Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 182,26 | 127.034 | 697 | 182,00 | 183,50 | -0,82% |
Ne pametujte kolega jer pojma nemate, naime na ovoj ZSE mocvari nista nije znacilo ni kada su potpisali ugovor od skoro milijardu kna sa Rostelekom, bljuvotina od burze,ali buducnost ovog posla je izvjesna i niti najmanje se ne brinem, kako samo pametuju " profici" na ovom forumu, da, sigurno, ero ne zna sto radi, propast ce zbog divke i sl zdarije, ovo je dobit, oni svoja ulaganja rade, ne trebate se oko toga brinuti, a dobit dijele vlasnicima jer je to i smisao posla valjda, a ne punjenje " svega" kao gradjevinci i sl.
Drhtave rucice i dalje prodaju za sicu vidim, a fondovi igraju igre kako bi jeftino nakupovali i onda digli na 2 soma ili vise, ali badava ja to pisem, u interesu mi je da bude sto manje drhtavaca i burekdija u ovoj dionici i da svima bude dobro
dajte si pročitajte moje postove od ranije…ili nabavite naočale…
Gdi ja to spominjem da će ERNT propasti ili nešto slično?!
Napisao sam da sam dioničar, ali me ne veseli kad se špekulantska ekipa počinje ukrcavati…jer špekulira kako će cijena gore zbog objave o dividendi…
ne veselim me to zbog toga, jer je to ekipa koja će danas-sutra biti glavna brana za rast cijene dionice….
padobranci i špekulanti koji se zadovoljavaju sa 50 kn…iliti burekom i jogurtom…
lp
A šta točno vas muči delboy?
Evo,konkretno,moj prosjek je ravno 1080 kn.
Pokupio sam nekoliko brutalnih dividendi i zašto ne bih prodao ako mi treba novac?ne vidim u čemu je misterija.
Dignuo sam 100% i zašto npr. ne bih izašao po ovoj cijeni?
Ja osobno neću prodavati ,jer sam zaljubljen u ovu dionicu,ali ima ljudi koji su kupovali i po nižim cijenama.možda si sada žele kupiti auto,jeftinu vikendicu itd.
opaaaa, netko je upravo poskidao preko 300 komada s kupnje [emo_smijeh][emo_palacg]
Vrijeme će pokazati o čemu se ovdje radi. U cijeni dionice se očituje snaga i samouvjerenost menagmenta. Sada je sve na testu, osobno ne vjerujem da da će i ovom prilikom kiksati jer povjerenje se najteže vraća a ovo je sigurno vjetar u leđa i zaposlenicima koji će biti dodatno motivirani za razvoj kompanije. Tu se dodatno oslobađa kreativnost ideja i poduzetnosti i to je formula uspjeha kako u kompaniji tako i u životu. Kad se špekulira onda se najviše naudi kompaniji jer sve se svodi na zakone akcije i reakcije. Naime pozitivne akcije rađaju pozitivne reakcije i tu nema iznimke. Ovo je svakako jedna od najboljih dionica na ZSE.
Da se ovo dogodilo na nekim drugim dionicama sada bi bio masakr dionice i dioničara ali ovje je jasna poruka ulagačima. Ulažete u pravu kompaniju. Neće ovo dolje.
Napisao sam da sam dioničar, ali me ne veseli kad se špekulantska ekipa počinje ukrcavati…jer špekulira kako će cijena gore zbog objave o dividendi…
ne veselim me to zbog toga, jer je to ekipa koja će danas-sutra biti glavna brana za rast cijene dionice….
padobranci i špekulanti koji se zadovoljavaju sa 50 kn…iliti burekom i jogurtom…
lp
kolega,pretjerali ste. Sama srž burze jest špekulacija, lak novac u kratkom roku. Normalno je da ulaze špekulanti i pokušavaju iskoristiti objavu dividende. No,bojim se da su šanse za udar u 2.000 kn minimalne. Realnost je da će ENT plivati od 1600-1650 kn,a maksimum cijene je IMHO 1720-1730 kn,ukoliko fondovi dopuste.
