Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Nije mi jasno zašto se gurate da kupujete na cca 200 kad EPlavi prodaje i prodat će i za 195. Ima još nekoliko tisućica za prodati. Nakon toga ćemo svi platiti i više od 200 jer neće biti velika ponuda na prodaji.
A gle, to je predpostavka da će izaći do kraja……uvijek postoji mogučnost da neće……a ne prodaju ni oni svaki dan……ima tu nešto i trejda, nekom je par eura po dionici puna šaka brade dok traje ova igra…..ovi se nakon prodaje dijela primire na par dana ili na koji tjedan……jućer je bid bio još “deblji” do 195 pa nije bilo rasprodaje……da na ovako plitkom marketu svaki dan udaraju po bidu več bi odavno dionica bila na 150, ali nije…….jel neće nitko pa ni oni djelit “besplatno”……
NY -u ako je ostala koja dionica ili je skroz vani i to mi je najbitnije. Ako ne počne izlaziti netko drugi na više, ERSTE ostaje sam. Prvo je za očekivati pustiti da cijena naraste, a onda što bude. A kada se prodaju zadnje dionice cijena obično raste pa tako može nastaviti i ERSTE.
U ovoj godini se valjda od prvog do zadnjeg trgovinskog dana više isplatilo ulagati u bilo koji drugi blue chip na ZSE, osim ERNT.
Zadnja dva mjeseca su pritom posebno mučna jer su perspektive i rezultati gotovo u potpunosti ignorirani. Steknem dojam da su upravo ti jako dobri rezultati jedino što je zaustavilo daljnji propad cijene, sličnog kojemu smo imali prilike vidjeti na SPANu.
Ovo je papir za strpljive kolekcionare, dividendne i value investitore, a nikako za malodušne. Hrpa ekipe je odustala još pred pola godine i ne zamjeram im nimalo. Njima nije odgovaralo, a nama mazohistima jest pa smo kupili od njih.
2023. zatvaram s nekih +5%, zahvaljujući isključivo veoma uspješnom trgovanju u prvome kvartalu i nešto kapitalnih dobitaka u trećem kvartalu. ERNT mi je trenutno golemih 70% dioničkog dijela portfelja i uistinu se pokazao kao dojmljiv padajući nož, koji mi je tako lako pobrisao pola prinosa. Prosjek sam stjerao na nešto ispod 209 i tako ulazim u Novu 2024. godinu. Od svega u što sam ulagao, ovo je imalo valjda najbolje izvještaje, a dionici je najlošije išlo. Zašto? Ne znam.
Sretno svima u Novoj 2024. godini, i ljubiteljima i prezirateljima ove dionice, a i onima kojima je potpuno nevidljiva!
Yield…Od svega u što sam ulagao, ovo je imalo valjda najbolje izvještaje, a dionici je najlošije išlo. Zašto? Ne znam.
Vjerujem da znate kao i svi mi. Rasprodaja fonda je glavni uzrok zašto dionica sa svim dobrim rezultatima nije došla sa 250 do cca 300 već je sa pala na cca 200. Gledajući druge dionice sa sličnim dobrim rezultatima pa i sa manjim, tipa Končar, Podravka i sl, ERNT je trebao ići sličnim putem. No EPlavi je imao svoju računicu i namjeru rasprodaje i ulaza po njima u nešto bolje. Učinili bi to i da su dobili veću dividendu kako su tražili. Možda bi tada bili zadovoljni i nižom prodajnom cijenom. Sve u svemu blizu je kraj njihove rasprodaje-još nekoliko tisućica- pa ćemo vidjeti kako će tržište reagirati na sljedeća izvješća koja će sigurno biti dobra s obzirom na vidljivo poslovanje a i najave i pripreme za budućnost. Iskreno vjerujem da će u ovoj 2024 biti nešto posebno u cijeni dionice, možda čak kao za Končar u 2023.
Problem s nelikvidnošću je konstanta na ZSE. Često je cijena dionice prepuštena samovolji mirovinaca. Cijena Ernt je prošle godine bila pod stalnim pritiskom Erstea ali ipak je malo čudno da se nije podmetnuo netko od većih kupaca.
Moglo bi biti zanimljivo ovdje.
Evo još jedan posao od 8 Milijuna Eura ili za lakše poimanje 60 Milijuna kn. Biće i likvidnosti biti. 🙂
”Biće i likvidnosti biti.” – ne razumijem.
”A di je kocka…? Heroj ZSE kojeg ne zaslužujemo, ali ga trebamo u ovome trenutku?”
Čeka da se napuni bid do 270 pa da ga se onda još koji put spomene. Reklamira se na ovaj način.Malo je skuplje ali nema veze.Sve su to samo papiri i to još tuđi.