Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Kolega ovdje sam ušao jer vjerujem da je ovo podcijenjena dionica i obrazlazem zasto sam ušao,sta ne znaci da je nagovor na kupnju.Druga stvar odkud znate sa Erste ima namjeru sve prodavat.Pogledajte npr.Lukovica kod zabe gdje je kratio poziciju iz njemu poznatih razloga i nije sve prodao Tako nemojte biti uvjereni da erste zeli sve prodati a i da želi erste ima jos mislim oko 12000 dion ica .Pa šta to ima veze ,a dionica ce odradit kad oni stanu sad ili za mjesec nebitno.Ernt je dionica koja vrijedi i koja ce doci na razinu koju zaslužuje ali mi nebitno jeli sad ili za mjesec.Vi cekajte i cekajte,al ko ceka i načeka se….lp
Hvala yieldchaseru i ekipi na zanimljivim komentarima. Ako je samo Erste problem onda to i nije problem. Ovo s maticom vezano uz način povlačenja dobiti tek trebamo vidjeti, tu je potencijalni gamechanger.
Nije Ersteu ostalo pola već puno manje, no to nije bitno. Može stati već danas. Kad vidimo da nema većih iskrcavanja cca 5-6 dana to bi mogao biti znak da su stali. Znak može biti i pojačana kupnja po asku ako “netko” dobije info da je rasprodaja gotova. Sve u svemu treba iskoristiti i kupiti što se niže može dok fond gori od potrebe da što prije proda. A kako prodaje to je za ispitivanje jer se bacaju novci od budućih mirovina. Sve u svemu bliži smo kraju jeftine dionice nego prije a svakim danom još bliži. Samo lagano i pametno.
Da kompanija kudikamo nije imala ovako dobre rezultate, kakva bi tek onda bila cijena dionice?
Realno, velika većina na ZSE je bila u pravu u vezi kretanja cijene. Ja sam bio u krivu, sa svojim uvjerenjem da će cijena u najmanju ruku stagnirati na ~200 nakon Q3. S druge strane, jedva itko je bio u pravu u vezi poslovnih rezultata i budućnosti kompanije. Prisjetimo se samo one “bombastične” vijesti o prijenosu tehnološke jedinice iz ENT Servisi u HT… Bitniji su bili komentari forumskih luda od komentara G. Kovačević, koja je jasno rekla da im je fokus na profitabilnije segmente poslovanja.
p/e 10
peer average 38.3
EU Comm. ind. 19.7
Visoko je profitabilno, ali znamo kako “marketi” razmišljaju… Masa ekipe DOSLOVNO gleda samo jedan pokazatelj – prihode i njihov rast. Sve drugo im je potpuno nebitno. Stalno mantre o prihodima…i obećanja i bajke o nekim “dobitima” u budućnosti!
Onda se te dobiti ne dogode, još se prihodi smanje, čak i prepolove pa se gubi golemi novac na 💩 stoxima.
Nevjerojatno kako neki misle da je Erste taj koji ruši ERNT. Možda imaju veću čarobnu kuglu od ostalih i vide dalje u budućnost, a možda i nemaju. Centrala ne stoji dobro i može neka pudružnica solidno poslovat, ali prelijevanje je neminovno ako se tako nastavi.
https://www.ft.com/stream/ae292639-0104-4d46-8440-30bd4bb19ec1
Izgleda da su dobili neki poslic 🙂
Ovdje ima vise informacija, danas je matica cini mi se rasla cca 5-6 %
Vidjet cemo.
Bome lijep poslić od 14 milijardi dolara kroz pet godina. TK im je 17 milijardi eura.
lsplatili duplo veću dividendu od ERNT.
Nije ni u centrali sve baš tako crno.
U mjesec dana + 17%