ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 14:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,51
25.141
137
183,00
183,50
0,55%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Možda to što je P/E u branši u kojoj je Ericsson oko 15.

[color=black]Kad bi sve pameti svijeta na pijacu iznijeli svatko bi kupio opet svoju.[/color]

Omjer cijene dionice i zarade po dionici je svakako bitan parametar, međutim ovdje sam jako pesimističan. Prije nekoliko godina taj Vaš p/e je bio u jednom trenutku cca 1.500,00/18,00 preko 80 što je imalo smisla jer su tada imali skoro milijardu kuna zadržane dobiti i preko 500 Kn/dionici u novcima na računu. Danas nemaju ništa od toga osim nade da će početi zarađivati više i brže nego trenutno da bi trenutna cijena imala smisla a da ne velim što će biti nakon isplate ove opet prevelike dividende s obzirom na krvnu sliku.

lp,

atgr-tuho-adpl-jdgt-thnk-koei-rivp

zadržane dobiti skoro pa i više neće biti nakon isplate dividende, a ovogodišnja zarada ne vjerujem da će biti veća od 60,00 Kn/dionici. Imovine u drugim oblicima nemaju. Akumulirani novac otišao u Švedsku. Što bi trebalo opravdati cijenu veću od 500,00 Kn/dionici? Osim fondova, naravno.

lp,

interesantno… a od kuda zadržana dobit do sada, od kuda svake godine 10+% dividende a pretprošle i 30% …pa od kuda ta silna nepresušna dobit i to svake godine sve više i više a još i rusko tržište pod sankcijama?

…da nije zubić vila ili je sila u ernt toliko jaka da se dobit samo klonira ?

ajde milo, ne kenjkaj, samo dividenda je x3 koliko dobiješ na oročenju , dakle najmanje 3 godine se novci trabaju kiseliti u banci da bi zaradio ono što dioničar ernt zaradi godišnje…a neka se skinu sankcije rusiji a što očekujem još ove godine, e onda si se zahebo u procjieni očekivane vrijednost dionice za najmanje 1000kn a tada ti niti teške droge neće pomoći da se ublaži jad i zavist

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Pa nitko ne tvrdi da Ero ne zna zaraditi novac. Ja pišem o cijeni dionice.

lp,

e pa kolega bubanj, cijena i vrijednost su dva sasvim različita pojma, ono što je meni važno je vrijednost a ona iznosi onoliko koliko je netko spreman platiti što u ovome trenutku iznosi tek 1030kn i to zbog plitkoga i nelikvidnoga tržišta te hard-core kapitalizacije pbz od 35 000 kom i sasvim sigurno, ako pbz nije uspio sa istovarom 35K dionica srušiti vrijednost dionice ispod 940kn, neće niti dividenda od 100kn!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Tako je. Slično o cijeni i vrijednosti je kava u birtiji na Kozari Boku i na Cvijetnom. Nitko ne želi u Kozari Bok, a Cvijetni ima svoju vrijednost. No zanimljivo je kako onaj govori o cijeni dionice od 500 kn. Uvjek postoji netko tko se toga preplaši pa istovaruje dionice za manju lovu. Kolega neka onda čeka tih 500 kn da padnu i neka cijelu firmu kupi 🙂 . Moj stav je da je ova kupnja ispod 1000 kn bila jako dobra kupnja i da će nam se svima koji smo u tom trenu uletili lijepo isplatiti. Tek je početak godine, i već 100 mil ugovorima potpisano, žao mi je samo što nisam imao više love da kupim još.

Onaj govori o cijeni koja je za njega prihvatljiva nakon isplate dividende. Ako za Vas vrijedi više – to je ok. Na toj cijeni ću sigurno ponovno ući u suvlasništvo. A o cijenama, vrijednosti, sentimentu, valorizaciji, fundamentima, vlasničkoj strukturi, tehničkoj analizi i drugim stvarima s Vama ne mogu raspravljat, naime prezeleni ste za takvu tematiku. Dok je takvih poput Vas i fondova koji se daju nakiti trenutno preskupim papirima ja sam sretan. Napominjem da sam dugogodišnji dioničar Tesle i sigurno ću to ponovno postati dok cijena dionice dođe na nivo koji mi je prihvatljiv. Trenutno tražim pravog kupca, nekog poput Vas.

lp,

Može, ako je cijena ispod 1000 kupujem

@bubanj,
Ti trenutno tražiš kupca poput nas.????
Malo smanji javnu prepotenciju (preseravanje) i nemoj ljude omalovažavat na ovaj način.
Klikni mišem i riješi se muke (ernt)😊

I danas dolazimo do onoga kad nitko realan ispod 1048 ne želi prodavati jer dionica ima visok potencijal rasta.

Bubanj, sve si u zadnjih par postova ovdje tocno napisao. Za mene je riskantna vec dvije godine uz cijenu i fundamente koje ima. Nisam bookvan, ali ernt postaje ekstreman slucaj, pa cijenu moze drzati ova dobit ako ostane takva, a i ne mora. Na tu sadasnju neizvjesnost treba dodati i rizik da trigger za jace poskliznuce u buducnosti bude ili manja dividenda (npr. samo iz lanjske dobiti, sto ce kad tad doci) ili pad dobiti (npr. ako se dobit opet nakaslje kao 2010. i 2011. a nema booka za padobran).

Hvala Doktore Zlo!

Vidi se da se razumijemo i da imamo iskustva. Neki će naučiti prije ili poslije, najverojatnije na svojim greškama, na tuđima će samo učiti.

lp,

New Report

Close