavnim za njih RiP jel oni su ovdje gotovi, finito, done……ajd bok…..