ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 21:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovo danas kupcima nije trebalo. Da su bili strpljiviji na 5-10 Eura niže, EPlavi bi to sigurno istresao. Ovako su ga nagradili za bjesomučno prodaju. Ne znam gdje vam se žuri. Kad  stane s prodajom onda ćemo se igrati najbržeg prsta pa i do 300 🙂

nimimada1, 12.12.2023. u 15:57

Danas se lijepo trgovalo na Ernt.

Erste se vjerojatno tek malo primirio a neki požurili da si isplate koji posto zarade.

Korektno.

Prije da je prodano uz gubitak, nego uz zaradu – zbog žetve porezno priznatih kapitalnih gubitaka za 2023. godinu.

Ali dobro..prihvaćam da je moguće i da se poneki burek i pizza cut zaradio i na “trejdovima”.

Lako se kockoglavi istovaruju kad znaju gdje će kupiti po jedan cent. Prije je to bio dlkv, ddjh itd, sad možda lkri i sl. Mi to ne možemo pa smo prisiljeni kupovati po tržišnim cijenama.

https://www.ericsson.hr/20231213-kosovo

Koji iznos redovne dividende očekujete ?

Ja 8 €. Ispod toga bio bi jako razočaran.

ma divka je nebitna samo neka stvaraju dobit i vrati ce se to kroz cijenu dionice

Andromeda, 13.12.2023. u 12:34

Koji iznos redovne dividende očekujete ?

Ja 8 €. Ispod toga bio bi jako razočaran.

Ovisi koliko će keša nagomilati. Dobiti su velike, ali mora FCF pratiti da bi velike dividende bile razumne. Ako bude keša ko u priči, svašta je moguće. Ne fali im doduše keša na zadnjoj bilanci, a isplata zadnje je i išla na početku Q3. Dobro je sve.

”a isplata zadnje je i išla na početku Q3.”

Je ,ali je prijedlog išao početkom 2q.  🙂

Andromeda, 13.12.2023. u 13:34

”a isplata zadnje je i išla na početku Q3.”

Je ,ali je prijedlog išao početkom 2q.  🙂

A kako se iskazuje taj keš na bilanci? Ima 6 milijuna manje u Q3, nego u Q2, ali je zapravo “više” kad vidimo da je dividenda isplaćena iznosu od skoro 8.

Umanjenje je na izvještaju o novčanom toku pod 41. Novčani izdaci za isplatu dividendi 7,927 milijuna eura. I tako i prethodne dvije godine. Ali znali su isplaćivati dividende i u drugim kvartalima. 2020. u zadnjem, ali prije su redovito bile u prvoj ili drugoj polovici lipnja pa su tamo 2017. krenule srpanjske divke.

Hoću reći da na prijedlog uprave koji ide krajem Q1 ili početkom Q2 značajno utječe matica, ali i drugi faktori – kako već u tom trenutku stoje s kešom i kako očekuju da će stajati po ljeti, itd. To je jako ozbiljna kompanija koja brižno čuva, a ne rasipa svoj kapital i ne ide u nepotrebne dugove. Dug je jedino za novi poslovni prostor, koji je ionako vrh među onime što se u tom dijelu Hrvatske nudi i sve je ‘ispod čekića’.

Ako sve bude u redu s odrađivanjem poslova koji su kasnili i naplatama ja očekujem 10 eura. Ako i ne bude nije kraj svijeta.

nimimada1, 13.12.2023. u 14:27

Ako sve bude u redu s odrađivanjem poslova koji su kasnili i naplatama ja očekujem 10 eura. Ako i ne bude nije kraj svijeta.

Eto, konkretno.Ti ga yield uvijek zakompliciraš hahaha

New Report

Close