Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 182,08 | 149.488 | 821 | 181,50 | 183,00 | -0,82% |
Očekivao sam više iako sam prezadovoljan prinosom u zadnjih godinu dana računajući rast dionice plus dividenda. Po trgovanju se vidi namjera kupovine većih količina po nižim cijenama iako nema puno uspjeha. Jučer je palo zbog nezadovoljstva dividendom. Nisu mimkasnintakvi investitori koje bi prije nazvao burek majstorima. Ako imaju dionicu sa boljom dividendom u koju ulaze onda mi je jasno, no dok se plate izlaznoulazne naknade i pad nakon dividende onda ne vidim razumnim prodavati ovu dionicu koja ima perspektivu među TOP 5 na ZSE. Novac nije bačen već ide u oplodnju za idući rast. A ako i ostane na računu nadajmo se nekoj redovnoj plus izvanredna, kao što smo već bili iznenađeni jednom sa cca 300kn.
Ma I 80kuna dividende ce lijepo doci, ali ja radije prizeljukjem do kraja godine 2300kn cijena po dionici. Strepljenje! da vidimo Q1 kako stavri stoje.
a kad tamo jadne 64 kn
https://www.ericsson.hr/20220415-rijeka
Na ovo će fokusirati novac više nego na dividendu, što je odlična vijest. Sve je objašnjeno u tekstu.
Ma I 80kuna dividende ce lijepo doci, ali ja radije prizeljukjem do kraja godine 2300kn cijena po dionici. Strepljenje! da vidimo Q1 kako stavri stoje.
a kad tamo jadne 64 kn
Neznam od kada je vama 3.3% posto dividenda jadna?! Ja sam sebi dokupio po 1670 pred mjesec dana, i zadovoljan sam, ovo mi je sa dividendom 14% prinos.
Nije jadna, ali nije ni obilata, preko 4,5% kakva je bila do sad. Nemojmo se sada praviti da smo jako zadovoljni dividendom kao takvom. Nitko nije očekivao 64 kune.
Međutim.. kad vidim da su otvorili i u Rijeci te da im treba još ljudi, da se spominje brojka od ukupno 1700 ljudi u istraživanju i razvoju – to mi je snažan motiv da se dugo dugo zadržim u ovoj dionici. Potražnja za uslugama je ludo velika.
Uvijek je netko nezadovoljan. Budim sretni da je uopće ima. Nema veze što ovaj rat na to slabo utiječe, ali opet… možda nas krajem godine malo iznenade. Inaće ovih 64kn danas vrijede kao 52kn prošle godine. i onda kada zbrojim tome još HT, nije loše.
Ima li netko suvislo objašnjene ili bar teoriju zašto ERNT, u današnjem izvještaju u TOP10 dioničara prodaje 30 kom?
Koliko pratim, od prošle godine i skupštine su trebali skupiti 25000 kom za nagrađivanje, a sada su na 9018 s današnjom prodajom.
Čudno je bilo i u onom padu koji se otvorio početkom napada na Ukrajinu da nisu kupovali dionice za trezor što bi bilo savršeno logično s obzirom na dosta nižu cijenu od trenutne.
Izvješće je brutalno dobro. Ovakav rast u ovakvoj krizi, svaka čast poslovodstva i svim zaposlenicima. Ova dionica vrijedi minimalno 2000kn
Izvješće je brutalno dobro. Ovakav rast u ovakvoj krizi, svaka čast poslovodstva i svim zaposlenicima. Ova dionica vrijedi minimalno 2000kn
vrlo dobro izvješće… za sad dosta dobrih izvješća all over the board.
Što znače valuacije kad je tržiše pada… ERNT će pokazati onu točnu maksimu da je tržište na kratki rok stroj za glasovanje, a na dugi rok je vaga.
Toliko dobar rezultat, fenomenalna perspektiva, pogotovo vijest o tom novom pogonu poduzeća u Rijeci, koji će isto u međuvremenu narasti.
Neće proći dugo, bit će to sve teže i teže na toj vagi. Trebat će nam veća vaga… Ovogodišnja dividenda je osrednja, ali nikako uvredljiva.
Zašto imam dojam da se ovdje pokušava štopati cijena pa i rušiti? To traje već tjednima. Da li zato što vrijedi i više ili?
Zašto imam dojam da se ovdje pokušava štopati cijena pa i rušiti? To traje već tjednima. Da li zato što vrijedi i više ili?
Cijena je razumna. Ne zna se kakvi će biti daljnji rezultati – dobri ili super. Zna se da neće biti loši. Ako budu dobri, a vjerujem da hoće – cijena će brzo gore. Ja sam kupovao ovih tjedana. ERNT mi je u fokusu. HT ni na ovim razinama nije povoljniji od ERNTa.