Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
ovo je teška dijagnoza…….težu od njih imaju samo njihovi rođe koji ovo gledaju a najveći investicijski doseg im je kupnja obveznica a od ulaganja u dionice mogu se pohvaliti uglavnom nulovanjima ili šišanjima na milimetar u bagrokoru, dlkv, viru, đuri i da ne nabrajam dalje…….
Vidjet ćemo tko kupuje. Ovo je sasvim drugačiji set okolnosti od onoga ranije jer sada Bid jak bez obzira na to koliko se kipa. Likvidnost je neusporedivo veća nego pred tipa pola godine.. Izaći će van vrlo brzo ovom dinamikom.. Nije da im itko drži pištolj na glavi da budu u toj dionci. Nemremo ih lancima vezati da ostanu unutra. Ako im se ide…neka odu…hvala Bogu pa sada imaju dovoljno kupnje da mogu prije kraja ovog mjeseca do kraja van.
ta jaka kupnja pametna je isto kao i oni kad ih nije tamo na 195-200 “prožvakala i ispljunila” dok je imala priliku pa sad po sve većim cijenama čeka trenutke ludila jel kasni a sreće ima više nego pameti…..
ta jaka kupnja pametna je isto kao i oni kad ih nije tamo na 195-200 “prožvakala i ispljunila” dok je imala priliku pa sad po sve većim cijenama čeka trenutke ludila jel kasni a sreće ima više nego pameti…..
Bilo ih je koji su se kleli da “ako ERNT padne ispod 200, prodat će sve što imaju da kupe ERNT…”, da parafraziram… A onda je znalo proći i po više od jednog burzovnog dana da doslovno nijedna dionica ne bi bila istrgovana. I to nije bilo tako davno, a znalo se i da su poslovanje i perspektive jako dobri. Onda u Novu godinu brzo po 205 pa 10, 15, 20 i 26.. Odmah ujutro udaranje po Asku dok im prsti ne otpadnu, kao da se sad nešto revolucionarno dogodilo u tih par tjedana.
Ne računaš taj rast zadnjih osam dana, oke. Ali su si ovi koji kipaju, a znamo tko su, itekako napravili računicu, a dosta ovih sa ZSE im je to omogućilo lupetanjem ovih dana po Asku kako su lupetali i skoro sve dane prošle godine “kako je ERNT u problemima i ‘idu otkazi’ i sve te verbalne cirkusarije i vratolomije kojima su nas ovdje zabavljali. Ja im sigurno nisam omogućio. Nit sam kupovao, nit ću prodavati ove godine. Gurao sam se ovih dana bezuspješno u neke druge papire, ali ne i u ERNT. Sad sam na Hold. Je da smrdi, ali je toplo, kak bi rekli Česi. Teplečko, a smradek.
ovo je teška dijagnoza…….težu od njih imaju samo njihovi rođe koji ovo gledaju a najveći investicijski doseg im je kupnja obveznica a od ulaganja u dionice mogu se pohvaliti uglavnom nulovanjima ili šišanjima na milimetar u bagrokoru, dlkv, viru, đuri i da ne nabrajam dalje…….
Vidjet ćemo tko kupuje. Ovo je sasvim drugačiji set okolnosti od onoga ranije jer sada Bid jak bez obzira na to koliko se kipa. Likvidnost je neusporedivo veća nego pred tipa pola godine.. Izaći će van vrlo brzo ovom dinamikom.. Nije da im itko drži pištolj na glavi da budu u toj dionci. Nemremo ih lancima vezati da ostanu unutra. Ako im se ide…neka odu…hvala Bogu pa sada imaju dovoljno kupnje da mogu prije kraja ovog mjeseca do kraja van.
Realno gledajući cijena dionice nije još doživjela rast ali nije ni pad uz sav pritisak Erste.Stagnira.U tome je i bit te se rast očekuje kad ovi 100% izađu,kada objave rezultate za prošlu godinu i kada najave redovnu ili možda izvanrednu dividendu.A to je sve ubrzo.Ovaj porast poslije N.G. ne računam jer je kao i svake godine sve poraslo.
