Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,57 | 71.043 | 387 | 183,00 | 184,00 | 0,55% |
Kad sam vidio da trebaju skupiti 25k kom za program nagrađivanja, prva pomisao mi je bila da to ne može proći bez značajnijeg rasta cijene, s obzirom na plitkost ponude. No 3 radna dana i riješili su 10% tražene količine uz pomoć fondova bez ikakvog rasta cijene.
Ne razumijem fond managere od ERSTE Plavi OMF B no ionako sam uvjerenja da rade za svoje članove minimalno koliko trebaju da ih ne prozivaju. A neke tržišne kazne od strane članova nema za fondove, u smislu promjene, što se dobro vidjelo na Agrokoru i koliko je tamo love spaljeno.
U sljedećih godinu dana solidna količina dionica MORA promijeniti vlasnike i logika prodaje mi je nejasna. Ne bi se iznenadio da im fond proda cijelu količinu odjednom.
smatra da je dionica podcijenjena.
Ne znam zašto bi sad plaćali 1700kn+ i bezveze rasipali gotovinu u stilu Adrisa.
Kako god da bude dioničarima će biti dobro. Ako kupe skuplje cijena ide gore a tko proda ima dobit. Ako kupe jeftinije više će ostati u kasi a to će kad tad doći u isplatu dividende.
Kad sam vidio da trebaju skupiti 25k kom za program nagrađivanja, prva pomisao mi je bila da to ne može proći bez značajnijeg rasta cijene, s obzirom na plitkost ponude. No 3 radna dana i riješili su 10% tražene količine uz pomoć fondova bez ikakvog rasta cijene.
Ne razumijem fond managere od ERSTE Plavi OMF B no ionako sam uvjerenja da rade za svoje članove minimalno koliko trebaju da ih ne prozivaju. A neke tržišne kazne od strane članova nema za fondove, u smislu promjene, što se dobro vidjelo na Agrokoru i koliko je tamo love spaljeno.
U sljedećih godinu dana solidna količina dionica MORA promijeniti vlasnike i logika prodaje mi je nejasna. Ne bi se iznenadio da im fond proda cijelu količinu odjednom.
Koliko sam vidio, čini mi se da im nije prodao one prve tisućice Erste već PBZ.
Kako god da bude dioničarima će biti dobro. Ako kupe skuplje cijena ide gore a tko proda ima dobit. Ako kupe jeftinije više će ostati u kasi a to će kad tad doći u isplatu dividende.
S sâm isto razmišljam. Kupovat ću i idući mjesec.
ERNT ima malen broj izdanih dionica. Što mislite, je li u budućnosti moguć neki stock split i ako da, bi li bilo dobro da s viškom gotovine rade i share buyback kakav radi HT? Na taj način bi nam se još bolje vidilo.
koliko god da je ulagač zaljubljen u dionicu pravo vrijeme za kupnju je kad nastupi korekcija na burzama i kad krenu diskonti -15, -20% ili više…tko se sjeća, ERNT je već bio na 1600 kn pa je pao na 1000 itd…valovi su normalni na svim dionicama, samo treba biti strpljiv 😉
A sve mi je jasno, ali gledam više po onoj time in the market > timing the market.
Sve što sam imao izloženo na SAD sam rasprodao i nemam više interesa jer smatram da je pregrijano.
Pokušavao sam u ERNT ući ispod 1600 pa nije prošlo. Gle…ako ode na 2000kn i iznad, načekat ću se onda cijene od 1100 i 1200. Na kraju krajeva, kupovao sam i tad, a ako se vrati na te razine, opet ću, naravno, samo puno veće količine. Sad samo grickam. Ako ode na 2000kn do kraja godine ili kroz iduću i najave dividendu 100kn pa ću si razbijati glavu jer sam smatrao da je ~1600 skupo?
Da mi prosjek dođe i do 1600kn+ i dvije godine za redom bude dividenda po 80-100kn, to nije za bacit… Pa ako kasnije cijena i padne, mogu opet kupovati, a ako sam vani, imam u dvije tri godine do kakvih 300kn izmakle dobiti po dionici. Inflacija nagriza gotovinu, osjeti se to već sada. Gle cijene građevinskog materijala pa nekih osnovnih potrošačkih dobara tipa ulje. Gledam u Sparu suncokretovo 17kn rerovna cijena i ne vjerujem.
A i kad sam u papiru, onda se i discipliniram pratit kompaniju, itd.
kad ce divka??
Rekli su 28. srpnja, dakle u srijedu.