Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 182,26 | 127.034 | 697 | 182,00 | 183,50 | -0,82% |
Dobra je ovo kompanija. Svi mi to znamo.
Srecom u nesreci, vec su zavrsili najvazniji posao u Rusiji za Rostelekom, tako da potencijalne sankcije Rusiji nece toliko puno utjecati.
Vjerojatno ce nakon DD pasti za iznos dividende. Mozda i vise. No pitanje je koliko ce tada vrijediti.
I najbitnije od svega, mislim kako nijedan dugorocan investitor nije bio, nije, niti ce biti u minusu s ERNT jer ce dionicu tijekom godina kroz dividende isplatiti. Samo hladna glava i svi cemo biti u lijepom plusu.
Nisam zaposlenik ERNT, niti imam povlastene informacije o istoj…ali imam dionice ERNT i ne brinem se puno. Mislim kako je ICT sektor buducnost i kako posla nece manjkati.
lp i ugodan viked!
Ne znam da li je bilo govora o ovome,ali me zanima zašto se plaća porez na dividendu, ako se ista isplaćuje iz zadržane dobiti iz godina kada nije bio uveden porez na dividendu? Hvala
zato što je Linić i to predvidio pa retroaktivno oporezuje…išlo je to i na ustavni sud ali ne znam jeli donešena kakva presuda ili stoji negdje u ladicama suda
Ustavni sud je donio odluku o obustavi retroaktivnog oporezivanja dohotka od dividendi i udjela u dobiti.
izgleda da 5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. reže poziciju na 1620…
07.03.2014
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 22.040
14.03.2014
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 21.991 (-49)
18.03.2014 .
5.ZAGREBAČKA BANKA D.D. 19.925 (-2076)
Ja bih rekao stabiliziraju. Po meni je ovo fer cijena za trenutačnu situaciju. Dodatno, mrzim špekulatore. Imam ERNT, a za druge me boli hoće li kupiti ili prodati i kada dok se bave investiranjem, a ne špekuliranjem. Svi se polakomili na dividendu. Da tržište funkcionira kako se spada, rast cijene bi bio minimalan zbog ove dividende.
Nisam siugran na što misliš niti uopće da li se meni obraćaš, ali dodati ću svoje mišljenje.
1.) ERNT je vrsta firme koja nema kapitalna ulaganja u smislu ciljanog organskog rasta. To je samo strana podružnica koja ima zadatak biti u koraku s tehnologijom i vraćati investiciju vlasniku. A ne da se pretvori u mega čudovište od firme. S te strane nitko ne očekuje značajnija ulaganja osim u modernizaciju i nove tehnologije.
2.) Cijena za dionicu ERNT-a je nebitna iz više razloga. Da je ovo tržište neke druge zemlje, s istim poslovanjem cijena bi bila drugačija. Ova cijena je proizvod naše burze. Kretanje cijene ovakve firme je determinirano sa 2 glavna faktora – dobit koja se zadržava ili isplaćuje, te poslovna strategija. To je i sama dionica pokazala kroz oscilacije cijene. Na žalost, ja još uvijek nisam zadovoljan stabilnošću cijene za takvu vrstu dionice. Da, odgovorim na pitanje, da, potpisujem ovakvo poslovanje za sljedećih 10 godina (sposobna firma koja je u stanju pratiti tržište, firma znanja, bez hrvatskog lopovluka…)
Meni u zadnjih 5god izvjesca uopce nisu impresivna. Dobro ju je kupiti na 1000kn i prodati prije dividende. Dosta je komentara bilo kako ce se ernt brzo oporaviti s poslovanjem, samo po meni se vise oporavlja cijena dionice, nego samo poslovanje. Ne razumijem da vam je cijena nebitna? Meni je cijena svake dionice presudna za prosudbu uloziti ili ne. U zadnjih 5 god kapital tvrtke se istopio sa 1,300 milijuna na 670 milijuna. Ukoliko ocekujete nastavak ovako loseg poslovanja, po meni bi trenutno fer cijena bila 1200-1300kn. Kad isplate kes sa racuna i 1000kn ce biti puno. Ernt su vise puta rusili na 1000kn, pa bi to trebalo ocekivati i ove godine u 12mj, ako ne dođu bolji rezultati. Samo je onda pitanje tko ce ga ponovo dici, jer vise nece opravdavati tako visoku cijenu.
Meni u zadnjih 5god izvjesca uopce nisu impresivna. Dobro ju je kupiti na 1000kn i prodati prije dividende. Dosta je komentara bilo kako ce se ernt brzo oporaviti s poslovanjem, samo po meni se vise oporavlja cijena dionice, nego samo poslovanje. Ne razumijem da vam je cijena nebitna? Meni je cijena svake dionice presudna za prosudbu uloziti ili ne. U zadnjih 5 god kapital tvrtke se istopio sa 1,300 milijuna na 670 milijuna. Ukoliko ocekujete nastavak ovako loseg poslovanja, po meni bi trenutno fer cijena bila 1200-1300kn. Kad isplate kes sa racuna i 1000kn ce biti puno. Ernt su vise puta rusili na 1000kn, pa bi to trebalo ocekivati i ove godine u 12mj, ako ne dođu bolji rezultati. Samo je onda pitanje tko ce ga ponovo dici, jer vise nece opravdavati tako visoku cijenu.
