ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 27.11.2024. u 19:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
182,46
47.258
259
181,50
182,50
0,55%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Tko zna kakva je uopće situacija sa West Gate u Splitu. ne znam jesu li kupili te prostore ili samo najam. U svakom slučaju otvaranje masu kasni jer gradonačelnik glumi šerifa a iz trenutačnih prostora uskoro trebaju iseliti il ipotprisati neki dugoročni najam gdje će sigurno popušiti novce.

U svakom slučaju, barem nećemo pasti jako na ex dividend day 😀

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Zna uprava, a saznat ćemo svi za dva tjedna.

Još samo da Q1 bude grob. Možda ćemo upravo na Ericssonu osjetiti prve povjetarce recesije.

Cijena se doduše konsolidirala na očekivanoj razini. I da, barem nećemo puno pasti na ex div. Haha, koje li utjehe. Možda će ko ’21. Dođe ex div, nekoliko dana padne, a onda odmah up! up! & up! Ali fakat je ova dividenda cirkus. I to može biti ili dobra stvar ili loša stvar, a nekako mi naginje na potonje.

ERNT sam danas uletio, platio sam malo više nego što sam trebao, ali šta je tu je, nisam mislio da će baš ovoliko pasti.

.

Cijena trenutno leži na 200MA. To je inače zona dobre kupnje, a stoploss zona je jasna i vrlo blizu. Ispod 200MA je Had.

.

Pričekat ću par dana razvoj situacije – ako razvoj događaja ne bude išao u smjeru ove moje projekcije na grafu, letim van i ližem rane.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

@mitkko

Očekuješ da će u lipnju pokazati snagu? A sad je vrijeme za dodatni ulaz?

Čudno se nešto događa ovdje. A nitko nije zadovoljan.

Sada se mjenja domena i moramo svi promijeniti e-mail adrese iz . ericsson.com u ericssonnikolatesla.com

Ne znam čemu sada to nakon milijun godina. Uvijek pilaju sa glupostima. Uvijek neki posao unutar posla. Totalno krivo rukovodstvo. Dok je većina linijskih menadžera nesposobno, poslovni prostor u ST neuseljiv, pošteni bonusi samo za podobne, većina zaposlenih nezadovoljna…oni je*u sa e mail adresama.

Umjesto da su pokazali muda i ostali u Bjelorusiji kao i većina kompanija koja je pronašla način kako poslovati u Rusiji/Bjelorusiji…mi smo odmah podvili rep pa sad već dvije godine štedimo na dividendi.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

To se može gledati s te strane, ali se može gledati i sa strane da je keša više nego ikad u zadnjih deset i više godina. Dug nikakav. Potraživanja golema. Riješili se starih zaliha. I još mnogo toga.

Ne vidim da je neka velika najezda da se izađe iz dionice. Kud će cijena, pojma nemam. A nije ni toliko bitno jer nije ovo ta vrsta ulaganja. Trenutno sam na Hold i čekam Q1, a i godišnje izvješće za 2022. nam treba. Tu ćemo vidjeti što, koga, kako, zašto…

Prošla me jučerašnja srdžba.

yieldchaser, 13.04.2023. u 23:43

@mitkko

Očekuješ da će u lipnju pokazati snagu? A sad je vrijeme za dodatni ulaz?

Ovaj graf je više moja želja nego što je utemeljeno na nečem konkretnom. To je scenarij kojemu se sada nadam, i samo u slučaju takvog daljnjeg kretanja cijene ću biti spreman vrijeme provesti u dionici. Ako cijena odstupi od ovoga, bježim van.

.

Nisam očekivao ovakvu paničnu reakciju “od nikud”.  Bio sam od ranije na bidu na 228 i 229 pa sam sada silom prilika u dionici. Imao sam i 100 kom na bidu na 218 za slučaj da ipak iz nekog razloga brzinski testiramo 200 MA, ali nisam baš mislio da je to izgledno. Jučer sam tako kupio 10 kom i po 218.

.

Nisam presretan sa ovim ulazom, ne valja kupovati u padu i pokušavati pogoditi dno, oportunije je pričekati da se prašina slegne. Inače na grafovima tražim neki pattern koji će mi sa većom vjerojatnosti ukazati na neki target. Ovaj graf nije rezultat nikakvog patterna. Ovdje si sada radim scenarije kako bih imao nekakav orjentir, da znam u kojim okolnostima trebam bježati iz pozicije. Također, ovim mojim “švrljama” na grafovima naznačujem koje je po mom mišljenju očekivano kretanje cijene u smislu cjenovnih razina i daljnjeg smjera, ne znam u kojem vremenskom periodu će se nešto odvijati, sve ovo se može izdogađati i u dva-tri tjedna, a može i u 3  mjeseca, zato ništa ne sugeriram za lipanj, a može se dogoditi i da stvari odu u skroz krivom smjeru.

Ta dva 228 i 229 sam zamijetio.

Mislim da je to i više nego solidan ulaz, dugoročno, ali kužim da tebe ko trejdera ne veseli previše.

Oni, koliko vidim, još nisu ‘prilagodili’ temeljni kapital na euro. Lol zamisli da na skupštini 14.06. podijele dionice jednu za dvije pa ispadne kao da je sada 12 eura. 🤣

Ovi koji su jučer prosipali, da si malo zagrabio i po 218 bi se, kako @Djubre reče, bacali s mosta.😝

Zse, fondovi, zaljubljenost u dionice, vrijednost…

Usporedba dvije dionice, ne firme…

Ernt vs Cros, TK, cash, dobit, dug, dividenda, rizici, ukupni fundamenti…

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Ako trejdaš i imaš ulaz po 228 i 229… i nije neka sreća. Poprilično sam siguran da neče otići iznad tih razina neko vrijeme. Tako ili ćeš dugoročno čamiti u dionici i imati mrtvi kapital sa nekim dividendnim prinosom. Ili ćeš tražiti izlaz uz minimalni gubitak.

Mene je zahvatilo 226, 225 i 224 EUR.

Ali nisam trejder ovdje. Nemam namjeru izaći.

Dugoročno mislim držati tako da me se jeb*

Seeker, 14.04.2023. u 14:12

Ako trejdaš i imaš ulaz po 228 i 229… i nije neka sreća. Poprilično sam siguran da neče otići iznad tih razina neko vrijeme. Tako ili ćeš dugoročno čamiti u dionici i imati mrtvi kapital sa nekim dividendnim prinosom. Ili ćeš tražiti izlaz uz minimalni gubitak.

Da, nisam bas odusevljen sa svojim ulazom, moglo je i trebalo puno bolje. Prosjek mi je 228. Dosadno mi je bilo cucati u keshu pa na silu trazim neku akciju, sto obicno ne zavrsi dobro 🙃, ali ok, mogu zivjeti s tim.

Seeker, 14.04.2023. u 14:12

Bio si i poprilično siguran da neće biti ovako mala dividenda pa je opet bila.

Jednostavno ne možemo znati sa sigurnošću. Jučer sam bio razj…. , ali pokazalo se da sam stotinu puta bio u krivu u vezi ove dionice. To kaj ekipa prosipa po nekim cijenama neko vrijeme, je znači ništa supstancijalno. Bilo ih je koji su ju bacali po ~1425kn početkom kolovoza prošle godine pa je opet išla do 250 i više eura pred Q4’22.

Po meni su ove razine oke, za sada. Za uć, ali i za izać pa kako tko hoće. Ja ću se zadržati unutra iz istih razloga kao i ti.

New Report

Close