Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Idući put prvo dobro analizirajte i na drugi pogled donesite zaključak.
Zanimljivo je kako su neki skočili kao parom ofureni na to što ERNT “prodaje ponekad vlastite dionice” što očito nije neka odlučujuća stavka, ali zato se nitko nije osvrnuo na u zadnje vrijeme slabiji novčani tok. Mislio sam da će forumaši reagirati na tu, važniju stavku, pojasniti o čemu se radi, zašto, kako, ali ni riječi o tome. Šteta.
Yield.Negativan ti je novčani tok.Znaš li ti za to? Mogao bi to biti razlog zašto svi prodaju;Erste,pbz,indeksni,Ernt sam sebe prodaje,ja.
Dobro, ali realno, čak i Q3 bi novčani tok bio pozitivan, ali je na početku kvartala isplaćena dividenda od skoro 8 milijuna eura pa se zato stvara dojam da je negativno. S obzirom na velika potraživanja i enormni WIP, u bliskoj budućnosti će se dosta gotovine uliti u tu kompaniju. Naravno, ne znamo sve pikanterije poslovanja i ne znamo na što će se sve izlijevati novac, ali to nije ni toliko bitno u kratkim vremenskim periodima, dok god postoji dugoročna konzistentnost između neto dobiti i slobodnog novčanog toka..da su otprilike tu negdje.. Na KODTu toga uopće godinama nema, ali se čini kao da nikome to ne smeta. Čak i sam imam KODT.
ERNT je tamo pred četiri godine imao izrazito crven FCF, ali nitko nije puno brinuo oko toga jer se znalo na što ide taj novac – energetska obnova zgrade. Ni sad neće biti iznenađenje da Novac iz poslovanja bude jak u Q4, kad pogledamo kakav je bio u istome kvartalu prošle i pretprošle godine.
Ok, hvala na poduci, ali zašto trebam tako postupiti? Ne moramo svi sve znati do kraja. Zato postoje drugi na forumu koji nekoga mogu nadopuniti ili ispraviti. Ogradio sam se rekavši uvodno da nisam analizirao u detalje, nisam li? Smatram da je to fair, zar ne?
Zanimljivo je kako su neki skočili kao parom ofureni na to što ERNT “prodaje ponekad vlastite dionice” što očito nije neka odlučujuća stavka, ali zato se nitko nije osvrnuo na u zadnje vrijeme slabiji novčani tok. Mislio sam da će forumaši reagirati na tu, važniju stavku, pojasniti o čemu se radi, zašto, kako, ali ni riječi o tome. Šteta.
Taj novčani tok i razlozi je stvarno nešto šta je promaklo svima.Nitko nažalost ne čita izvješća ili bar kratke osvrte od Gordane.
Hvala Vam , mislim da idem sad u prodaju. 🙂
Ok, hvala na poduci, ali zašto trebam tako postupiti? Ne moramo svi sve znati do kraja. Zato postoje drugi na forumu koji nekoga mogu nadopuniti ili ispraviti. Ogradio sam se rekavši uvodno da nisam analizirao u detalje, nisam li? Smatram da je to fair, zar ne?
U odnosu na prvih devet mjeseci prethodne godine bruto marža bilježi porast na 14,0%, prvenstveno kao rezultat prodajnog miksa i fokusa na operativnu i troškovnu učinkovitost. Operativna dobit viša je 81,7% te iznosi 24,7 milijuna eura, dok je neto dobit viša 94,6% te iznosi 20,5 milijuna eura. Ostvaren je negativan novčani tok od poslovnih aktivnosti, kao posljedica dinamike plaćanja kupaca te odgode u finalnoj realizaciji pojedinih projekata. Do kraja financijske godine očekujemo da ćemo ostvariti pozitivan novčani tok od poslovnih aktivnosti. Tromjesečje smo zaključili sa solidnom bilancom, s udjelom vlastitog kapitala u ukupnoj imovini od 38,7%. Novac i novčani ekvivalenti, uključujući kratkotrajnu financijsku imovinu, krajem trećeg tromjesečja iznosili su 59,5 milijuna eura (32,5% ukupne imovine).
– sve piše u tekstu gore več na prvoj stranici izvješća za q3 pa neznam zašto bi objašnjavali več objašnjeno……ali evo……hoćemo sad objašnjavati zašto je dobit veća 94,6 % nego u isto vrijeme lani i kako će se to odraziti na cijenu dionice kad “stoperi popuste”……pa kolika bi divka mogla biti iz ovogodišnje dobiti……pa vidjeti hoće li dodati i izvanrednu na to……pa kako će se cijena dionice razvijati dalje ako “ne daj Bože” nastave zarađivati tako i hoće li se onda na 300 “upaliti” buy signal…….
Taj novčani tok tu stoji već mjesecima. Tom logikom bi HT trebao pripasti već davnih dana. Kao i većina IT kompanija u stranom vlasništvu.
Jedina razlika je u tome šta je sada par padavičara drukera izašlo pa sada druka ne bi li uzeli za par centi jeftinije i kupili si kiflić.
Erste se ubrzano istresa tako da Erste nije problem.
Čekamo rezultate 4. kvartala i objavu dividende. Tada se nećemo ni sjećati Erstea.
Gledano po bilanci 30. rujna, na trenutnu cijenu dionice ima komotno preko 25% gotovine. Kao da je njima sad gotovina neki problem pa da jedva dišu i dug guši i prijete dokapi. Nema bolje kompanije izlistane na ZSE, ako se baš svi fundamenti uzmu u obzir. Kud će cijena, pojma nemam. Ja sam i dalje na kupnji i bit ću i u idućoj godini.
EP izgleda ide do kraja……kad vidiš koje sve dionice imaju dođe ti zlo……arnt, ciak, jadran, nešto nekog dalekovoda i fondovske slučajeve za pamćenje kroz desetljeće……prinosi ajme majko……izražavam sućut na prinosima……al nije ni čudo……neznam jel to više govori o njima ili o onima koji im daju pare…….preporuke netreba davati niti uzimati za ozbiljno bez DZ al ovi su za izbjegavanje u širokom luku….mm
AI stiže na Zagrebačku burzu, hoće li biti mamac za povratak malih ulagača?
u svakom slučaju bolje dat nekom robotu nego EP………zapravo onima koji tako ulažu bolje je na crno il crveno jel za nekoliko sekundi znaš na čemu si a ovako traje i traje a para nema……..
erste 9613
Promjene u top 10.