Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,57 | 71.043 | 387 | 183,00 | 184,00 | 0,55% |
Tolika količina koju će otkupiti neće proći po 1600,ići će to ponovo prema 1700 a do kraja godine i preko toga. Do 1700 trenutno nema ni 200kom.
Ponuda je dosta slaba i podosta skupa, a ispod 1615kn nakon ex dividend datea nije prolazilo.
Zašto mislite da će htjeti otkupljivati po visokim cijenama?
Tolika količina koju će otkupiti neće proći po 1600,ići će to ponovo prema 1700 a do kraja godine i preko toga. Do 1700 trenutno nema ni 200kom.
Ponuda je dosta slaba i podosta skupa, a ispod 1615kn nakon ex dividend datea nije prolazilo.
Zašto mislite da će htjeti otkupljivati po visokim cijenama?
Zato što neće dobiti za jeftinije. Ova firma je među 5 u cijeloj regiji i dividenda je izdašna a očekuje se i više. A što mislite što će se desiti sa pričuvama koje se gomilaju? Ići će u Dividendu ili otkup a naravno kada se zna da ide otkup neće niko dati za male novce. A o visini već ugovorenih poslova da ne spominjemo plus budući poslovi sa 5G koja tek kreće i nove tehnologije koje razvijaju … Tko ne vjeruje u budućnost ERNT neka proda i ide dalje.
Kolika je po Vama razumna cijena? Ne bih išao tako daleko da kažem da ne vjerujem u kompaniju. Upravo suprotno. Ali znate da što više platite za nešto, to ćete manje na tome zaraditi. Ako EPS bude 25kn, ne vidim ERNT na 1700kn nakon izvješća.
Koliki Vi EPS očekujete za Q2?
Kolika je po Vama razumna cijena? Ne bih išao tako daleko da kažem da ne vjerujem u kompaniju. Upravo suprotno. Ali znate da što više platite za nešto, to ćete manje na tome zaraditi. Ako EPS bude 25kn, ne vidim ERNT na 1700kn nakon izvješća.
Kolega ja kod ove dionice ne gledam kvartalna izvješća već cjelogodišnje poslovanje. Nije mi bitno da li će za mjesec dana biti 1640 ili 1700. Bitno mi je da će iduće godine u 5 mj. biti za 100kn više nego sada a dividenda 80-120kn. Vjerujem u idućim godinama u izvanredne dividende plus redovna. Zato mi nije žao dokupljivati kad imam višak novca od 1600-1700. Ta strategija mi je godinam donijela debeli dobitak na ERNT. I mnogima je koji vole sigurnu dionicu a ne kockanje.
pogledaj njegove opservacije na temi DLKV kad je tvrdio da je pouzdan znak da će cijena gore jer je netko kupio 100.000 komada na 1,05 kn pa je za par dana cijena pala sve do 0,5 kn..toliko o ozbiljnosti njegovih procjena
Kolega se na DLKV nije proslavio, iako je više njegovih komentara bilo u formi pitanja, nego izjava. Ali ovdje je u pravu, pogotovo kad pogledamo naloge na prodaji. To će se uskoro, već i sutra nagomilati na preko 1000 komada. Ima već danas preko 500 komada po 1650kn.
Kolega se na DLKV nije proslavio, iako je više njegovih komentara bilo u formi pitanja, nego izjava. Ali ovdje je u pravu, pogotovo kad pogledamo naloge na prodaji. To će se uskoro, već i sutra nagomilati na preko 1000 komada. Ima već danas preko 500 komada po 1650kn.
Na DLKV se dogodilo nešto što nisam do sada doživio i nije me sramota pitati zašto ovako ako je onako i sl. Samo sam htio naučiti da li je mudro kupovati. Naravno da nisam kupovao na 0,5 a neću ni sada. Imao sam INGRU duuugo i na njoj sam naučio mnoge stvari. Na kraju sam i zaradio ali je bilo mučno iskustvo. Ali ERNT je neusporediv sa dionicama tipa INGRA i DLKV stoga se to ne može uspoređivati. Dugo godina sam u ERNT i nisam fulao ni u jednoj procjeni. Plus dobar i nastavlja se. Tih 500 na 1650 je sića za one kojima dionica treba u velikim količinama. Možemo za 11 mj. vidjeti da li sam bio u pravu.
Sve pet, kolega. Tema nam je ionako ERNT. A recite mi, Vaša strategija na ovoj dionici je da u biti cijelo vrijeme kupujete, kad god imate višak sredstava za investiranje, bez obzira na cijenu ili?
Oprostite ako je pitanje sugestivno, ali me naprosto zanima Vaš pristup. Koliko dugo držite ERNT, koji Vam je prosjek cijene.
Quid pro quo – ja sam s kupnjom počeo prošle godine tamo od 1200kn. Puno sam kupio do danas i prosjek mi je ~1540kn. Namjeravam još kupovati u narednim mjesecima.
Sve pet, kolega. Tema nam je ionako ERNT. A recite mi, Vaša strategija na ovoj dionici je da u biti cijelo vrijeme kupujete, kad god imate višak sredstava za investiranje, bez obzira na cijenu ili?
Oprostite ako je pitanje sugestivno, ali me naprosto zanima Vaš pristup. Koliko dugo držite ERNT, koji Vam je prosjek cijene.
Quid pro quo – ja sam s kupnjom počeo prošle godine tamo od 1200kn. Puno sam kupio do danas i prosjek mi je ~1540kn. Namjeravam još kupovati u narednim
Quid pro quo – ja sam s kupnjom počeo prošle godine tamo od 1200kn. Puno sam kupio do danas i prosjek mi je ~1540kn. Namjeravam još kupovati u narednim mjesecima.