Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,57 | 71.043 | 387 | 183,00 | 184,00 | 0,55% |
U kvartalu je umanjena dobit, ali rast kratkotrajne imovine, sirovina i troškove za zaposlenika budi nadu za daljnji rast prihoda, a nadamo se i dobiti, a možda i marži. Posao se zahuktava da se zaključiti iz bilance.
U kvartalu je umanjena dobit, ali rast kratkotrajne imovine, sirovina i troškove za zaposlenika budi nadu za daljnji rast prihoda, a nadamo se i dobiti, a možda i marži. Posao se zahuktava da se zaključiti iz bilance.
Marže već i jesu sve porasle, return on investment je lagano pao, ali je i dalje ogroman, preko 30%(poželjno je 10% ili više!).
Više puta naglašavam da EPS i nije toliko bitan, koliko je FCF bitan jer se EPS da ‘namjestiti’. I prošli kvartal je EPS bio iznad svih očekivanja. Tako je iskazan. Ovaj rast kratkotrajne imovine i sirovina kojeg prati i značajan rast zaposlenih je dobar znak u kombinaciji sa kontinuiranim rastom prihoda, a tome ovdje svjedočimo, barem na godišnjoj razini. Nije svaki kvartal jednako dobar i puno toga je i izvan utjecaja uprave, poput same naplate potraživanja, tj. njenih rokova. Neki naručitelji su možda izvršili jače uplate i ovaj mjesec, a to se u Q3 ne vidi…puno je potencijalnih razloga.
Pogledajte koliki im je samo veći trošak za zaposlene i još u izvješću pozivaju zainteresirane za posao da im se jave.
Mene fascinira to njihovo baratanje gotovinom, koja je to tiskara novaca… Isplate preko sto milijuna u dividendama u srpnju, rade share buyback cijelo vrijeme i svejedno imaju toliko gotovine sada. Smanjili su dugoročni dug sa 19% na 16%, povećali praktički sve marže. Koliko će to gotovine biti na godinu kad dođe ‘sezona dividendi’, ako se ovaj FCF trend nastavi?
Da li je neko pratio, koliko je ERNT do sada kupio svojih dionica, po zadnjem planu o otkupu za koje je bio rezerviran pozamašan iznos. Do kada otkupljuju, do kraja godine ili?
Da li je neko pratio, koliko je ERNT do sada kupio svojih dionica, po zadnjem planu o otkupu za koje je bio rezerviran pozamašan iznos. Do kada otkupljuju, do kraja godine ili?
kako cijena tone, reklo bi se da je plan otkupa za ovu godinu gotov..a za iduću tko zna što će biti??
U zadnjih mjesec dana na stranicama kompanije otvoreno 164 natječaja za radna mjesta Zagreb, Osijek, Split i Mostar
Kako bi se na njih odrazila nestašica čipova kroz duže vrijeme? Čitam da za Ericsson čipove proizvodi uglavnom Xilinx, što je razmjerno sigurno jer nije na politički osjetljivom području.
Geopolitički me brine ovo s Putinom u Bjelorusiji.
Dobro je da ste poboljšali prognoze, kolega tovarish.
Prije ste ga očekivali i na niže pa ste eto puno puta do sada bili u krivu. A recite nam, očekujete da će se ERNTom trgovati na P/E tipa 8? Vi ćete onda kupovati? Ili čekati da padne na 6 ili 5? A na koliko očekujete cijenu pred dividendu iduće godine? Koliku uopće dividendu očekujete? Uzmite u obzir da je i trenutni P/FCF ispod 10, a imaju toliko gotovine da njome mogu otplatiti skoro čitavi svoj dug. Nije mi jasno na čemu temeljite brojku 1.300kn? Pa ako padne na toliko, rasprodat ću sve ostale dionice i kupovati samo ERNT. A Vi ste svoje prodali?
kako cijena tone, reklo bi se da je plan otkupa za ovu godinu gotov..a za iduću tko zna što će biti??
ERNT je odradio svoje za ovu godinu i tko je duže na burzi zna o čemu pričam…sad ga samo fondovi drže iznad 1700 kn,a pitanje je koliko još .. kad krene pad na burzama očekujem ga na oko 1300 kn ako ne i niže. naučio sam da ne treba biti prepohlepan nego pobrati profit kad dođe do “zamora materijala”
Volim kompaniju pratiti kroz zaposlenost, pogotovo ovdje gdje je svako radno mjesto visoko profitabilno. U periodu trećeg kvartala zaposlili su novih 60 radnika, a u zadnjih mjesec dana stotinjak novih plus dvadesetak preko student servisa plus vidljivo povećanje kratkoročne imovine pokazuje da će slijedeći izvještaj biti brutalan.
Slažem se, kolega plavi05.
I ja to volim, ali mi je FCF ipak najdraži. Jedino što me smeta kod ERNT je petogodišnji P/E koji je razmjerno visok. Ali me tješi da pred 4 i nije bilo toliko posla za njih kao sad.
ERNT je odradio svoje za ovu godinu i tko je duže na burzi zna o čemu pričam…sad ga samo fondovi drže iznad 1700 kn,a pitanje je koliko još .. kad krene pad na burzama očekujem ga na oko 1300 kn ako ne i niže. naučio sam da ne treba biti prepohlepan nego pobrati profit kad dođe do “zamora materijala”
Budući da ste zamor ERNT materijala vidjeli već na malo iznad 1300, i prerano prodali, nije teško pogoditi zašto navijate za 1300. Jedino ne znam tko bi prodavao po toj cijeni. Kolege su vam napisale neke činjenice sadašnje i buduće po kojima možete vidjeti isplati li se čekati ako želite imati ovu dionicu u portfelju ili djelovati prije.