Oprosti, ali ja to vidim drugačije. To je isto kao da kežeš da je Amerima cijena dionica narasla zato što su se firme oporavile od krize, a ne zato što FED štanca 70 milijardi dolara mjesečno. Bitno je kretanje cijene dionice, a ne sama cijena. Kada bih rekao kolika bi cijena sada trebala biti, onda bi se ljudi raspisali da guram dolje ili gore. Ali upravo je to ono što nije bitno nego kako tržište upravlja cijenom, a to svi dobro vidimo. Drugo, kažeš da se kapital istopio. Oprosti, ali to je opet tvoja perspektiva. Te novce koje ti spominješ su njihova impresivna dobit koju su cijelu mogli svake godine uredno podijeliti u dividendi te apsolutno ništa akumulirati. Oni su radili zadržanu dobit koju sada sa zakašnjenjem isplaćuju zbog promjene politike. Što za mene znači da će sljedeće godine ispariti svi muljatori. Ja ultra sretan. O fer cijeni ne želim raspravljati kao što sam gore naveo. Svatko će za sebe odlučiti kako nastaviti dalje. AKo želiš moje osobno mišljenje, možeš ga zatražiti na pm. Dodatno, savjetujem da se kod rušenja cijene obavezno gleda struktura prvih 10, a ponajviše kuda špekulatori prebacuju lovu (gdje je igra). Najmanje je bitno koliko vrijedi dionica. Naša burza je transhumantno stočarstvo 🙂 Nove love nema, samo se seli iz jedne dionice u drugu, štopaju cijene, manipulira, krpa jedna rupa dok se na drugoj pokušava nešto zaraditi, a svi znamo da više nema zarade na šišanju ovaca jer su se one povukle, a i ostale bez vune. Ne možeš, iz ničega stvoriti nešto.
Ernt sam nekada preporucao dionicarima, jer je stabilna firma i ima predvidljiva kretanja. No sada je skup. Ispada da su turisti tvornice novaca, a ne vise ht i ernt. Novaca bi s rasprodajom drzavnog portfelja uskoro moglo biti (1-2god) i to bi trebalo malo podici index. Za jace dizanje indexa ce trebati barem 10 god. Dok se rijesi nezaposlenost i povecaju place.Trenutno zbog katastofalne i bezidejne politike vlade, gledam samo firme koje se baziraju na poslovanju s inozemstvom. Nema ih bas puno. A ernt spada u taj krug. Meni isplata dividnde odgovara, jer ce doci malo kesa na burzu, a cijena dionice mozda postane atraktivnija. No topljenje kapitala nije moja perspktiva, nego je to zbilja. Vidite da se cijena ernt nij pomaknula na vijest o dividendi. Predpostavljam da su dionicari zabrinuti.
Oprosti, ali ja to vidim drugačije. To je isto kao da kežeš da je Amerima cijena dionica narasla zato što su se firme oporavile od krize, a ne zato što FED štanca 70 milijardi dolara mjesečno. Bitno je kretanje cijene dionice, a ne sama cijena. Kada bih rekao kolika bi cijena sada trebala biti, onda bi se ljudi raspisali da guram dolje ili gore. Ali upravo je to ono što nije bitno nego kako tržište upravlja cijenom, a to svi dobro vidimo. Drugo, kažeš da se kapital istopio. Oprosti, ali to je opet tvoja perspektiva. Te novce koje ti spominješ su njihova impresivna dobit koju su cijelu mogli svake godine uredno podijeliti u dividendi te apsolutno ništa akumulirati. Oni su radili zadržanu dobit koju sada sa zakašnjenjem isplaćuju zbog promjene politike. Što za mene znači da će sljedeće godine ispariti svi muljatori. Ja ultra sretan. O fer cijeni ne želim raspravljati kao što sam gore naveo. Svatko će za sebe odlučiti kako nastaviti dalje. AKo želiš moje osobno mišljenje, možeš ga zatražiti na pm. Dodatno, savjetujem da se kod rušenja cijene obavezno gleda struktura prvih 10, a ponajviše kuda špekulatori prebacuju lovu (gdje je igra). Najmanje je bitno koliko vrijedi dionica. Naša burza je transhumantno stočarstvo 🙂 Nove love nema, samo se seli iz jedne dionice u drugu, štopaju cijene, manipulira, krpa jedna rupa dok se na drugoj pokušava nešto zaraditi, a svi znamo da više nema zarade na šišanju ovaca jer su se one povukle, a i ostale bez vune. Ne možeš, iz ničega stvoriti nešto.
[/quote]
Tocno tako veli kanabis kapital se istopio pa nije se istopio nego je podijeljen posteno strpljivim dionicarima ja sam u nesto vise od dvije godine u eri dobio sa ovom zadnjom dividendom 660 kuna po dionici a prosjek ulaza 1100.
2013 godine ero zaradio 108 kuna po dionici ako tako nastavi i u 2014 nitko sretniji od mene. Jedna od vrlo rijetkih transparentnih firmi na zs.