ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 28.11.2024. u 00:38
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
182,46
47.258
259
181,50
182,50
0,55%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

mitkko, 15.04.2023. u 22:34

mitkko, 13.04.2023. u 22:17

ERNT sam danas uletio, platio sam malo više nego što sam trebao, ali šta je tu je, nisam mislio da će baš ovoliko pasti.

.

Cijena trenutno leži na 200MA. To je inače zona dobre kupnje, a stoploss zona je jasna i vrlo blizu. Ispod 200MA je Had.

.

Pričekat ću par dana razvoj situacije – ako razvoj događaja ne bude išao u smjeru ove moje projekcije na grafu, letim van i ližem rane.

Evo još jedan malo detaljniji širi graf, pojašnjava zašto je 221-225 zona kupnje i koji su targeti. Ova zona je tromeđa 200MA, ovog trendlajna i cjenovne značajne zone od ranije. Plan je na TP1 prodati sve i pričekati konsolidaciju za daljnji eventualni napad na TP2. Preduvjet je naravno da se prvo cijena uredno konsolidira u ovoj razini.

File exceeds allowed file size. – ERNT.png

Na ERNT su izgleda svi već zaboravili, a ustvari izgleda vrlo potentno. Za sada dobro prati zacrtrani plan, čekamo breakout.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

mitkko, 12.05.2023. u 12:59

mitkko, 15.04.2023. u 22:34

mitkko, 13.04.2023. u 22:17

ERNT sam danas uletio, platio sam malo više nego što sam trebao, ali šta je tu je, nisam mislio da će baš ovoliko pasti.

.

Cijena trenutno leži na 200MA. To je inače zona dobre kupnje, a stoploss zona je jasna i vrlo blizu. Ispod 200MA je Had.

.

Pričekat ću par dana razvoj situacije – ako razvoj događaja ne bude išao u smjeru ove moje projekcije na grafu, letim van i ližem rane.

Evo još jedan malo detaljniji širi graf, pojašnjava zašto je 221-225 zona kupnje i koji su targeti. Ova zona je tromeđa 200MA, ovog trendlajna i cjenovne značajne zone od ranije. Plan je na TP1 prodati sve i pričekati konsolidaciju za daljnji eventualni napad na TP2. Preduvjet je naravno da se prvo cijena uredno konsolidira u ovoj razini.

File exceeds allowed file size. – ERNT.png

Na ERNT su izgleda svi već zaboravili, a ustvari izgleda vrlo potentno. Za sada dobro prati zacrtrani plan, čekamo breakout.

Izgleda kao da ima MMa. Ponavljajući nalozi po 50 ili 100 komada na prodaji.

Mislim da ni breakout o kojem pričaš mogao nastupiti tek idući mjesec, kad se bude vidjelo da će Q2 biti osjetno, a vjerojatno i mnogo bolji nego lanjski. Cijela ova godina može završiti s nekih 16 eura EPSa. Da se zadrži ovakav P/E i da ne bude novih izvanjskih makro udaraca, cijena može i na preko 280 do kraja godine, tj. početka iduće.

tomy01, 26.04.2023. u 20:44

objave dividendu ode nizbrdo,

kad isplate dividendu ponovno ode nizbrdo,

Stiže novi val otkaza u Ericsson Nikoli Tesli i to se ne može zanemariti i očekivati da se neće negativno odraziti na cijenu dionice. Bjelorusija i Rusija su otpale iz svih kombinacija, a novih tržišta, osim par balkanskih država jednostavno nema.

A ne znam baš…

Meni na MD-com pokazuje 30 zaposlenih više na Q1’23, nego na Q4’22. 100 zaposlenih više nego na Q4’21. kad je bilo 3.471 zaposlenih.

WIP, odnosno proizvodnja u tijeku im je opet dosta visoka..na preko 14 milijuna eura. Dobro je da je visoka, alo ne valja ni da je previsoka jer onda ukazuje na previsoke troškove rada.

Puno više razine WIPa su bile 2019. godine, ali tad su radili energetsku obnovu zgrade pa su tu i ti troškovi. Ja nisam ekspert, nisam čak ni ekonomist, ali kad promatram te bilance, uvijek se pitam što bi se moglo kriti iza neke brojke baš u nekom određenom trenutku…A i volim pričati na temelju provjerenih činjenica, a ne glasina.

Na kraju krajeva, a što i da podijele otkaze? Što uopće znače otkazi? Ne mora biti otkaz nego je moguće da je netko radio neki posao na određeno vrijeme pa je prestala potreba i protekom vremena mu je prestao radni odnos. Ne znači da je dobio otkaz…taj poslovno uvjetovani otkaz, kojeg sugeriraš…

Što se bliži isplata dividende, prodavači daju za sve nižu cijenu. Kao da 6 Eura (45Kuna)nije neki novac. Samo naprijed prodajete što niže. Ja ne namjeravam poklapati prodaju, strpljivo čekam na poziciji.

dionica se trguje kao zadnja stečajuša koja nikog ne zanima a onda erste sa 100-tinjak kom uplaši i to malo več uplašenih interesenata za kupnju……pomalo je začuđujuće da se to polagano curenje cijene događa unatoč tome što su i ove godine uspjeli ponoviti rezultat iz q1 prošle godine koji je bio najbolji a pred divku koja je uskoro dok je cijena već dosta pala od objave iste a uz to i q2 je prošle godine bio loš pa je ove god za očekivati pozitivno iznenađenje u q2……uglavnom interes za kupnju je slab pa i to relativno malo dionica što netko poželi prodati izaziva mrcvarenje i za kupce i prodavače……a izgleda da i danas i jućer prolaze nalozi po 220 koji nisu prije transakcije bili vidljivi ni na bidu ni na asku…..mučno i za gledati i za trgovati…..

https://developingtelecoms.com/telecom-technology/wireless-networks/14991-ucom-modernising-armenian-network-with-ericsson-nikola-tesla.html

https://www.ucom.am/en/news/2023/05/16/ucom-announces-a-new-milestone-in-its-network-development/528

evo i na njihovoj stranici je objavljeno još dan ranije…….da li bi ovih dana mogli očekivati objavu na zse o ugovoru i njegovoj vrijednosti?…….

Armenija je potencijal u razvoju. Biće to dugogodišnja suradnja. Moglo bi i premašiti izgubljeno u Bjelorusiji. 👍

Armenija je puno manja zemlja (2,7 mil stanovnika) i tržište od Bjelorusije (9,34 mil stanovnika), tako da to ni približno ne može zamijeniti to tržište, ali 3-4 Armenije bi možda i mogle…

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Prihod 2022. je svejedno bio malčice veći od golemog prihoda 2021.

P/S je trenutno ispod 1, što je fenomenalno.

Jedino P/E je osrednji, ali očekujem da će po ljeti postati manji, zbog većeg “E”. 😁

izgleda da je erste plavi jedini bitan prodavač ovdje…..na datum 18.05. prodali su 285 kom od ukupno 305 kom. tog dana……kad tako prodaju nije ni čudno da su prošle godine imali negativan prinos od 5,2%…..lako moguće da je većina dionica 19.-tog i danas također njihova…….njima divka ne treba?…..ruše več neko vrijeme…..prodaja fonda je čisti buy signal ili?……pitam za susjedu…….

New Report

Close