Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Bude se to skoro zvalo kao nekada….” Nikola Tesla “…..
ERNT je ZSE blue chip u umjetno izazvanoj stagnaciji koji bi u sljedećoj godini mogao na 300+ €.Teško je pronaći tehnološku dionicu s P/E 10.
Cijela HR burza je rasla prilično ove godine dok je ova dionica polagano padala. Sam Crobex je precijenjen u odnosu na burze u regiji. ERNT je dosta podcijenjena dionica.
Dobar % dividende na proljeće bi bio katapult i pokazatelj snage kompanije.
Matica je napravila dobar posao: https://www.ft.com/content/d1950098-30c6-46cc-8954-9b9c52d493cf za one koji se pitaju kako ide Ericssonu globalno.
Uskoro će i Erste OMF završiti iskrcavanje a onda kreće drukčija igra 🙂
ERNT je ZSE blue chip u umjetno izazvanoj stagnaciji koji bi u sljedećoj godini mogao na 300+ €.Teško je pronaći tehnološku dionicu s P/E 10.
Cijela HR burza je rasla prilično ove godine dok je ova dionica polagano padala. Sam Crobex je precijenjen u odnosu na burze u regiji. ERNT je dosta podcijenjena dionica.
Matica je napravila dobar posao: https://www.ft.com/content/d1950098-30c6-46cc-8954-9b9c52d493cf za one koji se pitaju kako ide Ericssonu globalno.
Hajde da i to vidimo.
u kojim si ti dionicama? Na čemu si ove godine zaradio? Na čemu nisi, ali planiraš zaraditi? Jesi li izgubio na kojoj?
Vidim da od svih dionica objavljuješ gotovo isključivo na ovoj temi pa me zanima imaš li mišljenje i o drugim dionicama, ali da to nije HHLD?
Imam nešto ERNT, nešto HT, nešto IGH, nešto Končara, Kraša, pa imam nešto, a imam i nešto drugo. Ali kada vidim što se ovdje piše, kako se navija, navlači, opravdava, onda malo reagiram. Ima dosta Influencera tu. Eto jedva čekam da se Erste “iskrca” do kraja pa da vidimo kako će brzo skočit na 300€.🙃
Imam nešto ERNT, nešto HT, nešto IGH, nešto Končara, Kraša, pa imam nešto, a imam i nešto drugo. Ali kada vidim što se ovdje piše, kako se navija, navlači, opravdava, onda malo reagiram. Ima dosta Influencera tu. Eto jedva čekam da se Erste “iskrca” do kraja pa da vidimo kako će brzo skočita na 300€.🙃
Ok, ok.
Postavio sam ti malo više pitanja od toga, ali morat ću se zadovoljiti i s ovakvim odgovorom.
Ne znam, doduše, na koga i što su influenceri ovdje influencali. Prije će pobrati influenzu ove zime(ja sam se cijepio pa vjerojatno neću), nego će ERNT tako skoro na 300, iako ovo naše “tržište” jest iracionalno i svašta je moguće pa i 350 i 400, a ne samo 300. Pitanje je samo u kojem roku? Erste Plavi je od lipnja na ovamo toliko puta razbio Bid da je većina malih odustala. Jedino mi s dosta casha i volje se ne damo. Tvoj komentar da Erste Plavi nema veze s cijenom je nalik tvrdnji da orbita Mjesec u Zemljinoj orbiti nema veze sa Zemljinom gravitacijom. Naravno da i Mjesečeva gravitacija utječe na Zemlju pa imamo plimu, oseku, smanjenu tréšnju Zemlje u svemiru pa tako i hrpa malih također utječe na cijenu rušeći dionicu prodajom po Bidu jer gube volju/vide bolju priliku/namjerno rade gubitak iz poreznopravnih razloga/trebat će im novac uskoro za nešto treće pa se žure prodat, da dobiju čim više…
Potražnje uopće ne fali, nit je falilo, nit će falit. Ovdje nema tržišne zakonitosti gdje kupci diktiraju cijenu, nego ju diktira prodavatelj i to je očito. Ponašanje kupaca je racionalna posljedica iracionalnog ponašanja prodavatelja, in concreto – Erste Plavog kategorije B.
Prodavatelj se ponaša iracionalno jer nije njegova lova, predstavlja mu zanemarivi dio ukupnog portfelja a za prinos ne odgovara nikome.
Takve situacije su obično dobre kupnje ali treba imati strpljenja dok ludilo prodavatelja ne završi.
malo realnosti, molim vas! pogledajte graf matice unazad par godina. pad od cca 65%!!! i sad bude jedan ugovor promijenio sve. problemi su mnogo dublji.
ajd nek netko objasni kako se “pad matice” reflektirao na poslovanje/rezultat ernt?…….fali li eri prihoda?….dobiti?…..keša na računu?…..ta će matica več možda i nagodinu a kroz 2-3 god. rekao bi gotovo sigurno povući dobar dio tog keša kroz visoku redovnu i izvanrednu dividendu tako da će u tom trenutki div. prinos biti veći od 10% na trenutnu cijenu…….ona ogromna “proizvodnja u tijeku” će razvalit fi za q4 i godišnji fi kad “roba izađe iz skladišta” …….
PS
ovi sile prodaju kao da su nešto loše pojeli a da stave tih cca 12000 na prodaju po 200 za 3 dana bi bili out ali iz nekog razloga oni zaista žele prodavati jeftinije pa im se u tom mukotrpnom putu prodaje po što niže priključuju i drugi igrači (rekao bi ponajviše oni koji su ušli jel vide da vrijedi više pa i oni koji su duže tu ali vide da drugdje ide gore a ovdje dole a vrijeme je novac ) kojima se neda čekati jel dok ovi mukotrpno kipaju ima prilika gdje se može zaraditi dok ovi ne svrše sa svojim naumom……gotovo pa rijedak primjer prodaje na niže po malo na dugo vremensko razdoblje dok možeš dobiti koji euro više i riješit što si naumio za doslovno 3 dana ake ne i u danu…….
Dok je UniCredit bio u najvećim problemima Zabi je najbolje išlo. Pametnom dosta. Dionice sele u ruke od pajdaša. Vidjelo se i po današnjim dogovorenim kupoprodajama.
Odavno ja napisah da bi na kraju bilo dobro znati tko je pokupio većinu kolača od sulude prodaje EPlavog. Mogu razumjeti i događa se da neki fond izlazi jer ima neki razlog, ali ovako da sam sebi ruši cijenu, to po meni nisu čista posla. To jednostavno nije u skladu s školom koju su prošli za to što rade.
No ponavljam, nije mi žao. Da barem potraje još 2-3 mj. da stignem po ovoj bagatela uzeti još.
A o matici, koja se oporavlja, i velikoj vezi sa poslovanjem ERNTan nema naš tolike veze, pogotovo ne prodaja fonda. Bude ovo dobre, rekel bu Zagorec, ne.