Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,05 | 41.736 | 228 | 181,50 | 183,50 | 0,00% |
ERNT u 2013 ostvario 340 milijuna kuna prihoda na domaćem tržištu.
Istovremeno, ukupni prihodi od cjelokupnog izvoza iznose milijardu kuna.
Podaci dostupni na http://www.ericsson.hr/godisnji-izvjestaj-2013
U konstantno turbulentnim vremenima (kriza hipotekarnih kredita SAD -> EU, kriza u domaćem okruženju, problem Rusija-Ukrajina…) ERNT se pozicirao na tržište tako da u slučaju podbačaja jedne tržišne grane, ostale izguraju dobre poslove.
Samo konstantan rad na više frontova donosi disperziju rizika i sigurost kakva je u ERNT. Malo je takvih kompanija u našoj državi.
Meni se čini da je netko krivo shvatio staru vijest koju je kolega samobor1(iz nepoznatog razloga) stavio na prošloj stranici [emo_smijeh]
onaj tko je krenuo odmah na otvaranju s kupovnim nalogom od 1000 komada (1,32 milijuna kuna!!) sigurno ne nasjeda na stare vijesti nego izvjesno zna za nove za koje mi još ne znamo
[/quote]
Šta se tako uzbuđujete? Ja imam ERNT,meni je svakako ok da raste. Samo sam se malo šalio.
Iduće godine pred dividendu moguće da dotaknemo i 2000 po komadu, s obzirom da je u teška vremena radila dobro i dijelila izdašne dividende. Ova firma je jedna od respektabilnijih u RH. S obzirom na djelatnost kojom se bavi može samo rasti.
Svatko onaj tko je uzeo dividendu, sačekao da dionica potom padne, dividendu opet uložio u dionicu po novoj cijeni – dobro je napravio.
Iduće godine pred dividendu moguće da dotaknemo i 2000 po komadu, s obzirom da je u teška vremena radila dobro i dijelila izdašne dividende. Ova firma je jedna od respektabilnijih u RH. S obzirom na djelatnost kojom se bavi može samo rasti.
Gotovo je s velikim dividendana , isplatili su sav akumulirani novac koji su imali jos iz “zlatnih vremena”. Ako ostane trenutno poslovanje eventualne buduce dividende ce biti od 20-40kn , jedino ako ne ogluce ici na smanjenje temeljnog kapitala i isplate tog kapitala dionicarima sto bi bio zadnji cavao u lijesu ERNTa.
Gotovo je s velikim dividendana , isplatili su sav akumulirani novac koji su imali jos iz "zlatnih vremena". Ako ostane trenutno poslovanje eventualne buduce dividende ce biti od 20-40kn , jedino ako ne ogluce ici na smanjenje temeljnog kapitala i isplate tog kapitala dionicarima sto bi bio zadnji cavao u lijesu ERNTa.
[/quote]
koja ingenioznost u ovome postu…Mora da se u Ericssonu trgaju za tvoj CV kako bi im napokon uredio riznicu i sredio poslovanje…ako je ovo zadnji čavao, koji je molim te onda predzadnji ili onaj još prije ….” obožavam ” dvije vrste, a to su 1. Drhtavci sa svojim drhtavim ručicama kojima sam btw jako zahvalan jer sam si na račun njih podebljao par puta Eru za siću, a drugi su mi zavidnici koje me jednostavno zabavljaju, ali i zavidnicima sam zahvalan, jer utjeću na drhtavce pa je opet meni dobro 🙂
slaže se bid opet prema više …dakle idemo dalje …pitanje je dokle jer je sad ovo malo neuobičajeno …nisu dosad odmah dizali nego tek nakon nekog vremena …bumo videli ….
Gotovo je s velikim dividendana , isplatili su sav akumulirani novac koji su imali jos iz "zlatnih vremena". Ako ostane trenutno poslovanje eventualne buduce dividende ce biti od 20-40kn , jedino ako ne ogluce ici na smanjenje temeljnog kapitala i isplate tog kapitala dionicarima sto bi bio zadnji cavao u lijesu ERNTa.
HaoRen,
neobicno ponasanje cijene zadnjih dana na ernt, kao da ce dobit u ovoj godini bit 150 kn po dionici.
neobicno mi je i pojavljivanje ingra likova na temi, ipak je ovo dobro poduzece, valjda ih je privukla zadnja dividenda.
Platinasti ključ za Ericsson Nikolu Teslu
http://www.ericsson.hr/20140604-platinasti-kljuc
evo nas skoro na 1400 kn…a puno njih se hvalilo neki dan kako su dobro prodali na 1300 kn pa će sad kao kupovati na 900 kn [emo_plazi]
evo nas skoro na 1400 kn…a puno njih se hvalilo neki dan kako su dobro prodali na 1300 kn pa će sad kao kupovati na 900 kn [emo_plazi]