Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 182,00 | 910 | 5 | 182,50 | 183,50 | 0,00% |
Bit će da sam bio u pravu, skok se već vidi, a najvjerovatnije sam i malo rekao 1080…
Zato treba dokupiti još, ovisno o raspoloživoj količini novca…. Kad je s Bosnom na cca 20 mil kn potpisan ugovor, došle su do 1045…., ne vidim zašto sad ne skoče bar do 1080 minimalno…. A netko je jučer po 990 ili 995 odjednom kupio 500 kom…..
Kolega probaj pogledati sva kretanja dionica na Crobxe-u..i sve će biti jasno..dionice koje ništa ne obećavaju..RASTU ! Ero se uspio probiti sa rastom uz 500 dinica koje su otišle..kamo?
Moje mišljenje je da ”čudno” rastu dionice takvih firmi (DDJH naprimjer), dok RIVP ne raste tako, a rezultati sve bolji.., nazovimo to takvim…. Svaki ugovoreni novi posao mora rezultirati rastom vrijednosti dionice… Kamo je tih 500 dionica ernt otišlo, stvarno ne znam, no svaka po meni barem kupnja istih ispod 1000 kn je jako dobra kupnja. Sada tržište ”smrdi”, no moj stav je da će je sada ispod 1050 prodavat samo onaj tko mora iz nekih razloga.
Prošle god je u travnju bila, a sjednica početkom lipnja, zar ne???
Divka 10% na trenutnu cijenu, još malo pa će u minus, bome mi nismo normalna nacija 😉
Dividenda je izdašna, nema što. Ali zašto vas ne brine konstantno smanjivanje stavki iz rezerva i zadržane dobiti uz BV od 230 kn.
Još malo pa će se početi zaduživati da vama isplati dividendu koliku vi želite.
Zar ne bi bio znak odgovornog upravljanja firmom isplata dividende u nekim konzervativnijim okvirima?
Očekivano visoka dividenda, čak i iznad očekivanja.
Međutim iako sam pobornik dividendnih dionica, ovdje je toliko isplačeno dioničarima, poglavito šveđanima, da od kapitala tvrtke neće ništa ostati tj. od zadržane dobiti i rezervi.
Zadržana dobiti i rezerve su ca 131 kunu od čega velika većina ide sada u dividendu ( ovih 100 kuna ).
Ovo je zadnja godina da ide ovakva dividenda, a onda se treba boriti sa cijenom ( veliki ) ..
lp
divka cca 10% od prosječne u zadnjih mjesec dana-porez i ostane 8,8% . Tko je još dijelio toliku divku?
Očekivano visoka dividenda, čak i iznad očekivanja.
Međutim iako sam pobornik dividendnih dionica, ovdje je toliko isplačeno dioničarima, poglavito šveđanima, da od kapitala tvrtke neće ništa ostati tj. od zadržane dobiti i rezervi.
Zadržana dobiti i rezerve su ca 131 kunu od čega velika većina ide sada u dividendu ( ovih 100 kuna ).
Ovo je zadnja godina da ide ovakva dividenda, a onda se treba boriti sa cijenom ( veliki ) ..
lp
Pitanje: trebamo vidjeti iz kojih godina će zadržana dobit biti dijeljena. Možda ne padne pod porez?