ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 16:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja ne svaćam ljude kada komentiraju “ERNT ” će pasti,izvješće nije dobro.
Ok. ako nije dobro ,prodaj dionicu i šuti. Što Vas briga za ostale.
Očito Vam nešto smeta

Podržavam prethodna dva upisa. Samo kratko – ovo je jako dobra kompanija sa jako dobrom perspektivom. Pročitao sam nekoliko puta zadnji izvještaj i nije mi jasno odakle ideja da je bilo što “jako loše”, “nije dobro” i sl. Kako je rekao kolega, ako nekome ERNT smrdi neka se riješi dionica dok su još preko 1100. Čim prije to bolje. 😉

najgore što se može dogoditi u ovoj fazi ekonomskog ciklusa je pad prihoda i smanjenje marži….to je ravno samoubojstvu, i ERNT je zaslužio pasti 20% odmah nakon objave ER

Ajde vise, pokupujte Tesle, pa da mozemo u miru pratiti rast. Ovo cimanje me nervira 🙂

https://tockanai.hr/biznis/gordana-kovacevic-videointervju-9146/

Ima li nade da ove godine divka bude oko 50 kunića!???

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Kapital i rezerve svake godine sve manji, red bi bio da dividendu prilagode zaradi, ovo je neodrživo ovako.

marcelius
Dividende ernt
2013. – 170 kn (14,86%) EPS=108,40 kn
2014. – 320 kn (27,97%) EPS= 66,30 kn
2015. – 90 kn (7,87%) EPS= 68,60 kn
2016. – 100 kn (8,74%) EPS=83,16 kn
2017. – 90 kn (7,87%) EPS za 3Q (ttm)= 78,43 kn
Zarada po dionici i dividendni prinos (približan) je podatak s www. mojedionice.com. Cijena se u ovom razdoblju od 5 godina kretala od 1647 pa sve do 960. Odredite sami gdje je cijena danas i je li vam dionica isplativa.

Kolika god će dividenda biti, svakako dionica u kojoj se zadnjih nekoliko godina dividenda bila lijep izvor prihoda…
Siguran sam da će se tako i nastaviti…
E kad bi se ponovila 2014…. 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Iznose dividenti sam naveo iz razloga kako se ne bi pomislio da je podatak dividendnog prinosa od 10% točan (kako je u jednom ranije napisanom postu navedeno). Također, vidljivo je da smo svih ovih godina dobivali više novca nego što je ERNT zarađivao i razumljivo je da novaca na računu ima iz godine u godinu sve manje. Ne očekujem da će se 2014. godina i isplata približno visoke dividende skoro ponoviti, jer su poslovi, investicije i ugovori na “našem” tržištu ZND znatno smanjeni. Domaći poslovi s Vipom, katastrom, MUP-om RH, HT Mostar i BH Telocomom su manji poslovi…a tek kada se ponovo aktiviraju veće investicije u Azerbejdžanu, Bjelorusiji, Moldovi i Kazahstanu, možemo očekivati povrat na staru slavu. Predsjednica ERNT Gordana Kovačević puno očekuje od implementacije i prelaska na 5G mrežu koja bi se trebala dogoditi krajem 2018. g. a na nama je da imamo ili nemamo povjerenja u dionicu. Kolika će biti dividenda znat ćemo krajem ožujka ili početkom travnja i iznos se ne bih se usudio prognozirati. Za početak, pogledajte u izvješću koliko na računu ima keša. O svemu se možete informirati (poslovi, odluke, kalendar…) na erricsson.hr
Nekada smo imali live streaming godišnjih rezultata i objave dividende, nažalost već dvije godine tome nije tako. Imam dionice ERNT od 2008. i uz lako uočljive valove kretanja cijene, kupovinu i skraćivanje pozicija, držim da je dionica (unatoč brojnim hejterima i manipulatorima na ovom topicu) isplativa.

marcelius
Dividende ernt
2013. – 170 kn (14,86%) EPS=108,40 kn
2014. – 320 kn (27,97%) EPS= 66,30 kn
2015. – 90 kn (7,87%) EPS= 68,60 kn
2016. – 100 kn (8,74%) EPS=83,16 kn
2017. – 90 kn (7,87%) EPS za 3Q (ttm)= 78,43 kn
Zarada po dionici i dividendni prinos (približan) je podatak s www. mojedionice.com. Cijena se u ovom razdoblju od 5 godina kretala od 1647 pa sve do 960. Odredite sami gdje je cijena danas i je li vam dionica isplativa.

Kolika god će dividenda biti, svakako dionica u kojoj se zadnjih nekoliko godina dividenda bila lijep izvor prihoda…
Siguran sam da će se tako i nastaviti…
E kad bi se ponovila 2014…. 🙂

Jesi li usporedio i BVPS?

BVPS
503,99 – 2013.
271,31 – 2014.
231,24 – 2015.
215,43 – 2016.
176,90 – 2017.
Evo, prošlost. Kakva su vaša očekivanja za budućnost?

Iznose dividenti sam naveo iz razloga kako se ne bi pomislio da je podatak dividendnog prinosa od 10% točan (kako je u jednom ranije napisanom postu navedeno). Također, vidljivo je da smo svih ovih godina dobivali više novca nego što je ERNT zarađivao i razumljivo je da novaca na računu ima iz godine u godinu sve manje. Ne očekujem da će se 2014. godina i isplata približno visoke dividende skoro ponoviti, jer su poslovi, investicije i ugovori na "našem" tržištu ZND znatno smanjeni. Domaći poslovi s Vipom, katastrom, MUP-om RH, HT Mostar i BH Telocomom su manji poslovi…a tek kada se ponovo aktiviraju veće investicije u Azerbejdžanu, Bjelorusiji, Moldovi i Kazahstanu, možemo očekivati povrat na staru slavu. Predsjednica ERNT Gordana Kovačević puno očekuje od implementacije i prelaska na 5G mrežu koja bi se trebala dogoditi krajem 2018. g. a na nama je da imamo ili nemamo povjerenja u dionicu. Kolika će biti dividenda znat ćemo krajem ožujka ili početkom travnja i iznos se ne bih se usudio prognozirati. Za početak, pogledajte u izvješću koliko na računu ima keša. O svemu se možete informirati (poslovi, odluke, kalendar…) na erricsson.hr
Nekada smo imali live streaming godišnjih rezultata i objave dividende, nažalost već dvije godine tome nije tako. Imam dionice ERNT od 2008. i uz lako uočljive valove kretanja cijene, kupovinu i skraćivanje pozicija, držim da je dionica (unatoč brojnim hejterima i manipulatorima na ovom topicu) isplativa.

po mom sudu ovo je najisplativija dionica s obzirom nanovčanu dobit a i ne manje važno, sigurnost.

neće uvijek biti ovako.

New Report

Close