Digitalizacija ovog digitalizacija onog , pametni gradovi bla bla. A tko će to digitalizirat ? Ht tehničari ?
Tako nešto da . Mislim da je to ovo . https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/38367
Teško je malo popratit s obzirom da su od tad istodobno puno puta stjecali i otpuštali. Ove godine su koliko vidim samo jednom stekli dionice a više puta podjelili. Trenutno 10351 komada .
Kada god neznam šta bi ubode se malo Ernt . Bar za to ne treba puno mislit.hahah
Izgleda da su ovi prestali s rasprodajom ili ?
Istu logiku imam i ja. Naprosto se ne može promašiti s ovom. Komentiram već duže vrijeme da bismo ju u ne tako dalekoj budućnosti mogli gledati na P/E 12 i nisam promijenio mišljenje. Nijedna kompanija na ZSE nema bolje financialse, uzevši u obzir širu sliku. Ima stvarno dobrih firmi, ali ne ovako dobrih.
Uopće me zanima jesu li stali ili nisu.. Ne prodaju već neko vrijeme, to je točno. A potez im se pokazao kao promašaj. Ko onaj Gekkov “moralni hazard”. Upravljati tuđim novcem i ne biti odgovoran za to. U biti, to je promašaj za njih, ali pun pogodak za nas.
Što očekujete od ovog kvartala? Povijesno baš i nije nešto snažan.. Budu godišnji odmori i tako to.. jače krene tek u rujnu i pogotovo narednim jesenjim mjesecima, što najviše ulazi u Q4. Q4 je uvijek full jak, čak i u tanjim godinama.
Još je prerano za prognozu 3/4 ali ne očekujem ništa neočekivano.Pokoji novi ugovor,dodatna ulaganja u budućnost, nastavak pozitivnog trenda,gomilanje gotovine,naravno puno bolju godinu nego lani. Moje pitanje je ako nemaju program otkupa vlastitih dionica je li moguće da bilo kad krenu s otkupom ? Meni se čini da je sada idealan trenutak za to.
Oni su, ako se dobro sjećam, najavili otkup ukupno 25.000 dionica.
Dio toga drže, dosta je podijeljeno zaposlenicima, ali u nevelikim količinama tako da mi se čini da je taj program i dalje aktualan.
Skinuti s grbače Ernt nakon 10 godina.
Bu HT brinuo o svemu.
A utjecaj na prihod/dobit?
”A utjecaj na prihod/dobit?”
Kao i prije nego su morali sklopiti taj ugovor tj.izmisliti tu jedinicu tj.stavit je na svoju grbaču .Kako će se to točno voditi u knjigama neznam ali popričajte s nekim iznutra šta to i dali uopće nešto znači za Ernt. Ono čime se bavi Ernt i usluge koje pruža je specifično te ni Ht ni Bt ni nitko ne može samostalno zamjeniti.
”A utjecaj na prihod/dobit?”
Kao i prije nego su morali sklopiti taj ugovor tj.izmisliti tu jedinicu tj.stavit je na svoju grbaču .Kako će se to točno voditi u knjigama neznam ali popričajte s nekim iznutra šta to i dali uopće nešto znači za Ernt. Ono čime se bavi Ernt i usluge koje pruža je specifično te ni Ht ni Bt ni nitko ne može samostalno zamjeniti.
Zbog tih usluga je tzv. strong moat business. A i rekli su da po pitanju te digitalizacije zaostajemo za Rusijom. Ima članak danas ovdje na Poslovnome. I još postoji ta državna strategija razvoja idućih deset godina, tako da posla neće faliti.
Pravo pitanje koje treba postaviti je kakav je utjecaj te tehnološke jedinice na rashode? Odmah je sasvim transparentno objavljeno da se okreću profitabilnijim segmentima poslovanja. Zato se i govori o skidanju s grbače.
EPlavi se izgleda zainatio ili je pred kraj prodaje pa ne spušta više ispod 210. Samo mu nije dobar potez što je odmah postavio naloge i na 211 i 212. Samo neka još sačeka, skuplja se keš i polagano puni portfelj.
EPlavi se izgleda zainatio ili je pred kraj prodaje pa ne spušta više ispod 210. Samo mu nije dobar potez što je odmah postavio naloge i na 211 i 212. Samo neka još sačeka, skuplja se keš i polagano puni portfelj.
Rekao bi da više ne prodaju.Bar ne po 210. Vidjelo bi se to jer se gricka tih 210 već danima ako ne i koji tjedan a promjene kod njih nema.
Nisam siguran da uopće u pitanju Erste Plavi.
Djeluje mi kao da je prodao kaj je imao za prodati, barem zasad. Više je manjih na 210 i većim ponudama jer smatraju kako se ovo “ne isplati”.
Stvarnost je da se itekako isplati na ovim razinama cijene i Bog dragi zna kad će se ovo ponoviti. Želje agresivnih pojedinaca da ERNT padne ispod 200 nisu uslišene. (i sâm sam se nadao, ali nije bilo realno očekivati…)
Bit će zabavno ako bude veća dobit nego inače u ovome kvartalu nalik na 2020. Već sad se lagano čisti Ask.