Oprosti, ali srž burze nije špekulacija, nego investiranje. To što su svi lakomi pa se pretvaraju u špekulatore je druga priča. Kod nas je to 99% slučajeva te bi Zagrebačku burzu trebalo lagano zatvoriti ili pripojiti nekoj većoj tako da ovi lokalni lopovi/manipulatori/špekulatori izgube bar djelomični utjecaj koji sada imaju na dionice. Ali svejedno, sve skupa je to bez koristi jer financijska tržišta su danas postala sama sebi svrhom te nemaju doticaja sa realnom ekonomijom.
lp
kolega,pretjerali ste. Sama srž burze jest špekulacija, lak novac u kratkom roku. Normalno je da ulae špekulanti i pokušavaju iskoristiti objavu dividende. No,bojim se da su šanse za udar u 2.000 kn minimalne. Realnost je da će ENT plivati od 1600-1650 kn,a maksimum cijene je IMHO 1720-1730 kn,ukoliko fondovi dopuste.
[/quote]
A u cemu sam to pretjerao? Pa i sami ste rekli da cijena nece dalje od 1650, sto je i vidljivo…a to sa spekulantima, ima za njih drugih dionica na zse…ne treba ih ovdje…
Sama srz spekulanata je dovela ovu burzu tu gdi je…u dreku…jer su svi i svako ulagao lovu u papirice na osnovu prica sa forma i procitanih natpisa u novinama…kazem da nam takva ekipa ne treba ovdje…imaju svoje stecajuse pa nek tamo spekuliraju…
Uzmite kao mogućnost :
prodaja po 1500 prije DD, kupnja po 1300 nakon DD, prodaja po 1500 za par tjedana nakon DD, kupnja po 1400 u 12mj i prodaja po 1600 sad. U periodu od 6mj. imate lijepu razliku, zvali vi to špekulacijom ili ne. A nemate realno prevelik rizik u odosu na PSN dionice. Mislim da su sve dionice podložne špekulacijama, pa tako i ernt. Osobno mislim da se cijena ići ispod 1300 nakon DD, kao što većina špekulira da neće jer je ero perjanica, zlatna dionica itd. bez obzira što će u ovoj godini ostvariti dobit ispod 100kn po dionici i možemo očekivati 20 kn dividende ili približno sljedećeg svibnja.
U 12mj ako se poslovanje ovako nastavi ne vidim razlog za vise od 1000kn. Ako uzmemo dobit i novac na racunu, te usporedimo sa prijasnjim cijenama vidim da ce buducih 1500kn biti maksima od 2008. Pa ne znam da smo sazrili za to
ne shvaćam stalnu potrebu da dokazujete kvalitetu ove dionice. pa nitko nije osporio niti likvidnost, niti dobit niti potencijale. samo sam rekao da je premalo stock-managementa ovdje od strane uprave. kad bi oni stalno radili na marketingu, onda bi cijena već bila 2500 kuna a ne 1600 kuna. onda ne bi ovakvi prometi bili, što znači da velik broj dionica prelazi iz čvrstih ruku u drhtave kakve ovdje ne volite, a onda posljedično tome ne bi bilo niti velikog pada nakon dividende za iznos dividende. to sve pokazuje kako je ovo plitko tržište, ništa više. a da su rekli ovako: ide isplata dividende, onda 30 dana poslije ide otkup vlastitih dionica koje će na kraju godine biti poništeen, pa onda opet novi poslovi, pa dividenda itd…e , onda bi cijena išla stalno gore, uz mala hlađenja. ovako – cijena će nakon isplate pasti za tih 300 kuna, a ako dođe do problema u ukrajini i puno više jer ovakve likvidne dionice najviše stradaju u stampedima. a ako dođe do sankcija rusiji koja im je najveće tržište, ne želim niti pomisliti što bi to učinilo našoj burzi. eto, ovo je objektivan post. nemam namjeru kupiti ovu dionicu, niti je posjedujem. uvijek se pitajte što je pozadina svega. medalje ima dvije strane. netko kupuje – fondovi – lijepo, no tko je lud da prodaje? a netko očito jako puno prodaje. to nisu mali.