ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 18:45
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,47
37.061
202
183,50
184,50
-0,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Stvarno loša izvješća jer pored poslova koje izvode za telekome po Kini, Kanadi, USA…baš će im ovaj sa HT mnogo naštetiti. Evo idem odmah prodati.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Iz izvješća se već prima facie vidi da je Bud cijelo vrijeme iznosio neistine.

Bio je fokusiran na aktualna događanja, a sada mu se fokus prebacio na događanja u 2024. godini. On sada ima “pouzdane informacije” čak i o budućim događajima. Zanimljivo da može predvidjeti kretanja cijene i pola godine i godinu dana unaprijed, ali nije to predvidio 2020., a ni prije.

Ova tema je prepuna vremenskih putnika. Neki putuju i u prošlost, u vremena samoupravnog socijalizma.

Iako, moram dodati da ona priča o “otkazima” u Q2 ima neke istine u sebi. Prema podacima na MD-com, čak je deset manje zaposlenih nego u prethodnom kvartalu. Ne vidi se koliko je ljudi otišlo u mirovinu, koliko ih je samo dalo otkaz, tj. sporazumno raskinulo ugovor o radu, a ni koliko je novih radnika zaposleno. Ali čak deset je radnika manje. I cijena pada… nju ruše ti silni klikovi na Bid po sedam i deset dionica. Ljudi moji… a što će tek biti kad krenu “stvarno loša izvješća”?

Volio bih jedino čuti što točno znače ta “loša izvješća” na ERNT? Je li to poslovanje s bitno manjom dobiti? Ili s gubicima? Je li tako nešto uopće moguće, kad vidimo da je dobit golema čak i uz sve negativnosti koje su izvana pogodile kompaniju? Ako H2 ’23. bude isti ovakav, možemo očekivati blizu 25 milijuna eura ukupne neto dobiti u ovoj godini.

Isprike forumašima zbog mojeg netočnog navoda. Nešto što od nekih drugih nikada nećete doživjeti.

Naime, čak je dvadeset manje zaposlenih, a ne mizernih deset, prema podacima s MD. 😱

Ovaj broj 4 nikako ne voli imati ovo u svom portfelju.:) . Možda sad već iz inata prodaje.

26.07.   20092

27.07.   20017

Andromeda, 28.07.2023. u 15:28

Ovaj broj 4 nikako ne voli imati ovo u svom portfelju.:) . Možda sad već iz inata prodaje.

26.07.   20092

27.07.   20017

U formi je .

19237

E Plavi i dalje prodaje, ne onako agresivno ali izgleda se opametio. Ima još 1,44%. Nema potrebe davati više jer on daje jeftino, granica mu je izgleda 209 što je super cijena za ulazak u ovako dobru dionicu, barem za mene i one koji sada kupuju. Samo lagano…

Bitno je da mu je u MRUL ugodno, sa čak 9,55% udjela. Tamo je prvak među fondovima. Ovogodišnji rezultati su im genijalni. Pogotovo sveobuhvatna dobit.

Naravno da se rasprodaje ERNT, kako bi se moglo uložiti u još sličnih dobitnih kombinacija, poput MRUL-R-A.

Što se mene tiče, samo neka prodaju. Uživaju moju punu podršku. Prosječna ERNT mi je 219. Kad bi prodajom spustili ispod 190-200, nitko sretniji od mene. Samo prodajite. Nać će se koji eurić za kupnju.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Evo i ovdje sam govorio da treba prodati i čekati ispod 200, ali neki kao Yield nikako da nauče…na burzi nitko ne gubi, neki zarađuju novac, a neki stječu znanje i iskustvo, je li tako Yield prijatelju 😂😀😇💯

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

BudFox3, 03.08.2023. u 16:01

Evo i ovdje sam govorio da treba prodati i čekati ispod 200, ali neki kao Yield nikako da nauče…na burzi nitko ne gubi, neki zarađuju novac, a neki stječu znanje i iskustvo, je li tako Yield prijatelju 😂😀😇💯

Star si dosta za glupe emojije.

Govorio si ti svašta. Na mnogim temama.

klackalica, 19.07.2023. u 10:49

A možda je E.plavi malo ranije znao za rezultate pa izašao

– Erste Plavi ima jako dobre informacije iz Ericssona i HT-a o kretanju budućih prihoda i dobiti, te obično puno ranije od svih ostalih i na vrijeme uspiju izaći iz investicije, a nemaju zanemarivu količinu.

– Matica Ericsson global pada ovu godinu jer zbog pada potražnje za njihovim uslugama provode restrukturiranje i to se sada širi po podružnicama.

– Ericsson Nikola Tesla ima višak ljudi i nisku produktivnost, pogotovo nakon Covid lockdown-a, nakon kojega se dio ljudi ni 3 godine kasnije nije vratio na posao.

– 5G tehnologija nije opravdala velika očekivanja zajedno sa IoT i sličnim tehnologijama i to sada dolazi na naplatu.

– Ericsson nije na vrijeme uhvatio AI vlak i zaostaje za puno naprednijim i agilnijim kompanijama iz Kine i SAD-a.

-Kada u toj visokotehnološkoj branši stagniraš, a svi oko tebe rastu onda u biti nazaduješ i oni su toga svjesni, ali ne znaju kako to popraviti i krenuti na put oporavka, te i dalje padaju, sličan primjer je finska Nokia.

Zbog svega gore navedenog Ericsson trenutno nije dobra investicija.

BudFox3, 03.08.2023. u 16:01

[/quote fox, a tko vama brani da čekate ispod 200? Ne razumijem sada vaš jal što Erste Plavi neda ispod 213-209! Vi ste pametno prodali i čekajte npr. 190. Mi neznalice ćemo kupovati na ovim razinama, a ako Plavi pojeftini i prodaje po 180 pa naravno svi ćemo i tamo kupovati. Nitko nije kriv onima koji čekaju striktno 190 jer nemaju dovoljno da kupuju po 210-213. Nadajte se vašoj razini i čekajte, a ako ne dočekati, pa biće i po 220, 229…, a neće svijet propasti i ako se nikad više ne uđe u ERNT, ima i drugih perjanica kao INGR, THNK…i ostale dividenduše koje objavljuju poslove svako toliko ili ne. Pustite nas koji ne znamo da ERNT ne vrijedi ovoliko. Kak bu rekli mladi, skulirajmo se malo, ne.

New Report

Close