Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Tamo negdje prije ljeta sam napisao kako ovo ide sigurno ispod 200, možda čak i 190 i 180. I dalje ostajem pri tomu. Mislim da je cijena tada bili iznad 220 ili čak 230. Skratio sam… ništa.
A na svakoj cijeni kupio za oko 2000 EUR dionica. Nakitilo me od 230 do 204… kad ode ispod 200, onda ću dodati po 3000 EUR na cijeni a ako padne ispod 180 po 5000 EUR na svakoj cijeni.
Iskreno, ovo mi je trenutno najveći gubitak. Ali me nimalo ne uznemiruje jer sam poprilično sigiran kako će biti najveći dobitak. Strpljen spašen. Firma nije stečajuša. Dobro posluje.
Za sve kratkoročne drukere možda bolje da sreću potraže negdje drugdje.
A za Plavi i OTP. Molim vas, nastavite prodavati. Ionako nisu vaši novci. Zakucajte dionicu.
Ne mogu svaki dan gledati liparenje. Cicijanje. Sporo to ide.
Natrpajte nas. Ima nas koji vjerujemo u ERNT.
Tamo negdje prije ljeta sam napisao kako ovo ide sigurno ispod 200, možda čak i 190 i 180. I dalje ostajem pri tomu. Mislim da je cijena tada bili iznad 220 ili čak 230. Skratio sam… ništa.
A na svakoj cijeni kupio za oko 2000 EUR dionica. Nakitilo me od 230 do 204… kad ode ispod 200, onda ću dodati po 3000 EUR na cijeni a ako padne ispod 180 po 5000 EUR na svakoj cijeni.
Iskreno, ovo mi je trenutno najveći gubitak. Ali me nimalo ne uznemiruje jer sam poprilično sigiran kako će biti najveći dobitak. Strpljen spašen. Firma nije stečajuša. Dobro posluje.
Za sve kratkoročne drukere možda bolje da sreću potraže negdje drugdje.
A za Plavi i OTP. Molim vas, nastavite prodavati. Ionako nisu vaši novci. Zakucajte dionicu.
Ne mogu svaki dan gledati liparenje. Cicijanje. Sporo to ide.
Natrpajte nas. Ima nas koji vjerujemo u ERNT.
Špekulira se i vjeruje u Uljanik npr. Danas spašen ,pojavljuje se kupac, sutra stečaj.Ili se vjeruje u bolje vozarine ili u Boga. To nema veze sa ERNT. Tu se zna tko je i šta je i kakvi su fundamenti. Tko prodaje i zašto mi je ovdje već dugo totalno nebitno .Računah dividendu samo po ovom ovogodišnjem iznosu i fina cifra ispada a iskreno sumnjam da bilo tko vjeruje da i dogodine može biti samo 6 € tako da veću i eventualnu izvanrednu neću ni računati.To će ovaj pametni fond računat kada bude ulazio ponovo.
Svi se kunu u veliki rast prihoda svojih uzdanica, a kad im izađu kvartali, vidi se da su rashodi toliki da dobit bude mršava ili uzdanice čak posluju s gubicima.
Ovo u pola godine napravi neto dobit kakvu je samo par ljeta unazad radilo na godišnjoj razini i još nisu zadovoljni i FUJ TO jer eto “gle, u ‘downtrendu’ je”.
Isto tako, tvrditi da znamo kud će cijena…iznad ovoliko, iznad onoliko.. Ne ide to tako, to je ono što znamo sa sigurnošću. Sve drugo je horoskop. Dobra, stabilna, profitabilna kompanija, čije dionice se nude po povoljnoj cijeni.. di ćeš bolje? U svemiru u kojem valjda sve ode gore i inflacija razara sve oko sebe, ovo ide dolje u cijeni, a poslovanje odlično. Svatko neka sam donese svoj vlastiti zaključak.
Nešto se u zadnje vrijeme i kreditni plasmani smanjuju…inflacija ne jenjava, kamatne stope rastu, a Ero pun gotovine ko šipak koštica.
Na kraju se vidi da je nevelika dividenda baš dobar potez. Oko budućnih dividendi također ne bih radio nikakva predviđanja. Do sada sam bio u krivu u vezi svega, osim u vezi dobiti ERNT. Nemam kristalnu kuglu, ali dosadašnji rezultati i sve ostalo daju veću šansu da će ovome dobro ići i narednih deset godina, nevezano uz razne glupe vozarine i hoće li Švabo ići na more kod nas ili u Tursku. Čak i kamate su nebitne jer nema duga. Toliki cash ima i veću moć u okruženju visokih kamatnih stopa.
Upravo je predsjednik uprave Erste banke na HRT dnevniku rekao da krediti tvrtkama ne padaju već da čak i polako rastu
Što je s onolikim otpuštanjem vlastitih dionica? Preko 4.600 komada..Trebala bi biti neka obavijest u vezi toga.
Ili je dodjela radnicima ili dogovorena prodaja nekom jačem ulagatelju.
Nema jačeg ulagača. Barem ne vidim novog van top10.
A vidim da su neki radnici dobili. Kad vidim iz kojih odjela i koliko/kako rade ti isti odmah mi dodje da prodam ovo smeće. Neka sada prodaju idućih par tjedana. Sruše ispod 200. Kupe si zimske gume. Taman.
Nema jačeg ulagača. Barem ne vidim novog van top10.
A vidim da su neki radnici dobili. Kad vidim iz kojih odjela i koliko/kako rade ti isti odmah mi dodje da prodam ovo smeće. Neka sada prodaju idućih par tjedana. Sruše ispod 200. Kupe si zimske gume. Taman.
Čekamo, čekamo, strpljivo čekamo. Nije da ne vjerujemo da ne vrijedi više od 202-3, znamo da je super jeftino do 210-220, ali zašto davati više ako ima ponude za manje. Malo je stalo ali strpljivi smo. Navikli su nas na jeftino pa čekamo. Tek kad se uvjerimo da nema kamikaza koje daju diskontno, lagano ćemo skidati sa Aska. Ali mi smo strpljiviji od prodavača, Nadam se još kojoj stotici prosutoj po bidu.
Evo bez štamparske greške.
“Nositelj ovog projekta je Ericsson Nikola Tesla”