Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
A 8-8.5 k je isparilo? Kada je prodano?Erste riješava i ulazi u hotel u Dubrovniku. Ajmo sve u turiste, tamo je kruh.2 švaba i tri čeha će nas svih hranit a ako niš će se prodati rusu ups. arapu.Hebeš blue chipove,cash, sigurnost,dividendu…
Od kad ulaze u VIDU? Sad barem vidim(o) za što im treba sva ta gotovina. VIDU mi izgleda jezivo po financialsima.
Biti će da je Ernteu kriv ovaj gosp. s bijelom plahtom na glavi,a što ako krene po RIVP koji bi to bio raspašoj,te lokacije koje RIVP ima su unikat i neponovljive na svjetskoj sceni!
Ernt je malo više od najnize cijene zadnjih godinu dana.Likvidna je koliko moze biti na zse,daje divku,Fi solidna a cijena pada.Molija bi koji komentar?Jasno mi je da ovi izlaze ali izlazi se iz prvih 10 i na drugima pa nije toliko palo?Točnije zasto nema jace kupnj?
Moj dojam je da je konsenzus fondovske industrije da su zadovoljni rezultatom i da su gotovi za ovu godinu i da ništa ne žele dizati do kraja godine
Erste
15.07.2019. 56013 – kupuju da tad.
16.11.2020. 55945 – kreće prodaja koja traje do danas.
1.12. 2023. 14178
Ersteu triba za mirovine,erikson na godisnjem minimumu i pravi je grijeh ne uzeti nesto od ove rasprodaje.Mislim da se grebe po dnu!
spalato33
Nema jače kupnje zbog toga što se EPlavom ne želi dati više nego što zaslužuju. Zašto davati više nego treba. Kad im je želja što prije prodati onda ih čekamo na što niže,pa da vidimo tko će imati više strpljenja. Za sada su kupci uglavnom strpljivi i nestaju više nego što treba. Što se bliže kraju rasprodaju prodaju za sve niže i niže. Ja ću ih čekati ispod minimuma pa nek zadnjih 100kom daju meni, hehehe. Tko im dade licencu za tako važan posao kojeg rade za ovaj narod! Ali eto, na kraju mi nije ni žao što su neznalice.
Mislim da je rasprodaja pri kraju ili je zavrsila ,ernt je na najnižim razinama u zadnjih godinu dana.Ja neznam zasto Erste izlazi ali znam zasto sam ja ušao.Mozda se moze i koji euro niže uhvatit ali nisam zelio riskirati.
Tesko je biti u kesu a odoljeti kupnji .Vjerujem u njihova FI ,u njihovu budućnost.Na ovim razinama rizik je jako malen a prilika za zaradu ovisi o Eesteu ,moze biti odgođena za koji dan ali samo odgođena.
A ne znam… Od kad su krenuli s intenzivnom rasprodajom, prodali su tek pola od tadašnje pozicije. Kolega @Andromeda je najbliže istini kad kaže da je nakon lipnja, kad nije udovoljeno njihovom hiru o dividendi od 12 eura, krenulo bahaćenje koje traje do danas.. Q1 nakon najave dividende golema dobit… Q2 jak… Q3 brutalno jak… a oni po Bidu lupaju ko da nema sutra.. Istina je da prodaju to već dugo, od preko 55.000 ili koliko komada, ali nije to tada značajno utjecalo na cijenu. Više je bilo da je naš “market” vidio cijelu tu shemu s “ruskim svijetom” kao nešto u najmanju ruku jako loše za ERNT..još u kombinaciji sa slabim rezultatima i teškoćama koje su zadesile maticu kroz cijelu ovu godinu.. i naprosto je pao/iščeznuo interes za dionicom… Kako su izlazila izvješća, pogotovo zadnje, Bid se brzo napuni, praktički iz dana u dan ili ako ne to, barem na tjednoj bazi i zbog toga ta prodaja brže ide.. gdje je dno? Ovisi koliko visoko je ekipa na Bidu spremna ponuditi, a da im je oke… Ovi iz fonda(fondova?) se žure to prodati kao da im netko drži pištolj na glavi, a sve to da dođu do keša koji im očito tako nasušno treba da ga ulažu u trule firme, ali kako vidimo to su firme u kojima nemaju 1 i kusur %, nego imaju kontrolu i žele još više kontrole pa influks svježeg keša kroz silne dokape, što i nije baš neki održiv poslovni model, ali eto, to je njihova investicijska “politika” i “strategija”.. Meni osobno to više liči na “instruirano