Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 181,84 | 88.373 | 486 | 181,50 | 182,50 | 0,00% |
@ceha,
jeste li sigurni u to?? Meni se čini da je to samo bio prijedlog, tj. da će se uvesti…. Nisam siguran….
Još malo pa neće uopće biti povrata poreza, samo plaćanje državi. Ali bitno nam je da ERNT popravlja svoje poslovanje i da će i dalje dijeliti dobre dividende.
PS: cijena i nije pala na željenih 900. Čak će i prije na stare cijene negoli sam se nadao.
interesatno kako ljudi ne primjećuju da se ovdje trenutno (bez većih poslova) događa isti scenarij (ili još gori) kao i s HT-om. dobijete dividendu a vrijednost dionice sve manja i manja. A ovdje postoji još jedan gadan problem raste zaduženost (i to da bi isplatitili dividendu). jeb… prodao ja prije godinu dana ili sada skoro dođe na isto ili još gore (ako računamo da su i porezi umanjili djelomično dividendu). Ni vrit ni mimo. Nisam računao ali onako odoka možda su ljudi koji su kupovali po 1500-1650 i na gubitku kad se sve uzme u račun.
trenutno (bez većih poslova) događa isti scenarij (ili još gori) kao i s HT-om….
Vidiš u tom je razlika jedan veći posao i sve se mijenja.
Nisu svi ulazili po 1500-1600 ima nas koji smo tu i duže. Moj prosječni ulaz u ERNT je oko 970 kuna (veljača – ožujak 2009) pa razmisli koliko sam u plusu sa ovom dionicom.
e sad je pitanje gdje oni mogu dobiti veći posao. Skoncentriranošću na zemlje bivšeg SSSR u zadnje vrijeme jako teško mogu dobiti veliki posao. Na prostoru ex. juge da se na glavu postave ne mugu dobiti veliki posao jer i nisu u pitanju velika tržišta. I što im ostaje a baš si i nisu dali truda (ili tako švedi žele) za ostala tržita.
Samo predugo čekanje u jednoj dionici ovakvog tipa baš i ne daje kvalitetne rezultate. Zanimljivo da na ZSE ima i jefitinijih dionica koje daju istu sličnu dividendu (nešto manju) a koštaju prema nekim pokazeteljima i do 60 puta manje od ERNT-R-A.
Samo predugo čekanje u jednoj dionici ovakvog tipa baš i ne daje kvalitetne rezultate.
Dobar si.
Radi lakšeg računanja (bez poreza i prireza koji je uveden 2013 ispravite me ako griješim) dividende ERNT -kako slijede:
2009 -70 kuna, 2010 -120 kuna, 2011 -190kuna, 2012-170 kuna,2013 -170 kuna,
2014 -320kuna, 2015 -90 kuna
Ukupno isplaćeno 1130 kuna – kupljene prosjek 970 kuna
U šest godina povrat više od 100 % + 200 kuna kupoprodajne cijene
Stvarno loši rezultati [emo_smijeh] ZSE je stvrno krcat ovakvim dionicama
ah sad gledamo iza ja sam rekao da je prošla godina bila prelomna po tom pitanju [emo_smijeh] naravno tad sam izašao. Ne vidim da sam išta izgubio s tim, nego sam na drugoj isto takvoj dividenduši zaradio i na dividendi i na rastu cijene. oćemo dalje pratiti pad cijene meni ni iz džepa ni u džep. [emo_smijesak]
naravno tad sam izašao….. oćemo dalje pratiti pad cijene meni ni iz džepa ni u džep. [emo_smijesak]
Ako nemaš interes za ovu dionicu ne vidim razloga da joj pratiš cijenu.[emo_namigusa]
Ali bilo bi lijepo kad bi pala da se ponovno povoljno uđe i u tom slučaju nešto bi s našlo i u džepu. [emo_smijeh].
pa naravno da to čekam zato i pratim [emo_smijeh], samo ovaj put nebu po svemu sudeći dno cca 900-1000 nego niže koliko ne znam (naravno uz ogradu ako ne dobiju veliki posao)
pa naravno da to čekam zato i pratim [emo_smijeh], samo ovaj put nebu po svemu sudeći dno cca 900-1000 nego niže koliko ne znam (naravno uz ogradu ako ne dobiju veliki posao)
Kako znate da ići niže od 900?