Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 182,08 | 149.488 | 821 | 181,50 | 183,00 | -0,82% |
Toliko malo je toga prošlo ispod 1500kn da nije ni vrijedno spomena… Tko li je prodavao po tim cijenama i s kojim ciljem?
Čak sam očekivao da je i više prihoda u 2021. došlo od tih poslova u Bjelorusiji. Četiri posto? Bit će zanimljivo godišnje izvješće za 2021. Iz tog izvješća će se dosta toga vidjeti, pogotovo projekcije za ovu pa i iduću godinu. I dalje očekujem 100kn dividende ovog ljeta. Neće biti ispod 90kn nikako…
Da, ovi koji su prodavali ponedeljak ujutro su stvarno u velikom strahu prodavali po 1450kn.
Ja sam nadokupio malo danas (ERNT), slobodni cash koji sam imao. Proslo je nekih dva tjedna, od kad je krenula prodaja potaknuta vijestima rata i sada sam kupio. Ne treba brzo reagirati na vijesti, niko ne nas prisiljava da prodajemo ili kupujemo.
Vratiće se ERNT na realne cijene s obzirom na poslovanje, cca 2000kn i malo više s obzirom na očekivanu dividendu i veliku vjerovatnost da ovaj rat neće više od mjesec dva. Dobro mi došao ponedjeljak. Čak sam ubo nešto po 1455.
Vratiće se ERNT na realne cijene s obzirom na poslovanje, cca 2000kn i malo više s obzirom na očekivanu dividendu i veliku vjerovatnost da ovaj rat neće više od mjesec dva. Dobro mi došao ponedjeljak. Čak sam ubo nešto po 1455.
Jako dobri ubodi, kolega. Zadnjih par dana se ubada dosta skuplje od toga. Danas su još povoljne cijene.. Po trgovanju imam osjećaj da će narednih tjedana biti još skuplje. Da nema ovog terora u Ukrajini, u kojem je pomagač i Bjelorusija, cijena bi bila komotno preko 2000kn… Eh.. ulaganje je uvijek rizik… Domaća zadaća se savjesno odradi, sve se prati pažnjom dobrog gospodarstvenika (investitora 🙂 pa opet naiđu ovakve okolnosti… Taj rat nije bio apsolutno nepredvidiv, doduše. Više da su se svi pa onda i Mr. Market skupa s njima nadali da do njega ipak neće doći…
Dobro je da je uprava zaista jako obzirna prema dioničarima i promptno šalje informacije koje su umirile investitore, kud aktivne, kud potencijalne.
Trebali smo se već vratiti na 1850-1860, ali štop prodaja na 1785 je malo zakočila. No poslije je prazan prostor prema 1900, ako se neki burekdžija ne odluči prodati kupljeno u onaj crni Ponedjeljak kupljeno oko 1550-1600. Mudriji će čekati dividendu i porast cijene.
Ovaj tjedan mi se dojam o štopanju rasta zbog dokupa ispod 1800, povećao još više. Što kažu kolege koji imaju dionicu u portfelju?
( Ne kažem da nije legitimno. )
Konačno počeo proboj prema 2000kn. Što mislite kolege kada bi sebe i nas Erikson počastio sa 100kn redovne i 100kn izvanredne. Ako im fali novaca mogli bi izvući dobar dio dobiti dok im inflacija ne pojede još koji postotak novaca koji stoje i skupljaju prašinu. Možda nisam daleko od njihova razmišljanja. Još malo i saznaćemo.
Ma I 80kuna dividende ce lijepo doci, ali ja radije prizeljukjem do kraja godine 2300kn cijena po dionici. Strepljenje! da vidimo Q1 kako stavri stoje.
700 komada u šutu. Nadam se da je to otkup vlastitih dionica. Ostalo je još puno planiranog keša za otkup. I njima će sjesti dobra dividenda. Još malo pa ćemo saznati.
Usprkos tome što nam je ERNT pun love prilično mala dividenda je u planu za ovu godinu – prijedlog je 64 kn.
slabo samo 64 kn dividende,
Na sjednici održanoj 20. travnja 2022. godine Nadzorni odbor i Uprava kompanije Ericsson Nikola Tesla zajednički su predložili Glavnoj skupštini Društva usvajanje odluke o isplati dividende u iznosu od 64 kune po dionici.
Na što će kanalizirati toliki slobodni novčani tok kad je tako mala dividenda u usporedbi?
U usporedbi s dobiti je 50% payout ratio, ali u usporedbi s FCFom je malena. Hoće li svesti dugoročni dug na razine na kojima ih ima HT? Planiraju li neko preuzimanje, investicije, tj. širenje poslovanja? Moguće je da će se dodatno pojačati investicije u istraživanje i razvoj. Što god da je, to je sigurno odluka matice. 2022. će biti jako zanimljiva godina za ovu kompaniju. Da se razumijemo – dividenda nije niska u apsolutnom smislu, već samo u relativnom. A kako sam rekao, za to postoje neki značajni razlozi.