Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,57 | 71.043 | 387 | 183,00 | 184,00 | 0,55% |
OVO JE NEOČEKIVANO DOBRO!!!
”Unatoč izuzetno zahtjevnom tržišnom okruženju Ericsson Nikola Tesla Grupa nastavila je ostvarivati izvanredne
poslovne rezultate. U odnosu na prvo polugodište 2020. godine svi ključni pokazatelji poslovanja bilježe rast. Prihodi
od prodaje viši su 5%, pri čemu je porast zabilježen na svim tržišnim segmentima. Bruto marža bilježi snažan rast
na 15,2% (1. polugodište 2020.: 7,8%), kao rezultat manjih troškova tranzicije i transformacije, efekta programa
troškovne učinkovitosti te povoljnog poslovnog miksa. Sukladno tome, operativna dobit viša je 179,1% u odnosu
na isto razdoblje prethodne godine te iznosi 119,3 milijuna kuna, dok je neto dobit viša 190% te iznosi 101,4 milijuna
kuna. Ostvaren je i snažan novčani tok od poslovnih aktivnosti od 141,8 milijuna kuna tako da novac i novčani
ekvivalenti, uključujući kratkotrajnu financijsku imovinu krajem polugodišta iznose 436,3 milijuna kuna.
Biće interesantno saznati koji biser rasprodaje stotine komada po 1625 na ovakvom izvješću, a mogao ih je komotno prodavati iznad 1650. Biće nisu njegove, kao i obično kod neobičnog rasipanja.
Gledam cijenu i ne vjerujem.
Prihod od milijardu kuna je očekivan, ali ovakva neto dobit je prije bila na godišnjim, a ne na polugodišnjim razinama. I još količina gotovine…pa potraživanja…
Biseri kao da ni ne čitaju izvješća, a bar je ERNTovo pregledno i koncizno, to the point.
Neto dobit viša za 190 % !!!!
Dionica skočila 1,55 % ????
Ne treba žaliti, skupiti keš i kupiti dok je nisko na takav izvještaj. Iduća divka će biti izdašnija, vjerujem preko 100kn, a kad prođe rizik od Covida pašće i vanredna iz zadržanih dobiti. Sjećamo se još one od 300kn. Bio je to praznik. hehe
Ne treba žaliti, skupiti keš i kupiti dok je nisko na takav izvještaj.
To sam danas i napravio. Imat ću više slobodnog keša idući tjedan, ali danas sam već ubacio preko sto tisuća u ovo.
Ja jos malo prodao. Iznad 1800kn nema sanse pa treba pomalo kipati.
A to ste Vi jutros prodavali? Baš smo se pitali tko prodaje do 1625kn?
Ja jos malo prodao. Iznad 1800kn nema sanse pa treba pomalo kipati.
Trebao si onda čekati 1790 pa prodati. 😊
3 Q će biti isto dobar a onda cijena opet skače. Ne bih se iznenadio da do kraja godine ide na 1800-1900.
A tek Divka za 10 mj.