ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 20:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,57
71.043
387
183,00
184,00
0,55%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

OVO JE NEOČEKIVANO DOBRO!!!

”Unatoč izuzetno zahtjevnom tržišnom okruženju Ericsson Nikola Tesla Grupa nastavila je ostvarivati izvanredne
poslovne rezultate. U odnosu na prvo polugodište 2020. godine svi ključni pokazatelji poslovanja bilježe rast. Prihodi
od prodaje viši su 5%, pri čemu je porast zabilježen na svim tržišnim segmentima. Bruto marža bilježi snažan rast
na 15,2% (1. polugodište 2020.: 7,8%), kao rezultat manjih troškova tranzicije i transformacije, efekta programa
troškovne učinkovitosti te povoljnog poslovnog miksa. Sukladno tome, operativna dobit viša je 179,1% u odnosu
na isto razdoblje prethodne godine te iznosi 119,3 milijuna kuna, dok je neto dobit viša 190% te iznosi 101,4 milijuna
kuna. Ostvaren je i snažan novčani tok od poslovnih aktivnosti od 141,8 milijuna kuna tako da novac i novčani
ekvivalenti, uključujući kratkotrajnu financijsku imovinu krajem polugodišta iznose 436,3 milijuna kuna. 

Biće interesantno saznati koji biser rasprodaje stotine komada po 1625 na ovakvom izvješću, a mogao ih je komotno prodavati iznad 1650. Biće nisu njegove, kao i obično kod neobičnog rasipanja.

Gledam cijenu i ne vjerujem.

Prihod od milijardu kuna je očekivan, ali ovakva neto dobit je prije bila na godišnjim, a ne na polugodišnjim razinama. I još količina gotovine…pa potraživanja…

Biseri kao da ni ne čitaju izvješća, a bar je ERNTovo pregledno i koncizno, to the point.

Neto dobit viša za 190 % !!!!

Dionica skočila 1,55 % ????

fejkergine, 27.07.2021. u 13:35

Neto dobit viša za 190 % !!!!

Dionica skočila 1,55 % ????

Ne treba žaliti, skupiti keš i kupiti dok je nisko na takav izvještaj.  Iduća divka će biti izdašnija, vjerujem preko 100kn, a kad prođe rizik od Covida pašće i vanredna iz zadržanih dobiti. Sjećamo se još one od 300kn. Bio je to praznik. hehe

@redizajnlos

Ne treba žaliti, skupiti keš i kupiti dok je nisko na takav izvještaj.

To sam danas i napravio. Imat ću više slobodnog keša idući tjedan, ali danas sam već ubacio preko sto tisuća u ovo.

Ja jos malo prodao. Iznad 1800kn nema sanse pa treba pomalo kipati.

neojunior, 27.07.2021. u 17:53

A to ste Vi jutros prodavali? Baš smo se pitali tko prodaje do 1625kn?

neojunior, 27.07.2021. u 17:53

Trebao si onda čekati 1790 pa prodati. 😊

3 Q će biti isto dobar a onda cijena opet skače. Ne bih se iznenadio da do kraja godine ide na 1800-1900.

A tek Divka za 10 mj.

Jer nekom sjela divka?

Upravo sjelo, PBZ.

uhh kako je dobro pogledati brojke na računu od dividende  Iduću očekujem veću barem za 50%

New Report

Close