Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,62 | 57.290 | 312 | 183,00 | 184,00 | 0,00% |
Okidač za pad na 200 će biti Q2, IMO.
Ako ne naprave 6 milijuna eura neto dobit, nego samo 5 milijuna, to ju mora srušiti na 200. Ako kudikamo bude 4,5 milijuna eura ili manje neto dobiti, tko zna gdje je dno?
Da barem ovaj iz Erste prospe sve što još ima za prodati pa da i sebi i nama olakša posao. Ovako ne znamo dokle ga čekati da prosipa po malo i po želji. Diletant čini se. Šteta je dati više ako još ima po extra diskont cijeni, samo neka požuri. Nema ništa od njihovog protuprijedlog, to ostaje za iduće godine.
Ne vidim kako mogu imati 6 MIL u Q2. Mnogo izglednije 4.4-5 MIL.
A cijena je nebitna pri tome. Bit će onoliko koliko ovaj Mirovinac odluči je spustiti ili dignuti…
Održavanje je i bilo nekad u HT, sad se vraća nazad zbog smanjivanja troškova. Razuman potez koji će i jednima i drugima donijeti uštede i veću dobit.
Okidač za pad na 200 može biti samo ako ovaj iz Plavog odluči učiniti nam tu uslugu. Ostalo su puste druk želje koje budu il’ ne budu.
Ako ste svi zadovoljni sa dobitkom, nema potrebe d bazirati kako se moglo zaraditi više. Nitko nikad nije velike količine kupio na apsolutnom dnu i prodao na apsolutnom vrhu. Bilo je valova i bit će. Mnogi imaju dionice koje nisu dale dividendu 20ak godina pa su zadovoljni, a što ne bi i mi sa dividendušom svakogodišnjom. Nakupilo se toga za tolike godine. Samo lagano i pametno koliko s može.
Mogao bi se desiti veliki pad konsolidiranih prihoda na domaćem tržištu iduće godine..
Sarkastičan sam kad pričam o dobiti i cijeni.
Raznorazna prezadužena 💩💩💩 se na ZSE trže na P/E 30 i većem jer izazivaju neviđenu fascinaciju kod “ulagatelja”. A ovo je na pola ili skoro pola te valuacije, nema dug, nema konkurenciju, ima cash, ima rast, itd.
…također Bjelorusija gdje su puno radili je otpala zbog rata…..koliko
pratim globalni Ericsson također provodi racionalizaciju poslovanja…
…drugim riječima smanjuju troškove i nažalost ljudima dijele otkaze..
Provela je i META racionalizaciju troškova i dijelili ljudima otkaze. Te priče o nesretnicima koji dobivaju otkaze ostavi za sindikate. Jedino što je bitno na kraju dana je dobit.
Globalni Ericsson je na ovoj razini cijene ludo dobra prilika. Jedini razlog zašto ga nemam je masivna dividenda od preko 5% koja je itekako održiva jer je trenutni payout ratio valjda 50%. Tko god prati globalni Ericsson zna da je market leader i ne nazire se promjena na tome planu. Ako Kina izvede kakvu svinjariju na Tajvanu, Huawei će biti vanjska posvuda, a znamo što će tk značiti za taj globalni Ericsson. Čak i bez toga, godišnji prihod im je u 2022. značajno skočio u odnosu na prethodne tri godine.
Isto tako ENT je kompanija za sebe..a i prilično je nezahvalno uspoređivati ju s Agrokorom, iako eto, neki forumi sve trpe. Trpe i mnogo radikalnije izjave nekih pojedinaca. A vrijeme je najbolji svjedok koliko su konstantno u krivu.
profitabilnija…
U skladu s njihovom liderskom pozicijom na ICT tržištu te velikim inovacijskim potencijalom i visokom razinom ekspertize i iskustava u razvoju suvremenih ICT rješenja, proizvoda i usluga, dodala je Kovačević, fokus tvrtke ostaje snažno usmjeren na digitalnu transformaciju industrija i društva te se usredotočuju na profitabilnija i strateška područja iz njihovog temeljnog poslovanja i investiranje u održivu budućnost.
BudF3, nemam ništa protiv vašeg drukanja na pad jer mi trenutno odgovara da ovaj Plavi ili drugi strašljivi prodaju za niže i niže. Vrijednost firme je neupitna to svi znamo. Nema dugova, to je vrijedna informacija, novaca ima da i ne pišem, daje i dividendu, zamislite svake godine i još zadržanu dobit sprema za buduća vremena. Samo ovo je dosta. Bjelorusija je uključena u cijenu kad je pala na cca 235. Sve ovo dodatno što prikupljamo samo treba zahvaliti Erste Plavom. Nema tu velike mudrosti. Kupovao sam i oko minimuma na Koroni i kod početka rata, pa tako ću i na “inat prodaji” Plavog. Nije ERNT za njih. Sreća nije mi mirovinski kod njih. Aaajmo Plavi, barem do 213 a može i niže… Hvala, hvala,hvala.
Sarkastičan sam kad pričam o dobiti i cijeni.
Raznorazna prezadužena se na ZSE trže na P/E 30 i većem jer izazivaju neviđenu fascinaciju kod “ulagatelja”. A ovo je na pola ili skoro pola te valuacije, nema dug, nema konkurenciju, ima cash, ima rast, itd.
sve to nabrojeno stoji i štima, ali joj sadašnji trend nikako nije frend. a kako mensečinida…. trenutno je to najvažniji detalj! zašto je tome tako….
Vidjet ćemo.
Nitko nije previše zabrinut kad dionice s lošim rezultatima rastu.
Je li ovo danas loša ili dobra vijest, to će tek vrijeme pokazati. Ne znam dovoljno o tome, ali ako nije bilo profitabilno, što Kovačevićka indirektno spominje, onda je bolje da kompanija kapital alocira u drugome smjeru.
Onda je to prijenos tog jednog pogona poduzeća ENT Servisi? Vjerojatno ćemo uskoro saznati po kojoj cijeni?