Evo podsjetnika…
Zadnji dan za Odluku o Dividendi – Last Divedend Day Četvrtak, 29.05.2014
Datum stjecanja dionice bez prava na dividendu – Ex Dividend Date: Petak, 30.05.2014
Krajnji datum uknjižbe dionica u SKDD s pravom na dividendu: Utorak; 03.06.2014
Datum isplate dividende po odluci skupštine dioničara: Utorak; 17.06.2014
Financijski pokazatelji ERICSSONA NIKOLA TESLA 2010-2013.
Da na forumu nebi bilo samo “puno jalove priče” u privitku vam evo šaljem brojke kojima bi ste trebali i mogli vjerovati!
Značenje:
Zeleno – Odlično
Žuto – Podnošljivo
Crveno – Loše
Svi smo mi špekulanti samo to neki rade na duže a neki na kraće staze !
Pozdrav svima.
..uglavnom kretanje na burzi očekivano…ali i pokušaj rušenja da se dokupi prije 28.05. Naravno, moje mišljenje.!
..uglavnom kretanje na burzi očekivano…ali i pokušaj rušenja da se dokupi prije 28.05. Naravno, moje mišljenje.!
..po mojem sad slijedi lagani rast poslije ovog malog poniranja do 29 tog..;) a onda je sve moguće..a najviše stara provjerena metoda!
Evo podsjetnika…
Zadnji dan za Odluku o Dividendi – Last Divedend Day Četvrtak, 29.05.2014
Datum stjecanja dionice bez prava na dividendu – Ex Dividend Date: Petak, 30.05.2014
Krajnji datum uknjižbe dionica u SKDD s pravom na dividendu: Utorak; 03.06.2014
Datum isplate dividende po odluci skupštine dioničara: Utorak; 17.06.2014
onda će biti zanimljivo u petak na ernt;) kako oni to većinom
stave na crni petak, Ima tu simbolike , a pogotovo narodna poslovica ! ne započinji i ne završaju posao petkom, nećeš imati sreće!”[emo_smijeh]
Iz aviona se vidi da netko pokušava rušiti cijenu.
potpuno si u pravu, na prodaji je na 1586 kuna danima stajao 500H nalog i stiskao cijenu prema dolje, ali kad je vidio da se danas pojačano skidaju nalozi s prodaje, brzo je nestao! da mu je cilj doista bio prodati, ostao bi da ga pokupe, a ne zbrisao iz straha da ne ostane bez dionica!
znači, danas je zadnji dan za kupiti ERNT i dobiti 320 kn dividende?
Koja fantazija tjera kupce da kupuju preko 1300 kn?
Kad vidim ovako nešto zažalim što još nisu omogućili shortanje na zse. Jeste li vi svjesni da je ERNT sada na preko 5x BV, da mu je BVPS oko 210 kn?
Čisto sumnjam da će im zarade po dionici prelaziti 90-100 kn po dionici.. a dividenda? Pa, ako isplate dogodine išta više od 150 kn po dionici, onda su čarobnjaci. Očekujem manje od 100 kn dividende.
Ipak da dodam još da ERNT samo površno pratim pa moguće da podcjenjujem mogućnost zarađivanja, ali uvjeren sam da je ova cijena u prvom redu odraz dividendi i zaista mi nisu jasni oni koji od firme sa BVPS oko 210 kn i dalje očekuju velike dividende? Usput, BVPS je na kraju 2009. bio 900 kn. Isplatama izvanrednih dividendi spao je na ovih 210.
Stoga, ja bih rekao da se krčag koji ide na vodu dok se ne razbije, razbio. Dakle nema više (velike) izvanredne dividende, a redovna sve ove godine iznosi 20 kn, pa razmislite malo o tome.
No ako je vama jeftino na burzi na kojoj ima urednih firmi na 0,5xBV kupovati firmu na preko 5xBV i osjećate se sigurnim u njoj, ispričavam se na smetnji.
zaista nevjerojatno da cijena dionice nece ici ispod 1300 kn. Mislim da bi svim kupcima trebalo biti jasno da je ta cijena previsoka i da ce imati upitan racun isplativosti. ERNT u ovim trenucima nema te fundamente da drzi tu cijenu na exdividend dan. Logicnije i realnije bi bilo da se danas cijena vrti izmedju 1250 i 1300, a u pon i uto ili stagnira ili pada za 1,2 stupnja na dan. Prodavaci drze tako visoku cijenu samo zato sto bedasti kupci skupo kupuju sto ce im se obiti o glavu kasnije.
Pozdrav, Petar