politikantsko taktiziranje”, koje koristi veoma uskome krugu ljudi, a najgore u svemu tome je što to rade s novcem kojeg osiguranici II. stupa po zakonu moraju njima davati, htjeli, ne htjeli.. Može se optirati za fond.. ali opet… nikad ne znamo kad će kojem “doći” neka takva ideja.. Mudar čovjek mi je jednom rekao da je cijelo ovo mrcvarenje na ERNT zato jer onaj tko kupuje zna što kupuje, a onaj tko prodaje zna što prodaje. Prodavatelj ne želi dati po baš bilo kojoj cijeni, ali eto, mora prodati što više jer mu treba keš, a puno lakše će tu jer zbog nas entuzijasta potražnje na ovoj dionici NIKAD ne fali…čak i kad nije ovako jeftina…a mi koji smo na strani potražnje vidimo u kakvoj se situaciji nalazi prodavatelj… Šefovi ga “sile” da to proda..što više, to bolje, ali i on i oni znaju da puno više vrijedi i lako moguće da su svi isfrustrirani jer to moraju napraviti da bi se novac kanalizirao kako sam već gore naveo, a uvjereni su da tim “ulaganjima” neće biti rezultata ni izbliza dobrih kakve ima i imat će Ero…
Zbog jakog interesa na kupnji, ide puno brže nego do prije famoznog Q3. Kupuje se sa određenom dozom zadovoljstva, a ne više one neizvjesnosti koja je bila ljetos. A dokle je fond spreman rušiti cijenu, skupa s paničnim/malodušnim “ulagateljima”, to samo dragi Bog zna..imam osjećaj da čak ni ekipa u fondu to ne zna…
Ovo je dionica za dugoročnu strategiju akumulacije dobiti i dividendnih prinosa, ali kako su stvari stajale prošle i ove godine, te divke su bile osrednje, po mišljenju mnogih i “preslabe”, a za to mislim da je pretjerivanje, ali većina očito ne dijeli moje mišljenje. Jedino što bi zaustavilo ovogodišnje trendove bi po meni bila “milost” koju bi uprava ukazala nama malim ulagateljima prijedlogom neke izdašnije dividende, a to opet ovisi o tome koliko će keša nagomilati do proljeća…kakva će im biti naplata potraživanja(do sada enormna Proizvodnja u tijeku, a mršav slobodni novčani tok) i najvažnije od svega – što će o svemu tome reći gazde u Švedskoj. S obzirom da gazdama baš i ne ide bajno i da takvo zahtjevno poslovno okruženje očekuju i u idućoj godini, ne bi me iznenadilo da krenu posezati za kasicom prasicom. Ako to budu radili kroz povećane dividende, onda oke, a ako to krenu raditi na neke druge načine…onda ćemo posvjedočiti još boli.. Riječ je ipak o Švedima i oni nisu ko naši da izvode takve igre, ali treba uvijek biti na oprezu..svjestan rizika..Uvjeren sam da će dugoročno sve to biti oke, naprosto jer je to strong moat business… kratkoročno..eh… i tu mi je mudar čovjek rekao da se ovo može otegnuti koliko god dugo možemo zamisliti i padati na koje god razine možemo zamisliti… Ovo nije papir za malodušne, a ni za one koji nemaju dovoljno municije..
Mislim da je rasprodaja pri kraju ili je zavrsila ,ernt je na najnižim razinama u zadnjih godinu dana.Ja neznam zasto Erste izlazi ali znam zasto sam ja ušao.Mozda se moze i koji euro niže uhvatit ali nisam zelio riskirati.
Tesko je biti u kesu a odoljeti kupnji .Vjerujem u njihova FI ,u njihovu budućnost.Na ovim razinama rizik je jako malen a prilika za zaradu ovisi o Eesteu ,moze biti odgođena za koji dan ali samo odgođena.
Falili ste temu. Možda da pokušate na nekoj drugoj drukati. Ovdje vam nema mnogo smisla. Znamo da ste tek sada ušli pa onda drukate na rast ali kako kolega Yields kaže… tek su pola rasprodali. Ima još prostora za pad.
Ovdje Erste, na IKBA Perich Nerio, na CKML baka Brankica…. sve su to sjajne dionice i firme čija vrijednost dionice neće krenuti sa rastom dok isti ne izađu.
Koji su razlozi prodaje, nemam pojma ali da li me veseli pad. Veseli. Imam mnogo ERNT i veselim se kupiti još više po još nižim cijenama.