Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 182,00 | 910 | 5 | 182,00 | 183,50 | 0,00% |
vidimo da je jako puno forumaša izašlo na 1600 prošlih dana i jučer na 1300 kn, što je odlično. što manje malih ostane u dionici to bolje
23.09.2013.
Nakon što je Ustavni sud u travnju ove godine obustavio primjenu izmjena Zakona o porezu na dohodak koji je propisao retroaktivno oporezivanje dohotka na dividendu za iznose veće od 12.000 kuna godišnje iz zadržane dobiti ostvarene prije stupanja zakona na snagu, isti je dana 18. rujna donio Odluku o obustavi retroaktivnog oporezivanja dohotka od dividendi i udjela u dobiti.
Da li se plaća porez na dividendu ili ne ?
EVO, prilike da HANFA nešto odradi na tržištu…
Mene bi zanimalo, koja financijska društva su po najvišim cijenama kupovala
dionicu ERNT , a koja društva su im po tim cijenama prodavala….
Jer, ovako ispada- da su dionice po najvišim cijenama kupili fondovi, od
prodavatelja- brokera , zaposlenih na tim istim poslovima….koji su
tu istu dionicu- po najvišim cijena prodali iz vlastitih portfelja….?!
Možda me niste skužili ali ja pitam za izvanrednu dividendu to jest 300 kuna iz zadržane dobiti da li se na to plaća porez pošto je Ustavni sud u travnju 2013 obustavio primjenu izmjena Zakona o porezu na dohodak koji je propisao retroaktivno oporezivanje dohotka na dividendu a na preostalih 20 kuna znam da se plaća
podliježu oporezivanju
nisam baš siguran u to što tvrdiš….vidjet ćemo kod isplate
Da li podliježu ili ne porezu i prirezu nisam siguran, a da mi 10.000kn sigurno ostane u džepu izašao sam van na 1616.
Ha ha Goblyn majstore 🙂 slazem se, sto manje korova u dionici svima ce biti bolje, nije Ero za kokosare
Ljudi da niste u nedoumici,plaća se porez na cijelu dividendu,s tim da se povrat traži za 12000 kuna što je neoporezivo.
Pozdrav ekipi ovdje, nisam prije 5-6 godina volio ovo dionicu sada mi je puno draža.
Ovdje gledam dvije stvari, koliko vrijedi jedan stručnjak iz ERNT-a po MCAP, malo više od milijun kuna. Po meni je to premalo. Kolika je vjerojatnost da Šveđani prodaju ovaj svoj dio Kinezima zbog tržišta na istoku. Po meni veća od 0%, Siemens je svoje hrvatske inžinjere frknuo Francuzima, tako da ne bi bio presedan da ovi nešto slično učine. Pogotovo ako im se počne događati odljev stručnjaka u EU.
Oni imaju dugogodišnju politiku isplate dividende, dakle vjerojatno su pozapošljavali ovdje sve što su mogli i nisu znali što bi drugo s lovom.
Što ako se trend okrene i krenu gubiti radnu snagu, po meni će to oni frknuti najboljem ponuđaču dok se još može. Ovo je naravno čista špekulacija čija je vjerojatnost minimalna, ali eto meni zanimljiva.