ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 09:38
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
182,00
910
5
182,00
183,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

pogledaj koliko je silnih stotina (?) milijuna kuna isplaćeno na dividende iz ZADRŽANE dobiti u zadnjih 4-5 godina pa onda komentiraj! dividenda je bila izdašna jer se dijelilo obiteljsko zlato koje je skupljano zadnjih 10 godina! toga više nema, sad što se zaradi, samo to će se dijeliti, a to će biti sitniš prema dosadašnjim dividendama!

I opet ponavljam,svake godine ista priča.Kako Vam više ne dosadi.Ne mogu ga sada naći,ali skroz isti post je bio prošle godine nakon dividende.Ali baš skroz isti. Nevjerovatno.

1350 kn. Toliko je koštala dionica ERNT pred godinu dana, u dan 30.04.2015.
Danas je jedva potegnula na 1040 kn.
I ovdje su se izgubili lijepi novci.
Razloga baš i ne vidim, oprostite mi.
Samo za iznos dividende isti iznos novca mora stajati u banci dulje od pet godina, / 1,75% je kamata na oročenu štednju/, ili se mora oročiti peterostruko veći iznos na godinu dana. ?????????
Sa druge strane, DDJH je po principu- zaraditi ćemo, časna riječ – potegnuo 75% naviše.
Nemam ništa protiv da dionica padne i na 700 kn. Prvi u redu za kupnju.
Ali je ovo čudan primjer da dionica sa redovitom i izdašnom dividendom / kada se samo sjetim one bijede koju je Adris dijelio godinama……. / u dvije godine izgubi 35% na cijeni, a ništa se nije promijenilo.

Evo riješio sam i posljednjih xx komada… ovo će još rasti ali ja sam onaj koji skida radije vrapca i ne žali golube.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Evo riješio sam i posljednjih xx komada… ovo će još rasti ali ja sam onaj koji skida radije vrapca i ne žali golube.
Ovdje je nešto veće od goluba.

neće uvijek biti ovako.

Da, slažem se. Kad sam vidio 10% divke na trenutnu cijenu uletio sam sa 100 kom i planirao i dokupiti ali što je uslijedilo je ZSE endem veći i od dubrovačke zečine a to je rasprodaja po 1020… cijena je sad na 1090 i potencijalno će ta razlika biti i veća. Tko je stotine i stotine komada rješavao po 1020 ne znam ali mnogo puta viđeno. Jednostavno suludo.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Možda netko tko planira kupiti za 700 kn kad padnu nakon isplate dividende kolega….. Ja po 1040 prodao jer sam mislio da je 1050 plafon, no očigledno je da sam mogao više stavit u džep. Jbg

Možda netko tko planira kupiti za 700 kn kad padnu nakon isplate dividende kolega….. Ja po 1040 prodao jer sam mislio da je 1050 plafon, no očigledno je da sam mogao više stavit u džep. Jbg

Zasto bi pala na 700 kad ce i sljedece godine biti soja za divku

To sam tako rekao 700…… Činjenica jest da će pasti poslije dividende, a oni koji toliko kom prodaju sada dok cijena raste očito imaju svoju neku logiku….

Ovdje je riječ o odličnoj kompaniji, bez sumnje.
No isto tako je činjenica da su oni presušili sa rezervama koje su godinama skupljali i zadnjih godina isplaćivali ogromne dividende.
Toga više neće biti, ovo je zadnja godina jer tih rezervi nema.

Vidljivo je da oni zarade nekih 60 kn po dionici godišnje, što je i dalje vrlo dobro, pa se u okvirima 3-4 % prinosa na tržišnu cijenu mogu očekivati buduće dividendne.

Dalje, njihoov poslovanje je stabilno iako imaju problema sa rastom jer ne uspijevaju već dugi niz godina povećati prihode.
Značajno je i ppovećanje broja zaposlenika prošlih godina, a i da je predsjednica Uprave prodavala dionice..

U potpunosti se slažem s Vama. Istina je sve oko dobiti i dividende. I zbog dividende sada tako raste. Gledajte, ja bih vrlo rado kupio poslije glavne skupštine po 800 kn komad, ali stvarno ne mislim da će sljedećih nekoliko god (barem 4 – ) dionica otići do 1600 kn (osim ako se neki masssssni ugovori ne potpišu)…. Po mome, opet se mora prikupljati cash u rezervi, a dividenda smanjiti…. To je moj stav, tko se slaže, slaže se, a tko ne, ne slaže se. Svatko je sam svoj gospodar.

800 kn ??? Bez obzira koju supstancu uzimate, prekinite sa tim ODMAH.

Zašto nikome nije palo na pamet da kompanija ERNT vrijedi minimalno 1300kn po dionici bez obzira na dividendu ili rezerve kojih ima ili nema. Podcijenjena je abnormalno kao i mnoge kompanije u RH koje realno vrijede puno više i koje će doći na cijenu realne vrijednosti. Neki kupuju upravo to a ne trenutnu dividendu il sl. Nakon divke nemora uopće pasti za 100kn a pitanje je do koje će cijene doći do skupštine. Dakle ima puno zanimljivih razmišljanja i razloga za kupnju.

neće uvijek biti ovako.

New Report

Close