Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,17 | 18.684 | 102 | 183,00 | 184,00 | -0,54% |
”vidljivo je kako su vodeće tvrtke prema neto dobiti na prva dva mjesta su dva najjača domaće telekoma Hrvatski Telekom i A1 Hrvatska, a na trećem mjestu je najveća domaća softverska tvrtka Ericsson Nikola Tesla.”
https://www.ictbusiness.info/vijesti/top-300-domacih-tvrtki-u-ict-sektoru-prema-visini-neto-dobiti
Takvi rezultati a E Plavi i dalje rasprodaje. Kakvo poslovanje, kakav pristup, pa za ne vjerovati. Da sam kod njih odmah bih potražio boljeg ulagatelja u moju mirovinu. No nije to ni tako loše za nas koji ulažemo u mirovinu kroz ETNT, kojeg nam daju uz diskont cca 25-30%. Što reći nego hvala E.P., tj liku koji je odlučio prodavati po diskontu. Nadam se da je i sebi nešto na neki način priskrbio. 😀
Nastavljamo u istom tonu .
” vidljivo je kako su vodeće tvrtke prema izvozu su softveraši tako da je uvjerljivo prvi Ericsson Nikola Tesla “
https://www.ictbusiness.info/vijesti/top-300-domacih-tvrtki-u-ict-sektoru-prema-izvozu
Ph tek drugi :))
”vidljivo je kako su vodeće tvrtke prema novostvorenoj vrijednosti iz segmenta telekoma i softvera. NA prvom, trećem i šestom mjestu su tri najjača domaća telekom i to redom Hrvatski Telekom na prvom mjestu, na trećem je A1 Hrvatska, a na šestom je Telemach Hrvatska.
Odmah iza HT-a je najveći domaći softveraš Ericsson Nikola Tesla”
Nastavljamo u istom tonu .
” vidljivo je kako su vodeće tvrtke prema izvozu su softveraši tako da je uvjerljivo prvi Ericsson Nikola Tesla “
https://www.ictbusiness.info/vijesti/top-300-domacih-tvrtki-u-ict-sektoru-prema-izvozu
SPAN ima puno veću stopu tog rasta, ali ERNT ima daleko veće apsolutne brojke, a i dalje ima rast, koji – kako vidimo – uopće nije zanemariv.
Dakle, sigurno ne griješimo s ERNT, ali je pitanje može li SPAN i ukoliko može, koliko dugo može održavati aktualni rast?
Već činjenica da je kompanija na bilo kojem od ovih popisa je čini „investable“ u očima investitora, a dodatna pozornost je na onima koje su u „velikom“ Frontier Market indeksu.
”Takve dionice mogu dobiti dio pasivnih investicija kroz ETF-ove koji prate MSCI Frontier Market, ali lakše će proći i kroz filtere onih investitora koji aktivno traže dionice u našoj regiji. U Hrvatskoj ćemo tako od 31. kolovoza po MSCI-u imati 12 investabilnih dionica (+4), dok će od toga njih 5 ući u veliki Frontier Market indeks i praviti društvo HT-u i Zagrebačkoj banci, koji su već tamo.”
Veliki uspjeh hrvatskih kompanija (i kako ulagati u one najbolje!)
Ovo je, čini se, puno više kuna.
Skinuti s grbače Ernt nakon 10 godina.
Bu HT brinuo o svemu.
Kada god neznam šta bi ubode se malo Ernt . Bar za to ne treba puno mislit.hahah
Izgleda da su ovi prestali s rasprodajom ili ?
Kada god neznam šta bi ubode se malo Ernt . Bar za to ne treba puno mislit.hahah
Istu logiku imam i ja. Naprosto se ne može promašiti s ovom. Komentiram već duže vrijeme da bismo ju u ne tako dalekoj budućnosti mogli gledati na P/E 12 i nisam promijenio mišljenje. Nijedna kompanija na ZSE nema bolje financialse, uzevši u obzir širu sliku. Ima stvarno dobrih firmi, ali ne ovako dobrih.
Uopće me zanima jesu li stali ili nisu.. Ne prodaju već neko vrijeme, to je točno. A potez im se pokazao kao promašaj. Ko onaj Gekkov “moralni hazard”. Upravljati tuđim novcem i ne biti odgovoran za to. U biti, to je promašaj za njih, ali pun pogodak za nas.
Što očekujete od ovog kvartala? Povijesno baš i nije nešto snažan.. Budu godišnji odmori i tako to.. jače krene tek u rujnu i pogotovo narednim jesenjim mjesecima, što najviše ulazi u Q4. Q4 je uvijek full jak, čak i u tanjim godinama.
Istu logiku imam i ja. Naprosto se ne može promašiti s ovom. Komentiram već duže vrijeme da bismo ju u ne tako dalekoj budućnosti mogli gledati na P/E 12 i nisam promijenio mišljenje. Nijedna kompanija na ZSE nema bolje financialse, uzevši u obzir širu sliku. Ima stvarno dobrih firmi, ali ne ovako dobrih.
Uopće me zanima jesu li stali ili nisu.. Ne prodaju već neko vrijeme, to je točno. A potez im se pokazao kao promašaj. Ko onaj Gekkov “moralni hazard”. Upravljati tuđim novcem i ne biti odgovoran za to. U biti, to je promašaj za njih, ali pun pogodak za nas.
Što očekujete od ovog kvartala? Povijesno baš i nije nešto snažan.. Budu godišnji odmori i tako to.. jače krene tek u rujnu i pogotovo narednim jesenjim mjesecima, što najviše ulazi u Q4. Q4 je uvijek full jak, čak i u tanjim godinama.
Još je prerano za prognozu 3/4 ali ne očekujem ništa neočekivano.Pokoji novi ugovor,dodatna ulaganja u budućnost, nastavak pozitivnog trenda,gomilanje gotovine,naravno puno bolju godinu nego lani. Moje pitanje je ako nemaju program otkupa vlastitih dionica je li moguće da bilo kad krenu s otkupom ? Meni se čini da je sada idealan trenutak za to.