ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.11.2024. u 11:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,46
22.932
125
183,00
184,00
-0,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Jeste li vi svjesni da je ERNT sada na preko 5x BV, da mu je BVPS oko 210 kn?

No ako je vama jeftino na burzi na kojoj ima urednih firmi na 0,5xBV kupovati firmu na preko 5xBV i osjećate se sigurnim u njoj, ispričavam se na smetnji.

Hvala sto si nam otvorio oci. Idem sad prodat ernt pa cu kupit BLJE koje je na 0,35xBV. Ili VPIK na 0,25xBV.

Kada nemas nista pametno za reci, mudro je sutjeti.

da, i? ovo mi je najbolje kad se netko kod visokotehnoloških kompanija koje prodaju prvenstveno znanje svojih stručnjaka uhvati BV-a kao glavnog pokazatelja za skupo/jeftino! pa nije ovo brodar gdje se vrijednost dionice mjeri prema BV/NAV [emo_smijeh]

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

Tehnološke kompanije se trže i po nekoliko desetaka BV.
To je sasvim nebitno za ovu dionicu i ovu branšu budući kako se intelektualni kapital ne može izmjeriti.
Ja niti prodajem niti kupujem na ovim razinama.

Ukoliko padne ispod 1.000 kn, tada ću je definitivno kupiti. Iznad 1.100-1.200 kn trenutno ne namjeravam dati za dionicu ERNT jer ne znam koliku će dobit generirati idućih godina. Malo ću se strpiti i vidjeti kuda sve to ide.

Inace, kompanija je i vise nego li odlicna. Samo najbolje mislim o ENT.[emo_palacg]

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Financijski pokazatelji ERICSSONA NIKOLA TESLA 2010-2013.
Da na forumu nebi bilo samo “puno jalove priče” u privitku vam evo šaljem brojke kojima bi ste trebali i mogli vjerovati!
Značenje:
Zeleno – Odlično
Žuto – Podnošljivo
Crveno – Loše

Svi smo mi špekulanti samo to neki rade na duže a neki na kraće staze !
Pozdrav svima.

možeš li staviti i procjenu za 2014 s recimo cca 200-250 milja manje keša (isplaćena dobit umanjenja za recimo procjenu dobiti u 2014). Čini mi se da bi dosta tih pokazatelja trebalo promijeniti boju.

ceha…a možda i nema….zašto nebi veliki držali cijenu???

A BALVANA!!! :) :) :)

a zašto bi, kad skrbnički zabe ima rasprodaju još od objave dividende, sad je već dospio na 10 mjesto, a zanimljivo da je kupio većinom skrbnički pbz-a

@ceha
skrbnički zaba je rasprodavao na 1600 kn…to ne znači da i cijenu od 1300 kn smatra dobrom za prodaju.
dapače, možda sada krene u kupnju?
možda je ovih 800 komada na 1250 kn njegovo?

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

Fascinantno kako im nije neugodno. Čista nekultura i nepristojnost. Došli ste ovdje cmoljiti jer vam cijena nije dovoljno pala, a prodali ste prije dividende pa ste ostali malo kraći od dvidiende, ali ni to vam nije dovoljno. Valjda bi najsretniji bili kad bi mogli kupiti po 150kn pa da im cijena onda naraste u 2 dana na 5.000,00kn, pa prodaju, pa opet tako svakih 5 dana. Lako je tako kad ljude ne moraš u oči gledati.

da prodavao po 1600 sa uključenom dividendom, a ostatak ima dividendu u sebi i zašto bi mu bilo i dalje problem prodavati po recimo 1200-1300 jer je na istom.

Nije mi nešto jasno. Ako ja danas prodam dionice, neću imati 3. lipnja dionice na računu… Znači da nemam pravo na dividendu ili..

vlatko4, meni je sve zarada ako ću eru ponovno kupovati do 1360 (ako gledamo samo dividendu), da ne govorim da sam eru imao kroz zadnjih 7 godina gotovo stalno

moje zadnje kupnje ere pretprošle godine po 10xx, 9xx, pa veći dio prodan u periodu dividende prošle godine, pa prošle godine po 14xx, pa po 13xx. sve ti je to prodano po 16xx. Zapitaj se zašto nije skočio više na objavu ovakve dividende? Prodavano po cca 20% prinosu na dividendu nije li to sumnjivo?

Jednostavno ti cijenu iznad 1100-1200 smatram preskupom za sadašnje poslovanje ere (prošle godine cca nekih 108 kuna po dionici dobit, tako da i ovih 1100-1200 optimistično s obzirom na situaciju na tržištu i rezultat prvog kvartala). A ima ih još koliko vidim jer nije ovaj promet nastao samo tako. Sad tko ima pravo pokazaće vrijeme.

No ako je vama jeftino na burzi na kojoj ima urednih firmi na 0,5xBV kupovati firmu na preko 5xBV i osjećate se sigurnim u njoj, ispričavam se na smetnji.

Hvala sto si nam otvorio oci. Idem sad prodat ernt pa cu kupit BLJE koje je na 0,35xBV. Ili VPIK na 0,25xBV.

Kada nemas nista pametno za reci, mudro je sutjeti.
[/quote]

Napisao sam UREDNIH firmi. BLJE i VPIK ne ubrajam u takve.

da, i? ovo mi je najbolje kad se netko kod visokotehnoloških kompanija koje prodaju prvenstveno znanje svojih stručnjaka uhvati BV-a kao glavnog pokazatelja za skupo/jeftino! pa nije ovo brodar gdje se vrijednost dionice mjeri prema BV/NAV [emo_smijeh]

Naveo sam BV najviše kao argument da je najvjerojatnije gotovo sa velikim dividendama, jer se BVPS ispuhao sa 900 u 2009. na sadašnjih 210.
Slažem se da je kod tehnoloških firmi nematerijalna imovina ta koja generira zaradu, pa je BV manje bitan pokazatelj. Međutim kao što rekoh držim da je ova razina cijene uglavnom posljedica dividendi na koje su se ljudi navikli i moguće da ih očekuju i u budućnosti.
Ako iduće godine dividenda bude 20kn, zarada po dionici 60-90kn, a BVPS 250-300kn vidite li i dalje ERNT na 1300 kn?

A da sagledamo i širu sliku. Koliko dugo traje bull market vani? Koliko je prosječno trajanje bull marketa? Kako se tehnološke dionice ponašaju u bear marketu, pogotovo one koje su značajno iznad svog BV-a?
Odmah da kažem, nemam točne odgovore na ova pitanja, ali ja bi ih sebi postavio da mislim kupovati ERNT na 1300 uz sve ostale parametre kakvi jesu.

Nemam namjeru značajnije se angažirati u ovoj raspravi jer ne pratim ERNT. Iz istog razloga moguće i da posve griješim, naime možda ERNT budućim zaradama i opravda ovu cijenu.

Krenuo sam ovo pisati iz uvjerenja da je glavna podrška cijene ERNT isplata visokih dividendi na koje su se svi navikli, a koje jednom moraju presušiti. Uvjeren sam da je ovo bila zadnja visoka dividenda i da će iduće biti ispod 100 kn. Zanima me šta će se u budućnosti zaista desiti sa dividendom i cijenom, a sad kad sam ovo napisao bit će mi zanimljivije pratiti. Sretno svima!

New Report

Close