Činjnica je kod ernt da je firma koja dobro radi,imaju lipe prihode i dobit,isplaćuju divku.Imaju dobre ugovore.Problem je ovdje samo jedan a to je da taj erte plavi izlazi i da ima oko 9000.Neznamo prodaje li sve,na kojoj razini ,to samo znaju oni i broker koji im odrađiva.Koliko ce to trajati je upitnik a da vrijedi više vrijedi.Pa zbog tog fonda dionica je stagnirala.Nije dionica pala zato sta ne vrijedi.Erste izlazi iz njemu poznazog razloga.Moze on jos oborit dionicu ali cemo imat cijenu iznad 250e u ovoj godini to je sigurno.Prosle godine cijena max bila je 255eura i ovi su je oborili.Kome se ne žuri mislim da je ovo zicer.Da je uvijek bolje kupit jeftinije naravno da je ali ono sta svi zelimo je target a on će bit 250e.Firma u petak potpisuje dobar ugovor a idući tjedan bit ce službeno objavljen.Sada nek svak radi prema svojoj savjesti!
Ne slažem se da je samo EP srušio dionicu. Nije tih 27 tisuća bila neka količina da se nije mogla kupiti, od strane niza malih, a ne moram posebno ni spominjati ove u Top10, pogotovo fondove. Oni nisu kupovali, nitko ju nije htio dirnuti i bila je radioaktivna do Q3. Takav je bio i valja 95%tni dojam forumaša, a veći broj pojedinaca je, iz raznih motiva koji su također samo njima poznati, iznosio hrpu neistina. Već na Q1 bude skoro 8 milijuna eura neto dobiti, a pred samo koju godinu to bi bilo valjda 3/4 godišnje, a ne kvartalne neto dobiti i to im ne valja i nastavljaju se mantra i trolanje bez prestanka. Maštalo se o cijeni 150, vidjelo se razne fatamorgane. Izlaze doslovno bezvezni i jedva osrednji izvještaji na hrpi izdanja, ali ta su super, ta obećavaju, a Ero fuj to! Sad su svi opsjednuti i toliko ju žele da jedva čekaju da opet dobro namlate taj Ask.
ako je erste prodavao 08.01. to se danas na portalu moje dionice več trebalo vidit?…….
Zadnja mudra Top10 transakcija im je HPB, i to onako, podosta.
Oni uživaju prodati one od izdavatelja koji posluju s velikom dobiti.
Ovo danas bi mogli biti oni.. Nekako po stilu vuče na njih.. Ali ne mora biti. Uvijek je moguće da nekom jačem treba novac brzo.
po stilu vuće ali ako nisu oni prodavali kad je topirala 08.01. na 226 onda bi stvarno trebali bit jako talentirani da su prodavali na ovaj način danas……vidjet ćemo za 2 dana jel ovo danas je možda bila “lažna uzbuna”…….čak i ako su ovo danas bili “E” “experti” uvjeren sam da ih sutra neće biti ni u talonu jel nakon svakog darivanja odnosno “javnog sramoćenja” povuku se u mišju rupu do daljnjega……ostavljam otvorenu mogućnost da je “kontrola leta” imala prste u ovome da pokupi šta se ima dok ne vidi imaju li ovi namjeru prodavati dalje ili ne dok “kontolori” glume E experte …….
A tko bi uskočio na njihovo mjesto? Hmm, moglo bi se možda nešto naći i za Eru?
Nokia i Juniper
Ako ćeš se već pravit pametan, onda radije napiši Qualcomm i Skyworks Solutions.
Ovako si samo još jedan isfrustrirani stari trol.
Kupi JUN danas na otvaranju, stari. Pogledaj ga u Pre-Marketu, koliko je samo potentan. Možda ga preuzme HPQ pa ćeš zaraditi brzo i puno.
Hvala na komplimentu, ali stari trol je ponekad u pravu. BUDEŠ vidio!
NHF…
I evo nas opet gdje smo i bili.
Gdje si bio – nigdje, šta si radio – ništa.
Euforija trajala samo dva dana. 😒
Nikakva euforija nije dobra tako ni na ernt.Ovdje triba imat strpljenja i neocekivat nista priko noći .Nije ovo rulet,crno -crveno.Ode je bitno da je dionica likvidna da se erste istrese sta ima.Vrijednost era nije upitna a to ce potvrdit FI a sam tim i cijena.Onaj ko je uzima mislim da zna šta je kupija.Ako je kupija samo zato šta su i drugi kupili najbolje mu je da proda.Ovdje samo vrijeme je bitno a mislim da ce se ovi brzo istresti.Očekujem divku 10tak eura sta je realno.
Bez euforije samo polagano i ero će biti pun pogodak.Kome se zuri nek stavi na crno ili crveno i brzo ce se riješit neizvjesnosti!