ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 14:41
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

yieldchaser, 08.11.2023. u 14:23

Koliko znam, nije. Total shares outstanding je nepromijenjen od uvrštenja na ZSE do danas i matica je uvijek imala tih istih 49,07%.

Odlukama glavne skupštine u lipnju ove godine su dionice zamijenjene u one bez nominalnog iznosa tako da, ukoliko se na to odluče, dioba dionica, a i povlačenje vlastitih dionica će biti mnogo jednostavnije. Na ovoj valuaciji i s toliko keša s koliko raspolažu, to bi bio odličan potez. Sigurno bolje nego otkupi vlastitih na P/E 30 i 50 i 80, kako to neki mudraci na ZSE izvode.

Možda je zato ta odluka i donesena.Nije bzvz. Na tragu kako mogu iskoristiti akumulirani keš razmišljam  da bi to bio možda i najbolji potez.

Andromeda, 08.11.2023. u 14:48

yieldchaser, 08.11.2023. u 14:23

Koliko znam, nije. Total shares outstanding je nepromijenjen od uvrštenja na ZSE do danas i matica je uvijek imala tih istih 49,07%.

Odlukama glavne skupštine u lipnju ove godine su dionice zamijenjene u one bez nominalnog iznosa tako da, ukoliko se na to odluče, dioba dionica, a i povlačenje vlastitih dionica će biti mnogo jednostavnije. Na ovoj valuaciji i s toliko keša s koliko raspolažu, to bi bio odličan potez. Sigurno bolje nego otkupi vlastitih na P/E 30 i 50 i 80, kako to neki mudraci na ZSE izvode.

Možda je zato ta odluka i donesena.Nije bzvz. Na tragu kako mogu iskoristiti akumulirani keš razmišljam  da bi to bio možda i najbolji potez.

To bi bio fenomenalan potez, ali tek kad ga vidimo, možemo mu se nadati.. Došlo je do preračunavanja iz kune u euro i naravno da im se više isplati imati dionice bez nominalnog iznosa radi jednostavnosti.. mnogi su se za to odlučili.. ne mora to značiti ništa..

Trenutno je dionica utučena, interes “marketa” je slab, to se vidi po šupljem Bidu.. Percipira ju se kao padajući nož na kojem se ne može ništa zaraditi, osim mršavih dividendi koje treba čekati “cijelu vječnost” jer se želi brza zarada “preko noći”, a inspiracija u tome se nalazi u masi clown stox koje rastu u vertikalnim uzlaznim linijama.. Jedino što dovoljan broj loših izvješća otrijezni ekipu, a isto tako vrijedi i s dovoljnim brojem dobrih izvješća.. za te stvari treba vremena.. idući kvartali izlaze tek krajem veljače, a do tada se cijene dionica na ZSE mogu kretati bilo kako.. Ako bude najava kakvih izvanrednih dividendi, cijena će brzo po uzlaznim okomitim pravcima.. sto puta viđene hirovite reakcije.. ako ne bude ništa..može se mrcvariti mjesecima na 200, 200 i kusur..

Moram priznati da mi je žao gospodina Y. jer je toliko teksta napisao o ernt, a i u neka ranija vremena o rivp da bi bilo pravedno da narastu dotične barem 10 posto, a ne da padaju.

@komot

Pisao sam dosta o RIVPu, ali nikad nisam imao dionicu RIVP… ali o RIVP nisam pisao da na njoj vidim neki rast cijene, nego upravo da je precijenjena i ta je i pala.. u budućnosti možda bude i nekih obrata jer je dosta porasla.

Ne trebate Vi mene žaliti, kolega…a što je pravedno?..eh..znamo da život nije pravedan.

Čovjek piše o dionici jer je do grla u njoj, uostalom kao i ja. Svako se češe tamo gdje ga svrbi. Pismen je i neka samo piše i dalje, ja uglavnom čitam o ERNT jer nisam pismen kao on.

Nikoga ne nagovara na kupnju i želim mu puno uspjeha u investiranju s dionicom ERNT.

13:34

Vrijeme je da se otrese po bidu. Ima minimum 134 komada.

Ajde rokaj hebeš dobit, divku,p/e. Obveznice i trezor majka :)))

Zoka im je danas bio u viziti.

Došli i ostali budžovani s njime…

Erste , vrime je.  I s tim novcima brzo u Finu dok još radi.

100 komada minimum se skupilo na bidu. Nije loše a i već je 13:35. It kriza , recesija, 2-3 rata, globalno zagrijavanje ne valja to niš :)))). Ajmooo

@Andromeda

Mislim da prodaju tek kad se napuni najmanje 150 komada do 200.

Danas je krenuo prvi krug ponude trezorskih zapisa RH? Mislio sam uzimati, ali dividenduše i keš se i dalje puno više isplate. Veća ili barem jednaka dividenda, a kešu/depozitu imam pristup odmah u slučaju možebitne recesije i ne moram čekati godinu dana do dospijeća. I tko kaže da kamatne stope još neće rasti? Inflacija nije ni blizu ciljanih razina i IMO će biti još dizanja stopa, samo ne tom brzinom kao do sada. Iznenadilo bi me da 2026. budu na istim razinama kao sada, a kud niže..

Za Erste očekujete da će kupovati već sada? Koliko sam na brzinu preletio javni poziv, mislim da je ovaj prvi krug isključivo za fizičke osobe. Mislim da bi oni mogli tek idući tjedan…

”Za Erste očekujete da će kupovati već sada? Koliko sam na brzinu preletio javni poziv, mislim da je ovaj prvi krug isključivo za fizičke osobe. Mislim da bi oni mogli tek idući tjedan…”

Ma totalno mi nebitno ni za obveznice ni za trezore ni za Erste. Neka rade šta hoće . Plenki je uništio tržište kapitala sa nečinjenjem ništa za Zse  a da ne spominjem činjenje ovakvih populističkih “za kruh ” akcija.Davno je to rekao jedan poveći bivši dioničar u Koki .Čak i da nije bilo Agrokora ovo bi postalo ruglo a koliko je meni poznato tržište kapitala je ogledalo i duša gospodarstva a ne dal će tri čeha više doći ovo ljeto. Znam da posjedujem nešto možda najkvalitetnije na Zse i da sam ga dobio jako povoljno a lova mi ne treba tako da I D F C…

New Report

Close