Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Došlo je vrime da se Ero odključa.Kupaca je sve više ,promet se povećava a cijena raste.Ove godine mislim da ce biti izdašnija divka.Najniza cijena u godini dana 191,5eura,a najviša 255.Sad smo na 209e.Mislim da to sve govori.Novi ugovori i FI izvješća su putokaz da je dionica podcijenjena i da pravi razlog je samo jedan a to je da je fond ili se iskrcao ili stao sa prodajom.
Moram priznati kako je rast ovih dana poremetio moj plan da steknem još veću količinu ispod 200 EUR. I dalje stoje nalozi ispod 200. Možda prodje možda ne. U svakom slučaju lijepo je vidjeti da ERNT malo zaživi. I dalje vjerujem da mu je mjesto iznad 250 EUR.
Rast je bio više nego očekivan, s trenutnim P/E omjerom od otprilike 10, što je izuzetno nizak za bluechip dionicu na burzi. Na američkoj burzi, prosječni P/E omjer iznosi oko 30. Ova dionica je bila zakucana do dna.
Moram priznati kako je rast ovih dana poremetio moj plan da steknem još veću količinu ispod 200 EUR. I dalje stoje nalozi ispod 200. Možda prodje možda ne. U svakom slučaju lijepo je vidjeti da ERNT malo zaživi. I dalje vjerujem da mu je mjesto iznad 250 EUR.
Ista stvar i kod mene. Lijepo je vidjeti ju da raste, ali bilo bi još ljepše da se moglo dirt cheap pribaviti još.
pitanje……da li je u 2021 godini Ero ostvario do sada najveću godišnju dobit?….
yield?…netko drugi?…
U zadnjih mnogo godina definitivno. A davnih dana je bilo i većih dobiti. Prihoda, ako se dobro sjećam, ne, ali dobiti da jer su rashodi tada bili daleko manji.
pitanje……da li je u 2021 godini Ero ostvario do sada najveću godišnju dobit?….
yield?…netko drugi?…
Evo graf za zadnjih 5 godina.
very najs……na graf će nakon GI za 2023 vjerovatno trebat tu gore dodat još dvije vodoravne linije da stane neto dobit za 2023…….
Dobit 2003 do 2007 je bila golema, s time da su se četvrta, peta i šesta vrtile na tridesetak milijuna eura. Nije ni tajna, a ni slučajnost koliko je dionica tada koštala.
2008. im je još bila dobra, a 2009. se već osjetila recesija. Deseta i jedanaesta su bile dosta teške godine, a kasnije kako koja, ali se sve te godine do 2021. nisu približili razinama dobiti iz tih “zlatnih godina”. Fenomenalno je da ni u najtežim godinama nisu poslovali s gubicima pa čak ni na nuli. 2022. godina je iz očitih razloga usporila taj “zamah” koji je krenuo ’20. i ’21., ali ova njihova poslovna strategija 2023-2026 i Hrvatska u digitalnom desetljeću do 2030/’32. se pokazuju dosta unosnima. Kretanje cijene dionice, pogotovo kratkoročno je nemoguće predvidjeti, ali ono što možemo predvidjeti jest poslovanje. A poslovanje izgleda jako dobro.
Sadašnja cijena je smijesna u odnosu na dobit i na ugovorene poslove.Taj nesretni fond je prošlu cijelu godinu gušija i jedna od rijetkih dionica koja je bila na nekom minimumu a FI odlična.Iskreno, ne navijački realnost ove dionice je blize 300e nego 250 eura i do tada ću je držati.Kako bude dionica rasla povećavat će se likvidost.Ero kad krene a krenija je ako ga danas ne kupiš sutra je skuplji.I ova cijena je super za ulaz.Divka sigurno veća od prošlogodišnje.Grijeh je ovo propustiti!