Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,46 | 22.932 | 125 | 183,00 | 184,00 | -0,27% |
“kad cijena dodatno potone na 150 ‘ojra’ nakon izvješća…”, “onda će prodavati oni koji ‘takve poput nas’ slušaju”…
A prodavat će tebi, je li?
Što se babi snilo, to se babi htilo.
Stvarnost je da nikog od nas uopće ne zanima kad si prodao i kad si kupio, pas uvijek laje radi sebe, a ne radi sela. Nisi se namjerio na one koji maštaju o “amortizacijama koje umanjuju neto dobit” i sve to zapravo vrijedi “mnogo više”, pogotovo “u knjigama”, iako mu je knjigovodstvena vrijednost klaunske kompanije niža nego pred pet šest godina. “Ulaže se” na redikuloznim multiplama i negativnom cash flowu i prosipa se svakojake mudrosti…pogotovo o povijesti…
Ti si tvrdio da je ERNT jako pogođen situacijom s Bjelorusijom, a pokazalo se na Q1 da si potpuno u krivu… neto dobit – koja navodno “nije važna” – ništa slabija nego lani… Prihod cijele 2022 ništa slabiji od rekordne 2021, nego čak malčice jači.
Tvrdio si i tvrdiš svašta.. Što se samo pričali na drugome forumu oko Rusije? “Neće napasti”… E vidiš, ja sam pričao da je velika šansa da napadnu i prije toga sam prodavao velike količine ERNT i to malo ADPL kaj sam imao. Onda kad su ipak napali, odmah je donesena presuda da su izgubili.. oni “već kleče”, tako su nas zabavljale dvorske lude… svatko tko je izrazio dvojbe oko toga, bio je automatski razapet i popljuvan najodvratnijim govorom mržnje…tvrdiš “odrasli smo ljudi” itd., ali puno je odraslih ljudi, ali mnogo mlađih od tebe i ‘takvih poput tebe’ i te retorike izgubilo živote potpuno bespotrebno. Toliko o mudrim prognozama i “koga slušati”. Ja radim svoje vlastite prognoze, a ono što me vodi je – zdrav razum.
Koliko je to “odmah” u trajanju?
Koji broker to nudi? ZB Trader nudi one posebne Immediate or Cancel i Fill or Kill, ali nudi i One Click Buy, tj. Sell. Možda je jednostavno tip u fondu za kompom i čeka da netko stavi po 216 na kupnju i čim se pojavi, odmah klikne i proda. Ne mora nužno biti nevidljivog naloga.
Koliko očekujete da će se cijena urušiti idući tjedan?
Erste broker ima tu opciju
Svako ima pravo maštati o ERNT na 150, i ja bi da mi netko proda po 50, a maštam i o Podravki na 50 i td. Sve će biti jasno nakon što Erste plavi završi svoju kamikaza partiju. Poslovanje ERNTa je uredno, planovi za 5G su u punom jeku i realizacija istih već je u zamahu a i za 6G se spremaju mnoga tehnološka rješenja. Pametna digitalizacija je neminovna budućnost u koju će ulagati još mnogi. ERNT je lider u EU po tom pitanju a među 5 u Svijetu. Nema zime za ovu branšu, pogotovo za renomirane kao ERNT. PS:Ako netko hoće da proda po 150, evo ja dajem odmah 160.
I dalje moja dilema, prodati ili dokupiti
I dalje moja dilema, prodati ili dokupiti
Slušaj sebe i samo sebe, nikog drugog.
Svako ima pravo maštati o ERNT na 150, i ja bi da mi netko proda po 50, a maštam i o Podravki na 50 i td. Sve će biti jasno nakon što Erste plavi završi svoju kamikaza partiju. Poslovanje ERNTa je uredno, planovi za 5G su u punom jeku i realizacija istih već je u zamahu a i za 6G se spremaju mnoga tehnološka rješenja. Pametna digitalizacija je neminovna budućnost u koju će ulagati još mnogi. ERNT je lider u EU po tom pitanju a među 5 u Svijetu. Nema zime za ovu branšu, pogotovo za renomirane kao ERNT. PS:Ako netko hoće da proda po 150, evo ja dajem odmah 160.
Dobro rečeno, kolega. Iza svake dionice stoji neki biznis, a ovo je tzv. strong moat business, zbog tri najvažnije stvari – #1 velike potražnje za njihovim uslugama, #2 male do nikakve konkurencije (pogotovo ako zapne s Kinom, a matica je ušla i u business s Intelom, kojeg su svi bili otpisali.. vele “Intel je mrtav..” je je, kao i Ericsson…možeš mislit kako su mrtvi.. tako se pričalo i za MSFT tamo 2011 i 2012… to su market leaderi, a njih nikad nije za podcijeniti) i #3 naravno, jako dobre financijske pozicije kompanije, koja je posljedica odgovorne, zapravo vrhunske uprave.
Ne valja ovo.Tehnologija ,digitalizacija ,osuvremenjivanje idu na na nazad 😂. 6g,5g,4g…Nema tu kruha ,budućnost je u firmama koje proizvode sjekire i glinene posude🤣
Ne valja ovo.Tehnologija ,digitalizacija ,osuvremenjivanje idu na na nazad 😂. 6g,5g,4g…Nema tu kruha ,budućnost je u firmama koje proizvode sjekire i glinene posude🤣
Evo još jedna smart sjekira konferencija za 6 dana
Ajmo Plavi ,nema predaje.TI znaš , ti si insider,zvizni bar još 2076 komada da budemo na okrugloj brojci.
Ovom akcijom se trži ko da je zadnja stečajuša.. Svaki pokušaj proboja na Asku je bijedan…skoro uzaludan.. jer brzo je tu Bidmeister da ju sruši. U stanju je cijelu vječnost stajati, a tek kad ekipa na Bidu odustane, e onda se pušta, ali u mizernim količinama. Očito je da više nema skrivene prodaje, osim ako je ovaj na 212 zapravo 1.600 komada na prodaji?