Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,47 | 37.061 | 202 | 183,50 | 184,50 | -0,27% |
Yield lijepo sam te prijateljski upozorio da se ne inatiš ovdje, ali radi kako hoćeš…tvoj je novac..
Kolega Andromeda , usluge koje pruža Ernt i kvalitetu tih istih usluga ne može nitko zamjeniti u narednih 100 godina. A tek dolazi još veća digitalizacija ,pametni gradovi i ostalo.Šta se tiče proizvoda ni tu nema straha.Proizvodi Huaweia su i sad prisutni a s obzirom na političku situaciju i odnos Us,Eu,Kina sumnjam da može doći do veće ekspanzije.
Izašao
A zašto ako nije preosobno pitanje ?
Meni eventualna stagnacija ili eventualni lošiji period ne opravdava ovakav oštar pad ,pogotovo ako uzmemo razdoblje od N.G. a da ih kažnjavam radi manje dividende ove godine isto mi na ovim razinama nema smisla.Zarađuje se fino,keša ima,perspektiva i budućnost je neupitna ,kada bude još bolja godina biti će i bolja divka(možda i izvanredna).Ernt posluje kao i dosad-pametno,studiozno u skladu s vanjskim i unutrašnjim faktorima.Hebeš firmu koja dijeli divku a nema za kruh.
Ako uzmemo recimo 5 dana nakon početka agresije na Ukrajinu i tadašnje cijene i usporedimo recimo Adpl i Ernt ekvivalent cijene bi bio kao da se Adpl sada trži po 10,14€ a ne 16,20 €.
Uporedba je uzeta radi problema u poslovanju i jednih i drugih sa BJelorusijom tj.Rusijom a u kojoj mjeri je to poslovanje bilo procjenite sami .Znam da nije baš usporedivo ali opet.
A kaj bi bilo? Tu se mlati po Bidu zadnja tri mjeseca, i to s naglaskom na zadnja dva i pol, od obavijesti o “maloj” dividendi, koja je u biti osrednja, kad se usporedi sa sitnim divkama kakve isplaćuju neke moćne multinacionalne kompanije. Izađe Q1 iznad svih očekivanja, a udaranje po Bidu se nastavlja još žešće nego prije.
Na toj našoj ZSE kao da ekipa cijelu ovu godinu tjera neki inat, na mnogim izdanjima. Kolega Crikva je iznio dobar primjer ADPL, ali ima i drugih primjera, baš tih clown stocks na “A”, o kojima već duže pišem. Danas su inatljivost i drčnost dosegle gotovo perverzne razine na ATPL. Jedino što bi bilo luđe – a čini se da je i to kod nas moguće, s obzirom na burzovne “dionike” – je da na ATPL dodatno naraste cijena do kraja ovog i u idućim tjednima. Vijest o dokapitalizaciji, k tome veoma podmukloj, kako su kolege ispravno istaknuli, kao da je blagi jesenji povjetarac. Zadnji kvartalni im je grob… Ali bitan je inat.
Dividenda:
Ernt-6 eura—-2,8%
Atpl-5 eura—–8.8%
RIVP-0,20 eura—-4,4%
Pridružite se najslabijoj karici jer manje je više!!
U uvjetima rasta kamatnih stopa, želiš biti where the money is. Real money, a ne bullshit money iz raznih računovodstvenih vratolomija.
Nema ovdje puno filozofiranja, sve je jasno. Diskontne cijene su uglavnom zbog Erste Plavog koji iz nepoznatih razloga-možda inat zbog njima male dividende, rasprodaje već duže vrijeme i ruši s 236 pa do evo 203. Bilo je sitno i malih ulagača koji su prodali no jasno se vidi kada broker E Plavog proda. Kada bi se vidjelo tko je kupio većinu prodanog od E P, onda bi se lakše dokučio i razlog prodaje. No lako je rasipati tuđe mirovine.
Zaključak je da se ne treba pitati zašto, kako, koliko već iskoristiti situaciju. Ovo su vjerojatno najniže granice u sljedećih tko zna koliko godina. Znamo svi koliko ERNT vrijedi a što mi za niže daju ja ću više uzeti. Tako vidi se razmišljaju mnogi. To se zove ulaganje, investicija zar ne?
PS: vijest o Rimcu i 180mil za razvoj robotaxi, nije beznačajna za ERNT, a vi pogađate zašto.
A zašto ako nije preosobno pitanje ?
Meni eventualna stagnacija ili eventualni lošiji period ne opravdava ovakav oštar pad ,pogotovo ako uzmemo razdoblje od N.G. a da ih kažnjavam radi manje dividende ove godine isto mi na ovim razinama nema smisla.Zarađuje se fino,keša ima,perspektiva i budućnost je neupitna ,kada bude još bolja godina biti će i bolja divka(možda i izvanredna).Ernt posluje kao i dosad-pametno,studiozno u skladu s vanjskim i unutrašnjim faktorima.Hebeš firmu koja dijeli divku a nema za kruh.
Nisam imao puno, 70-ak komada
Drzao godinu i pol i ostvario gubitak od cca 10%
Rekao sam sebi ako padne ispod 210 prodajem
Jučer su na stranicama društva objavili godišnje izvješće za 2022. godinu.
Izjava financijskog direktora je motivirajuća. Rasprodaja od strane Erste Plavog je iritantna i po meni nepotrebna. Ne prodaju valjda ništa drugo, osim ERNT, a to prodaju po redikuloznim cijenama. Realno, da su prodavali po 230 do 225, sve bi se rasprodalo, ali polakše, a kud po 220, 215, 210, 205, itd… Tu ispada kao da im očajnički treba par milijuna eura, što je smiješno. Oni su “quasi market maker”, ali samo na strani prodaje.
Od tih ~7.000 koje su rasprodali, pola je kupio onaj #6 Privredna banka Zagreb d.d.
Vidjet ćemo rezultate za koji tjedan. Baš me zanima što li se to iza brda valja.