randopph po koliko si ih prodao nakon ex daya 1320 ? 40 dana poslije moglo se prodati i po 1500. No nema Veze
Ove godine je dividendni prinos bio cca 20 % !!!
Dajte mi još koju dionicu na primjer koja ima takav prinos. i onda se čudimo što se kasa ispraznila. Možda ove godine neće biti izdašne dividende kao prethodnih godina ali biti će za godinu dvije.
Buregdžije zaboravljaju na osnovnu činjenicu da ERO zna i može zaraditi novac a time i napuniti kasu. Strpljen spašen
Ovdje redovito imamo dežurne katastrofičare koje sad odjednom pljuju po ovoj dionici dok zarađuju 10 lipa po dionici na Dalekovodu, Ingri, IGH, Diokiu; ja ih pitam koliko je vrijednost tih dionica ako biste za njih primijenili iste kriterije kao za ERU ?
Imam Veći broj dionica ERNT
arijes
daleko do toga da ero ne vrijedi. i nakon Q1 (ili godišnjeg) se vodila slična debata. iako je to sektor koji vrlo brzo zarađuje lovu, trend pada prihoda a posljedično i dobiti nije nikako dobar znak!
44% manja dobit a dionica pala 3%, only on zse.
Na ovu glupost mogu samo napisati : porast dobiti više od 100% i rast dionice 1,7 posto !!
Burekđije i ostala ekipa niti se logikom ne zapitaju zašto je promet prilikom kupnje ( veliki igraći ) bio milijunski a sada dionica pada na broju od 150 dionica. PLJUC !
nažalost iskustva nas “starih” Teslaša govore d s njom ipak treba “nježno”.
Treba se sjetit 28.07.2007 4.200 kn promet 5.000,000 pa 28.11.2007 PLJUC -40%(2.520kn) a promet 13.600,000.Pouka? Zakljucite sami.
Inace imam dionice ERNT a i prodao sam dio na dan “D”.[emo_beztona][emo_naivan]
…i to upravo zbog 2007 i straha u kostima a ne dana “D”
Evo jednog novog zanimljivog bloga i još zanimljivije FUNDAMENTALNE ANALIZE ERNT-a: http://crobex.wordpress.com
Sory…ali ove “naše” igre oko ERNT na burzi su u najmanju ruku smješne..
Poslije FUNDAMENTALNE ANALIZE ERNT ona raste doduše mizernih 80 dionica a od toga
78 dionica lik kupuje po 1400,00 kn…a i lik prodaje po 1.400,00 78 dionica[emo_vrtimise]
Sory…ali ove "naše" igre oko ERNT na burzi su u najmanju ruku smješne..
Poslije FUNDAMENTALNE ANALIZE ERNT ona raste doduše mizernih 80 dionica a od toga
78 dionica lik kupuje po 1400,00 kn…a i lik prodaje po 1.400,00 78 dionica[emo_vrtimise]
pa slobodno meni prodajte vaš portfelj po 1350 ako vas žulja što je cijena 1400, nema problema, javite se na pm 🙂
Mislim da ćete uskoro moći kupovati po 1350 kuna,samo treba bit strpljiv,ero se nije baš proslavio objavom rezultata,očekivali smo oko 30% manju dobit ali ovo nas je sve iznenadilo.
Sory…ali ove "naše" igre oko ERNT na burzi su u najmanju ruku smješne..
pa slobodno meni prodajte vaš portfelj po 1350 ako vas žulja što je cijena 1400, nema problema, javite se na pm 🙂
[/quote]
Poštovani! Ništa niste razumjeli u mom komentaru..Bojazan o napuhavanju ove dionice, kao što navedoh mi se uvuklo u kosti …a daj bože da ona raste i raste pa da dođe i na 1700..1800 tržišne cijene pa da je to i 110% naspram
knjigovodstvene cijene.
Ali balon ..balon mene brine jer meni je ta dionica uvijek bila dugoročna investicija.I nisam s njom kalkulirao..uostalom svi moji postovi (ako se potrudiš) govore tome u prilog. Mene brine “balon” i iskustvo s tom vrijednosnicom koje se ne mislim odreći.
Tako da prenosim svoje mišljenje na mjestu u kojem se i “raspravlja” o takvim stvarima.
Dakle mislim da tvoj cinizam i pomalo primitivno sti bi odlično sjele na drugim forumima…bez ljutnje molim.
Kolega Idvi, makar ste me prozvali primitivcem ja se ne ljutim, a sto se tice balona…slozio bih se sa vama da je bilo ikakve euforije na ovoj dionici, a ne upravo suprotno, spominjete povijest ? Samo podsjecam
Rostelekom, pisljivih milijardu kuna u jeku najvece krize, a dionica niti ne mrdne nego jos padne nakon par dana, i sami znate kolko je frustrirajuce bilo procitati vijest tipa : ” novi ugovor sa bla bla vrijedan 40 milijuna kuna ” i dionica padne ??!! Padne taj isti dan, sami smo svjedoci pravih balona na zse koji lete u nebo ( doslovno ) kada neki drugorazredni politicar spomene gradnju …, nema tu balona, dobit je 40 posto manja, ali naglasak je na DOBIT, a ne gubitak, sto se tice dividendi, zar mislite da su velki igraci toliko tupasti da ocekuju ponovno 320 kuna divke ? Naravno da ne, ali ocekuju transparentno i odgovorno poslovanje sto im osim ericssona jos pruza na Zse samo par dionica…
Ima jos “caka” ali ih ne namjeravam dijeliti po webu, za one koji se trude mogu samo natuknuti da puno puta procitaju izvjesce, puno puta i neka razmisle o svakoj stavki desetak minuta….biti ce im jasnije neke stvari, marze, dobit i sl.
Ispricavam se ako ste kolega moju primjedbu na “pomalo primitivizma” shvatili imalo negativno.
Naime na imalo ozbiljnom forumu a ovaj smatram da jest…jednostavno me izivcira
sistem zeka-peka ili fore zafrkancije ono: ja tebe ti mene…!
Mozda to i treba malo da nas “oraspolozi” i..naravno ne znaci da sam u pravu.
E..ovakva rasprava mi godi ilti odgovara kao Vas drugi post.
Jer morat cete priznat da ima puuuno foruma za zeke.
A i one spike me bace iz takta: kao ja znam nesto ali to necu podjelit s vama..
pa sto onda pises po forumima ..gledaj se u ogledalo i razgovaraj sam sa sobom[emo_cool]
Javite mi se negdje posle Vel.Gospe sa ovom temom pa cemo prijateljski popricat i sloziti balonćiće.[emo_namigusa]
Lako vas je onda izbaciti iz takta sto implicira da mozda dionice i nisu sretno rjesenje za vas kolega..a sto se tice Gospe, ne brinite se oko mojih “balona” jer svaki pad vrlo dobro pratim i izadjem jacim portfeljem…mogao bih predavati ovu dionicu koliko sam unutra…
Nista ja ne impliciram, ali o tome niti sada ne pisem zbog vasih bezvezarija o ogledalu i sl ( stvarno ccc…) nego zelim da sto vise dionicara skuplja puno vise informacija o dionici u koju je ulozio svoje novce…sto vise znanja=manje manipulacije.