Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Koliko smo mogao primijetiti mistična prodaja fonda ipak nije išla ispod 200. Naslagali su se 200-205 i čekaju izvješće. Biće zanimljivo. Ovo izvješće bi moglo biti prekretnica. Ili će potaknuti klizanje ispod 190 ili će vidjeti da je glupo i dalje rasipati odlične papiriće pa ćemo preko 210. A možda su u šumi…🙂.
Spreman sam na sve scenarije pa kako bude . Meni se ne žuri, mirovina je još daleko.
Štogod da se dogodi, kakvogod bude izvješće – nastavit će kliziti. Takav je trend. A i sve ostalo u svijetu pada već neko vrijeme. Možda ga dobro izvješće malo digne i uspori daljnji pad, ali past će.
Jedino što može zaustaviti pad i potaknuti rast je promjena dividende politike. Veća dividenda će dovesti veće kupce. Premda već i na ovim razinama dividendni prinos je veći nego obveznički ili štednja na banci.
Nevezano za temu spomenuo bi da mnogi i tu i u stvarnosti pišu “biće” umjesto biti će ili bar bit će. Sumnjam da baš svi žive istočno od Iloka.Kod nas postoji npr.šumsko biće ili morsko biće.Ne postoji zaspaće,pokloniće,uradiće itd. Daleko sam i ja od točne gramatike i našeg jezika ali mislim da je ovo bar osnova. Bez ljutnje ali je stvarno učestalo pa upada u oči .
Meni se sviđa kad imamo tzv. biće kaznenog djela. Kad gledamo hrvatske vijesti, barem tri puta godišnje je o bićima kaznenih djela…
Slažem se s Djubretom da je trend pada posvuda u svijetu i da to doprinosi padovima i naših papira. Slažem se i da je na ovim razinama već i malena dividenda zapravo pristojna.
Sektorski gledano, SPAN je na razinama koje su oke za dugoročni ulaz. Je li moguće niže? Sumnjam da će se baš prepoloviti od vrha na kakvih 35 ili 36.. Na 40 bi moglo pasti..Medo je stigao na ZSE, definitivno. Na brojnim dionicama, a pogotovo u ITu.
”priznanje za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja među izdavateljima na redovitom tržištu Zagrebačke burze dobio je ‘Ericsson Nikola Tesla”
Nevezano za temu spomenuo bi da mnogi i tu i u stvarnosti pišu “biće” umjesto biti će ili bar bit će. Sumnjam da baš svi žive istočno od Iloka.Kod nas postoji npr.šumsko biće ili morsko biće.Ne postoji zaspaće,pokloniće,uradiće itd. Daleko sam i ja od točne gramatike i našeg jezika ali mislim da je ovo bar osnova. Bez ljutnje ali je stvarno učestalo pa upada u oči .
Biće vs biti će…niste pomislili da je problem negdje drugdje? Mnogi pišu točno ali automatska tipkovnica napravi svoje u nekim riječima i onda ispadne gramatički netočno, kao meni ponekad. A ovaj redizajnirani PD ne dozvoljava ispravak. Veoma sam zapadno u HR a nije mi bitno i ako je netko veoma istočno. L.P.
Ma nebitno u principu kolega . Greške se događaju .Evo kocka iz Erstea već godinu stišće sell umjesto buy pa nikako da još skuži .Sve je to slično .Sell,buy, hold.A najbolji vic godine je kad je netko tu napisao da oni znaju , da se u prošlosti tako pokazalo .Iznutra imaju dobre informacije. A još kad dođe u glavu da se ne vrti sve oko dividende a za koju ne sumnjam da ćemo je vidjeti u boljem redovnom ili izvanrednom izdanju .I to ubrzo. A joj
Posebno mi se sviđa polica osiguranja od političkih rizika, hehe.
Predobro.
Dobit nadrealno visoka, a Proizvodnja u tijeku na dan bilance 23,3 milijuna eura. Pa na što će ličiti Q4? Još veća dobit od ove?! Imaju enormnu količinu posla, koji će se po svemu sudeći protegnuti u cijelu iduću godinu. Tako visok WIP može biti i ‘problem’ jer firma ne stiže odraditi sve što ima, ali blago firmi koja ima takve ‘probleme’… Direktorica je uvijek naglašavala da oni jesu spori, ali da je baš zato kvaliteta uvijek na mjestu. Takva poslovna politika se osjeti na ovakvim izvješćima.