Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 182,26 | 127.034 | 697 | 182,00 | 183,50 | -0,82% |
može li mi netko reći ako bi danas kupio dionice Eriksona, dali bi bio upisan u knjigu diončara do 03.06, do kada je rok do kada se može dobiti dividenda, zahvaljujem na odgovoru unaprijed , pozdrav
Naravno, iako vam je pogrešan rok koji ste stavili. Nije 03.06. nego 08.06., sve iamte precizno na SKDD-u napisano
skdd.hr / registri / korporativne akcije / napredno pretraživanje / Oznaka VP /
Stisnete traži i izbaci vam aktualne stvari za tu dionicu, ovdje konkretno dobijete ovo:
Vrsta KA DIVIDENDA U NOVCU
Izdavatelj ERICSSON NIKOLA TESLA D.D.
Vrijednosni papir ERNT-R-A
Prijelazni vrijednosni papir ERNT-R-A
Konačni vrijednosni papir ERNT-R-A
Datum oglašavanja 16.04.2015
Datum utvrđivanja popisa 09.06.2015
Bez dividende/prava od 08.06.2015
Datum provođenja 19.06.2015
Datum isplate 19.06.2015
Od poboldanog datuma skinete dva radna dana i to je zadnji dan kupnje da bi imali pravo.
[/quote]
ValueWalk – Dali ste podatke za prošlu 2015. godinu.
Pazite da forumaši ne pomisle da su to datumi za ovu godinu.
12% veća dobit kvartala u odnosu na prošlu godinu
http://zse.hr/userdocsimages/financ/ERNT-fin2016-1Q-NotREV-K-HR.xls
Istina, nisam ni primjetio. Htio sam samo pomoći kolegi da zna gdje treba tražiti informacije jer očito je da je početnik kada to pita.
Za ovu godinu…
Zadnji dan kupnje za dividendu (T): 02.06.
Datum bez prava: 03.03.
Datum utvrđivanja popisa (namira T+2, samo radni dani se gledaju): 06.06.
Datum isplate: do 17.06.
Isprike Irdeto, sada ne bi smjelo biti zabune
lipanj naravno, ne ožujak… Ali bolje da više ništa ne pišem 🙂
Datum bez prava 3.03. ????
Bravo…(:
molim administratora da ne prebaci ovo pitanje u pravne savjete jer mi tamo nitko nije odgovorio , a pitanje je : kako se vodi kupnja i prodaja dionica po FIFO metodi i JOPPD obrazac , ako ima link za uputu zahvaljujem unaprijed na odgovoru , pozdrav
Evo ja sam malo istraživao i našao sam uputu porezne uprave kako se vodi i plaćaju porez od kapitalne dobiti na ovom linku pod točkom 2.2.5 u tekstu, sa time da se prema uredi vlade NN 102/15 ne plaća porez svakih 8 dana već jednom godišnje do 31.siječnja za prethodnu godinu, ulaz izlaz kupljenih dionica se obračunava po FIFO metodi , nije tu evidenciju potrebno dostaviti poreznoj upravi , osim u slučaju kada se umanjuje dobitak za gubitke onda se mora podnijeti FIFO evidencija i KD-G obrazac do 15.siječnja prethodnu godinu, u tom slučaju se mora podnijeti i porezna prijava, u tom tekstu je takođe i uplatnica sa brojevima računa na koji se plaća porez od 12% , neka me netko ispravi ako sam nešto pogrešno napisao, pozdrav!
http://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Prirucnici_brosure/Kapital__163.pdf