ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.11.2024. u 12:41
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,66
37.100
202
183,50
184,00
0,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

yieldchaser, 15.06.2023. u 14:45

Koliko je to “odmah” u trajanju?

Koji broker to nudi? ZB Trader nudi one posebne Immediate or Cancel i Fill or Kill, ali nudi i One Click Buy, tj. Sell. Možda je jednostavno tip u fondu za kompom i čeka da netko stavi po 216 na kupnju i čim se pojavi, odmah klikne i proda. Ne mora nužno biti nevidljivog naloga.

Koliko očekujete da će se cijena urušiti idući tjedan?

Ja očekujem da kockoglavi managerčići s bradicom od 3 milimetra i košuljicom od 84€ misleći da nešto znaju i  da ih dobra roba pokreće  a ne većinom sredstvo za anesteziju+andol+soda bikarbona,poprodaju ovo sve čim prije pa makar cijena pala na 100€ .

Ma neće cijena na nikakvih 100 eura..čak i 200 je upitno.. o tih 200 se sanja već tjednima pa ju nismo vidili ispod 213 svo ovo vrijeme, a i to u mizernim količinama.

Stvar je u tome da je ovdje inverzna(perverzna?) situacija od one koja inače vrijedi za tržište, a ta je da kupci dirigiraju cijenu. Ovdje prodavatelj dirigira cijenu, i to isključivo jedan prodavatelj. A da interes za dionicu postoji, itekako postoji.

E sad… kako će se trgovati u ponedjeljak, remains to be seen.

@Djubre
je u pravu kad kaže da je nebitno za nas dugoročne kako se kreće cijena. Ali naravno da svatko tko kupuje želi zgrabiti što jeftinije, pogotovo ako se ovako prosipa…

Netko dan prije dividende ruši cijenu i to na volumenu preko 230k €… nije baš lijepo bilo za gledati!

Pongo, 15.06.2023. u 16:06

Netko dan prije dividende ruši cijenu i to na volumenu preko 230k €… nije baš lijepo bilo za gledati!

Ovisi tko gleda… Da sam all in u dionicama(toj i drugima), imao bih svakakvih misli, a ovako s brdom keša samo mirno promatram. Imam puno ERNT, ali i još puno municije za kupnju.

Barem “kockoglavi” ne moraju brinuti da će nestati kupnje.

Danas im se ne prodaje po 216? Bolje da sačekaju ponedjeljak pa će po deset eura manje prodavat. To je mudrije.

nemojte tako kolega… divka je divka!

Ovo je možda tema za neki budući doktorat na EFZ….zanimljivo kak je imaocima trebalo par dana da probave informacije koje je ERNT javno objavio….sada svi vidite, bar se nadam, da vam želim dobro i da svi skupa zajedno što više zaradimo, a što manje ubuduće izgubimo, jer je toga već dosta bilo u zadnjih 10-tak godina…

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

A što je to spektakularno, a što je bilo razlog ovakvih cijena, osim sulude rasprodaje fonda koji barata tuđim  mirovinama /budućim/, koji je doveo do ovih razina. To je normalno u trgovanju. Kada netko prodaje a nije mu bitna cijena, koliko god da to vrijedi više, kupci će gledati da plate manje i manje i manje. I ja sam takav, a vjerujem i ostali strpljivi kupci. Znam da vrijedi više ali kad plavi sili prodaju e pa neka mi da za što manje, njemu se žuri prodati a meni se ne žuri kupiti. To je sva mudrost kako je cijena došla sa realnih 236, koliko je u bila u trenutku kada Erste Plavi kreće u rasprodaju. Ne bunimo se već iskoristimo situaciju, val će krenuti prema vrhovima, a onda…samo strpljivo i spremno.

Svi znamo što obično znači pad na velikom volumenu…možda je prilika, ali je vjerojatnije neprilika, pa tko što više voli…

Znamo što znači pad na velikim volumenima kad je panika i kad od 50-100 transakcija imaš i toliko prodavača. No kad Erste Plavi od cijelog volumena nosi 90%, onda to znači kupi jer se njima prodaje pošto poto. Danas je to 210. Dobili su 6 Eura divku i zato su još spustili. “Zainatili” se i rasprodaju jer im nije prošao prijedlog o 12Eura divke. Mislili su uzeti još eura pa otići. E pa nećete, mi ćemo to podijeliti u dogledno vrijeme. Erste plavi ima svoju ekonomiju i imaju pravo na to. Da ja nađem bolje ulaganje i ja bih ovdje prodao po diskontu . Akumulirana dobit u ERNT je prevelika da bih tek tako otišao. Strpljivo čekam.Sjetitm se kako sam na Ingri strpljivo čekao, sa 2,5 kn  i evo je na cca 20kn. A ERNT je svjetlosnu godinu iznad Ingre. Samo lagano.

Heh, ima argumenata i za i protiv… ja sam naravno na strani “za”, ali bih htio da mi prodaju i niže, kad već ne mare za cijenu. Ali s cijenom nikad ne znaš.. Puno previše se priča o ovoj dionici da bi interes bio baš tako slab.. I uvijek je ona da koliko se proda, toliko se i kupi. Čak i prije dividende se pričao o nekome “dnu” od 200, koje bi valjda nakon dividende trebalo biti abisalno dno od 180, a toliko nije bilo ni kad je situacija izgledala puno lošije lani nakon Q2.

Zanimljivo kako se ovdje priča o nekim velikim neprilikama uslijed ovakve prodaje od strane Erste Plavog, a u tim pričama prednjači kolega Bud, međutim lani kad se prodavao KODT u bescijenje, onda nije pričao da se nešto iza brda valja, itd. Ovaj sada rast na KODTu je njemu “normalan”… na VLEN je pričao da nam uvaljuju dionice po preko 20kn i ništa mu nije bilo jasno.. Ove godine je prvi put kupio ikakve dionice i to baš KODT, ali ne svojom idejom, nego idejom Ivane… Bud, naime, svojih ideja nema.. Kupio je nešto malo tog KODTa, naraslo je i raste dosta, ali je ulog malen..pa je apsolutna zarada malena.. Neki su frajeri kad se igra u mrvice, ali kad se igra u velike uloge…budu izbrisani…

Potpuno ste u pravu…ili ne…možda je ipak bilo bolje prodati ERNT na 240 – 250 ojra kada sam prvi put ovdje pisao..i sam sam pogriješio što nisam tada prodao…a možda je bolje prodati i sada dok je još iznad 200 ojra…ali vaša je logika da zašto prodavati nešto što vrijedi…oni koji takve poput vas slušaju će onda prodavati na 150 ojra kada dodatno potone cijena prije ili nakon poslovnog izvješća…i da, cijena ne pada zato jer ja ovdje pišem, nemam nikakav utjecaj na kretanje cijene, a svoje dionice ERNT sam prodao još prije 2 tjedna i to sam dokumentirao ovdje na forumu, slobodno prolistajte unazad…da otklonim svaku i najmanju sumnju…Svima želim sve najbolje, a vi sami izaberite koga ćete poslušati jer je vaš novac u pitanju, ovdje smo svi odrasli ljudi…bar se nadam…ovo nije nikakav nagovor…

New Report

Close