Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Samo je jedna Gordana. Kovačević, predsjednica uprave.
Goca. Kao i uvijek , dela se. Sadašnjost-budućnost-ERNT.
OTP fondovi i dalje prodaju EPlqvi prodao 0,12% a indeksni 0,1%. Dakle rasprodaja ide u velikim koracima. Vjerujem da je i ovaj tjedan većina njihova prodaja. ERNT podijelio dosta a opet ima više nego prije. Šteta da ne kupuju više po ovoj bagatela. Nisu još ni blizu ispucali kvotu koju su donijeli odlukom.
Nadam se da će EPlavi još dosta prodati tako da stignem još koju desetinu pokupiti. Šteta što su kupci nestrpljivi. Prodavali bi oni to izgleda i za još niže. Kad završe sa rasprodajom čisto me strah u pozitivnom smislu do kud će ta cijena biti katapultirana, što zbog zasluženog dijela što zbog napucavanja cijene u svrhu ubiranja profita. Vidjeli smo to i kod nekoliko drugih dionica koje su dostigle i 100% veću cijenu. Samo lagano i strpljivo, vrijeme ionako neumoljivo teče. Kad se osvrneš nazad godina dana je prošla u tren. Pozz
meni se kroz glavu već neko vrijeme vrzma jedno pitanje koje nije vezano samo za ernt… gdje bi bile cijene da masa firmi ne otkupljuje vlastite dionice? i kamo to sve skupa vodi?
da se ne ponavljam… na temi ingra sam napisao nekakvo razmišljanje….
Je, samo ERNT sama kupi svoje dionice, a hrpa ovih ostalih se oslanja na razne održavatelje. Kod nekih je to nužnost, a la INA, a kod nekih je to glupost, poput prenapuhanih RIVP i ARNT. Svi se stalno kunu u imovinu tih turista i kako vrijedi nezamislivo mnogo, a kad im pogledamo ROI i ROCE, vidimo da fundamentalno nisu baš nešto. SPAN i ERNT mogu pasti po ne znam koliko %, a je SPANu čak i uz ove nedavne akvizicije i zapinjanje poslovanja ROCE komotno i čvrsto dvoznamenkast, a ERNT je na blizu 20%. KODT je jači, barem je bio…kao i VLEN, iako je na VLEN distorzija svih fundamenata zbog namjernog masivnog gubitka u Q4’22, a na koji ih je država prisilila protuustavnim zakonom, koji možda u budućnosti i padne na Ustavnom sudu RH pa će i Lenac, ali i SPAN i mnoge druge firme dobiti sav taj novac od države nazad i još s kamatom.. Ali to je u nekoj od potencijalnih, dosta dalekih budućnosti.
Bez obzira na sve fundamente, zanimljivo mi je koliko se različito ponašaju dionice ERICS u Švedskoj i ovdje u HR. Ako je vjerovati toj logici ovo može ići samo dolje.
Valjda su investitori računali da će dio zaposlenika dolaziti s romobilom ili biciklom. Bar kod ERNT bi trebalo biti tako. Stalno se pozivaju na zeleno -ovo zeleno ono, tako da nemaju šta prigovarati . Ili su Danci budale a mi pametni.
Zgrada montera se raspadala od starosti a opet je bila u boljem stanju od ove. Ne znam koji genijalac ih je odveo u ovu zgradu. Do nedavno nije niti internet radio. Stakla pucaju na svaki jači vjetar. Ženski WC ne radi u cijeloj vertikali. Parkinga nigdje. Ventilacija sumnjiva. Treba se rezervirati stol prije nego li se dođe raditi. Koji vrag ono. Mislim da je najam ove zgrade bacanje para. Nema veze sa cijenom dionice ali ide novi prostor ide svima na živce. Doslovno nitko nije zadovoljan od djelatnika 🤣
Aha zato je ero pao jer matica u Švedskoj ima veliku gubit. Možda su sve dobre stavke prebacili na naš Ero. Kao svojevremeno Intesa u Italiji imala veliku gubit a naša PBZ rekordnu dobit. E to bi bio posao.💪
Drago mi je samo da lijepo klošarim po Bidu.
Lijep je osjećaj. Teplečko a smradek, kak bi rekli Česi.
Nema ti goreg kada se vežeš pupčanom vrpcom za neku dionicu i onda ustvari ne vidiš, jer ne želiš vidjet pravi tok kretanja vrijednosti. Možeš gledat i tješit se sa nekim potpisanim ugovorima, ovim, onim, tražit iglu u plastu sijena, ali glavni igrači uvijek vode igru. Fond ovaj, fond onaj, kada se isprazni, krenut će to sve naglo gore. Da nema njega dionica bi bila sigurno 250-300€ itd. Ali kada se počne pomalo sa otpuštanjem preko otpremnina još uvijek sposobnih ljudi, u konačnici firma počinje gubit prije ili kasnije. Ovih trenutnih 195€ je još dobro.